Новини змагань

Друга ліга: слідом за "Агробізнесом" достроково підвищується в класі й "Прикарпаття"

19:00, 22 квітня 2018

Огляд матчів минулого туру у Другій лізі

Після перемоги у Львові футболісти «Прикарпаття» достроково завоювали путівку до першої ліги. Фото: fc.if.ua


Факти — вперта річ: на жаль, гострої боротьби за путівки до першого дивізіону не вийшло. Судіть самі. Футболісти з Волочиська та Івано-Франківська підвищилися в класі задовго до фінішу, швидше за все, наступного тижня цей рубіж підкориться й дніпрянам та харків’янам.

«Агробізнес» після доволі несподіваної домашньої поразки в попередньому турі від «Скали» вже не дозволив собі розслабленості в поєдинку з аутсайдером, «Арсеналом-Київщиною», і зняв із порядку денного питання про переможця ще до перерви. Спочатку відзначився Микола Когут, а потім дубль оформив Віталій Груша, який із 14-ма забитими м’ячами впритул наблизився до лідерів бомбардирської гонки в групі «А» — свого травмованого одноклубника Богдана Семенця та іванофранківця Ігоря Худоб’яка. У другому таймі подоляни продовжували диктувати умови, і господарі практично не чинили спротиву…

Якщо підопічні Андрія Донця влаштували вчора для свого воротаря, Костянтина Одольського, вихідний, то «Прикарпаттю» задля перемоги у Львові довелося докласти чималих зусиль. Гостям вдалося забити швидкий гол: на 11-й хвилині Ярослав Конкольняк скористався грубою помилкою кіпера «містян» Олега Мозіля і метрів із 40 вразив ціль. 0:1. Але господарі завдяки настирливості лідера нападу Сергія Кисленка на 34-й хвилині одержали право на пробиття штрафного навпроти воріт прикарпатців. Стандарт виконував стопер Руслан Бариляк, і м’яч після рикошету від іванофранківця Петра Ковальчука змінив траєкторію і влетів у сітку. 1:1. А ще за п’ять хвилин гості опинилися в меншості, коли за друге попередження був вилучений їхній капітан Володимир Боришкевич. Проте це тільки згуртувало підопічних Володимира Ковалюка, які, перешикувавши свої лави, почали діяти першим номером, що виявилося несподіванкою для «містян». Шальки терезів на свій бік гості схилили після розіграшів стандартних положень. Спочатку Ігор Худоб’як асистував Оресту Янушу, який із близької відстані ще раз зіпсував настрій Олегу Мозілю, а потім вже сам бомбардир «Прикарпаття», вигравши повітряну дуель, встановив остаточний рахунок. 1:3.

У групі «А» саме прикарпатці — єдині, хто не втрачав очок у другій частині турніру. Оскільки ж іще до звітного протистояння стало відомо про поразку від «Буковини» вінницької «Ниви», сусіда по турнірній таблиці, то вже ніхто не міг перешкодити «Прикарпаттю» достроково приймати привітання з підвищенням у класі.

До речі, «Нива» вперше цього року приймала суперників на міському центральному стадіоні, де є трав’яний газон. Через складне фінансове становище чернівецькі футболісти приїхали до Вінниці лише в день матчу (така ж ситуація була і з недавнім виїздом до Львова) і в першому таймі виглядали дещо втомленими. І господарі можуть нарікати тільки на себе, що не використали кілька гольових моментів. Після перерви ж буковинці оговталися, відсунули гру від своїх воріт і почали чекати на свій шанс заскочити опонента зненацька. І така можливість у них з’явилася вже у компенсований час, коли Андрій Шишигін покарав господарів за помилку при підстраховці й обвідним ударом змусив капітулювати воротаря вінничан Максима Бабійчука. «Буковина» здобула другу перемогу поспіль, а її голкіпер Богдан Степаненко зберіг свої ворота недоторканими вже у третьому поєдинку поспіль.

Завершувався черговий тур принциповими протистояннями в групі «Б». У Харкові нарешті перервав свою шестиматчеву безгольову серію кращий бомбардир серед друголігових команд Сергій Давидов, який відзначився на 22-й хвилині. Тепер у його активі 23 забиті м’ячі. А відкрив рахунок у дебюті поєдинку з «Дніпром» ще один нападник «Металіста 1925» Владислав Краєв. У другому таймі слобожани продовжували диктувати умови й довели справу до розгрому.

Не можна сказати, що «Дніпро-1» недооцінив «Енергію», господарі багато рухалися, намагалися діяти комбінаційно, але новокаховці чинили гідний опір фавориту, і той вирвав перемогу лише завдяки влучному пострілу Олександра Сніжка на 66-й хвилині.

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору