Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 29-го туру. Шість матчів неділі

09:00, 22 квітня 2018

Анонс матчів 29-го туру чемпіонату Першої ліги сезону 2017/18

У понеділок, 23 квітня, у інформаційно-аналітичній програмі ПФЛ «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 29-му турі із Заслуженим журналістом  України Артемом Франковим. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


22 квітня. 14:00. Суми. «Ювілейний»

ПФК «Суми» – «Десна» (Чернігів)

Арбітр - Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі: 0:3

Дискваліфіковані: немає

Навесні обидві ці команди в ударі – вони в п’ятірці найкращих за підсумками березня-квітня (у сумчан 12 очок, у чернігівців – 13). Однак загалом між ними – прірва.

У «Десни» - 53 очка й четверте місце, де більш суттєве відставання від трійки найкращих, аніж випередження найближчих переслідувачів. У ПФК «Суми» – 32 очка, динаміка для недавніх аутсайдерів позитивна, але Перша ліга нині така, що всього пару турів можуть все змінити й розслаблятися не можна.

Козир сумської команди – вона грає вдома, глядачі за нею скучили, адже спершу навесні вона проводила домашні зустрічі в Копилах, що на Полтавщині. Козир чернігівської команди – вона має хороший підбір висококласних виконавців. У минулому турі в матчі з географічними сусідами сумчан – «Нафтовиком-Укрнафтою» – «Десна» виграла з рахунком 4:1, однак перемога вартувала їй травми лідера Картушова. А от сумчани прагнуть реабілітуватися після поразки в Горішніх Плавнях.  


22 квітня. 16:00. Щасливе. «Арсенал Арена»

«Арсенал» (Київ) – «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр - Олександр Афанасьєв (Харків)

У першому колі: 3:0

Дискваліфіковані: Даценко, Старгородський - Гавриленко

Весняну частину сезону «Арсенал» починав із солідним відривом, однак нині зберігає лідерство лише за додатковими показниками. Причина цьому – чимало втрат у матчах березня-квітня.

Починаючи з старту весни, «каноніри» не можуть виграти в гостях – нічия з «Десною» та поразки від «Руху» й «Авангарду» в минулому турі. До того ж, черговий тур поспіль «Арсенал» зустрічає з кадровими втратами. Ледве відбув дискваліфікацію Зозуля – як потрапив на «лаву штрафників» Даценко. Відсутній буде й найдосвідченіший лідер півзахисту Старгородський.

У гостей через перебір карток не зіграє його колега Гавриленко. Із останніх чотирьох турів «Жемчужина» в трьох перебуває в зоні вильоту. Чотири тури поспіль не знають одесити перемог. У першому колі зазнали крупної домашньої поразки від «Арсеналу». Але їдуть в столицю з думкою створити конкуренцію навіть фавориту сезону.


22 квітня. 16:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр - Владислав Дорош (Київ)

У першому колі: 1:2

Дискваліфіковані: Проневич - Собко

Давно мріє покинути останнє місце «Черкаський Дніпро». Навесні ця команда, безсумнівно, заслуговує на компліменти – лише за ці шість турів підопічні Столовицького  набрали сім очок, це половина всього їхнього доробку за літньо-осінню частину сезону.

У трьох весняних домашніх матчах дніпряни набрали сім очок із дев’яти можливих, щоразу забиваючи по два м’ячі – у тому числі, й особливо складним суперникам. Ще недавно положення черкасців видавалося безнадійним, однак нині кожен тур може допомогти їм покинути останнє місце.

В гості до аутсайдерів їде міцний середняк «Авангард». Після перемоги над лідером в минулому турі він продовжує триматися сьомим. Не програє вже три тури. Відчуває подих переслідувачів, тому також не має права на осічку.


22 квітня. 16:00. Кременчук. «Кремінь-Арена» імені О.Бабаєва

«Кремінь» (Кременчук) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр - Вадим Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає – Аксьонов

Цікаве протистояння – чергове обласне дербі Полтавщини. Хоча сили суперників різні, як і досвід їхніх виконавців, однак матч між клубами сусідніх міст – це гарантія неабиякого протистояння.

«Кремінь» ніяк не може покинути зону вильоту – вже три тури поспіль. Однак перемога в цьому матчі може допомогти досягнути такої мети. Три останніх матчі новачки Першої ліги програли «всуху».

Однак «Гірник-Спорт» їде на найбільш ближній виїзд без недооцінки. В минулому турі йому вдалося мінімально обіграти ПФК «Суми», от тільки в гостях із часу сенсаційної перемоги в столиці над лідером підопічним Пучкова виграти не вдавалося. Розділяючи 8-9 місця з «Рухом», «Гірник-Спорт» балансує в серединці. Це небезпечне положення, тому в гості до аутсайдерів горішньоплавненці вирушають за очками.


22 квітня. 16:30. Охтирка. «Нафтовик»

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Балкани» (с.Зоря)

Арбітр - Віктор Арановський (Київ)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: Сачко - немає

Охтирська команда очікує матчу з новачками Першої ліги з великим інтересом. Єдину весняну перемогу «Нафтовик-Укрнафта» здобув в Охтирці, тому черговий домашній матч сприймає з величезним ентузіазмом.

В гості їде новачок дивізіону, який у квітні ще не вигравав на виїзді, але в минулому турі зумів здобути перемогу над черкасцями завдяки голу 40-річного Опрі – найбільш вікового забивача м’ячів сезону.

За результатами домашніх матчів охтирчани успішніші за деяких середняків, тому навіть без дискваліфікованого за вилучення в Чернігові Сачка будуть грати на перемогу. Тільки так у них будуть шанси покинути передостаннє місце та забезпечити собі не потрапляння на дно таблиці.


22 квітня. 18:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр - Юрій Іванов (Донецька обл.)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: немає

«Інгулець» – найуспішніша команда весни на даний момент (15 очок із 18-ти можливих у матчах березня-квітня). Підопічним Лавриненка вдалося «всуху» виграти останні чотири матчі. Утім, досконалості нема меж, а вперше за багато турів у петрівців з’явився реальний шанс поборотися за лідерство.

Експерт Артур Валерко вважає, що зараз особливий час для ФК «Інгулець»: «Можна сказати, це «золота ера» клубу. Він демонструє найкращі результати в історії, вперше в українському футболі команда із сільського регіону має цілком реальний шанс потрапити у Прем’єр-лігу. Це – велике досягнення для наймолодшого професіонального клубу Кіровоградщини. Нині він зовсім не такий, як у часи, коли, тільки починаючи шлях в ПФЛ, грав із прем’єр-ліговою ще «Волинню» на кубок кілька років тому».  

Перемога над «Геліосом» наблизила «Інгулець» до лідерства, він відстає від «Арсеналу» та «Полтави» лише на два очка. Але у суперників величезна мотивація. «Волинь» прямо над зоною вильоту, випереджаючи найближчих конкурентів лише на одне очко. На виїзді волиняни виступають невдало – лише чотири набраних очка. Однак якраз навесні їм вдалося здобути першу за майже два роки виїзну перемогу.


23 квітня. 17:00. Харків. «Геліос Арена»

«Геліос» (Харків) – «Колос» (Ковалівка)

Арюітр - Олександр Шандор (Львів)

У першому колі: 2:1

Дискваліфіковані: Луценко – Мілько, Нехтій, Сахневич

Центральний матч туру – і ключове протистояння в групі лідерів. Обидві команди мають підстави вважати, що прогресують, але при цьому бути невдоволеними весняною частиною сезону.

«Геліос» минулого туру проводив першу гру після відставки Рахаєва. Під керівництвом Серьогіна та Комарницького команда все ж поступилася «Інгульцеві» – 0:2, це друга поспіль поразка харків’ян без забитих м’ячів.

Утім, у «Колоса» також є проблеми навесні. Рівно половину матчів команда програла. Після чергової осічки навіть оголосила про відставку Костишина. Проте саме він готував команду до матчу минулого туру, і «Колос» зумів мінімально обіграти «Жемчужину». В Харків він поїде у тому ж складі…

Наразі ці команди посідають шосте й п’яте місця із розривом у чотири очки. Для «Геліоса» це реальний шанс скоротити відставання й уперше за сім турів отримати шанс максимально підібратися до п’ятірки.

У першому колі «Колос» поступився харків’янам на своєму полі. Це складне протистояння, на яке ковалівці їдуть неабияк мотивованими. От тільки останні матчі дорогою ціною далися обом командам. Господарям не допоможе через перебір карток основний центрбек Луценко, гостям – троє гравців усіх польових ліній. Це буде випробування на міцність та глибину запасу для них.


23 квітня. 17:30. Миколаїв. Муніципальний стадіон.

«Миколаїв» – «Полтава»

Арбітр - Дмитро Панчишин (Харків)

У першому колі: 0:2

Дискваліфіковані: Рогозинський – Башлай, Трояновський

21 тур ще з літа минулого року ФК «Полтава» посідає друге місце, однак нині скоротила відставання від лідера й розділяє перше місце з «Арсеналом» за рівності очок. Цей тур – шанс для полтавців вперше з четвертого туру захопити лідерство.

МФК «Миколаїв» минулого туру виграв у «Волині» в гостях, ФК «Полтава» здобула вольову перемогу над «Оболонню-Бровар» вдома. Цікава обставина: «корабели» ніколи в історії не обігрували суперника на власному полі. Але якщо зможуть це зробити, гарантують собі десяте місце за підсумками туру із солідними шансами на те, щоб скоротити до мінімуму відставання від суперників.


23 квітня. 18:00. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Рух» (Винники)

Арбітр - Дмитро Резніков (Кам’янське)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: Козак - Хомченко

У минулому турі «Оболонь-Бровар» вела в рахунку в Полтаві, однак отримала в свої ворота два пенальті й у підсумку зазнала поразки. Лише три очка в активі «пивоварів» навесні – це найменше серед усіх (стільки ж мали перед початком цього туру охтирці).

Після трьох поразок поспіль «Оболонь-Бровар» прийме «Рух», який перемогою над «Кременем» реабілітувався за недавню сумську поразку. Однак положення винниківців набагато переконливіше – вони середняки, у той час, як кияни за очками вже не так далеко й від аутсайдерів, що змушує їх особливо ретельно поставитися до чергового туру.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору