Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Анонс матчів 28-го туру. Увага Харкову та Полтаві

10:50, 18 квітня 2018

Анонс матчів 28-го туру у Першій лізі сезону 2017/18

Один із важливих матчів 28-го туру відбудеться в Полтаві. Фото: fc-poltava.at.ua


У четвер, 19 квітня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 28-му турі із експертом у студії. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT у четвер о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


18 квітня. 14:00. м. Винники. Стадіон імені Б.Маркевича

«Рух» (Винники) – «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр - Олексій Деревінський (Київ)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: Дуць, Копина, Лозовий - Саркісян

Восьмиматчева безпрограшна серія винниківської команди тривала з жовтня по початок квітня, однак вдома команда все ще міцніє та має семиматчеву світлу смугу, яка триває ще з перших чисел вересня.

В минулому турі підопічні наймолодшого головного тренера сезону Кікотя поступилися з мінімальним рахунком «Сумам», а цього разу зіграють із іще одною командою, яка бореться за збереження першолігової прописки – «Кременем». Команда гостей розлючена останніми невдачами – дві поспіль «сухі» поразки, без перемог в гостях ще з минулого року. Найприкріше, що в минулому турі «Кремінь» був близьким до того, щоб завоювати очки й сподіватися на покидання зони вильоту, однак у другому таймі пропустив два м’ячі в обласному дербі від ФК «Полтава».

У першому колі суперники розійшлися миром, а їхні склади змінилися не настільки разюче, щоб нехтувати цим результатом. От тільки відразу четверо гравців пропустять анонсовану зустріч, і більшість з них (плюс ще й дискваліфіковані) – саме у господарів.


18 квітня. 14:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – МФК «Миколаїв»

Арбітр - Владислав Дорош (Київ)

У першому колі: 1:1

Дискваліфіковані: немає

Лучани виграли всуху два останніх матчі, однак і миколаївці тріумфували в минулому турі, реабілітувавшись завдяки мінімальній домашній перемозі над «Геліосом» за попередню крупну поразку від «Інгульця».

У господарів буде надзвичайно велика мотивація – вони знаходяться прямо над зоною вильоту, але й миколаївцям, щоб не втрачати стратегічно важливу десяту позицію, доведеться боротися, як мінімум, за не програш.

А це буде важко – 10 матчів поспіль ще з літа минулого року МФК «Миколаїв» не виграє вдома. Причому, з останніх восьми зустрічей забивати «корабелам» вдавалося лише в одному…


18 квітня. 16:00. с.Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Черкаський Дніпро» (Черкаси)

Арбітр - Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

У першому колі: 0:0

Дискваліфіковані: немає

«Балкани» в останніх трьох турах набрали лише одне очко – при непоганій загалом-то грі, при досвідченому та варіативному складі. Тому в домашній грі найбільш відвідувана команда сезону постарається порадувати своїх фанів.

Але, як привабливо не звучав би статус гостей, одноосібні аутсайдери – аж ніяк не та команда, з якою можна «записувати» собі три очки. «Черкаський Дніпро» спростовує стереотипи своєю винятково успішною весняною формою. Чергова сенсація – красива перемога над «Десною», і тепер всього два очка відділяють дніпрян від передостаннього місця.

Одна важлива обставина: всі цьогорічні звитяги черкасців донині стосувалися суто домашніх матчів, а обидві виїзні вони програвали з мінімальною різницею.


18 квітня. 16:00. Харків. «Геліос Арена»

«Геліос» (Харків) – «Ігулець (Петрове)»

Арбітр - Ігор Пасхал (Херсон)

У першому колі: 0:4

Дискваліфіковані: немає

Віталій Комарницький. Фото: ingulec.com


У першому колі «Інгулець» завдав харків’янам прикрої розгромної поразки. От тільки з того часу дуже змінився «Геліос» – як стосовно виконавців, так і тренерів.

Мінімальна поразка в Миколаєві вартувала робочого місця Рахаєву – і це одна із найшвидших відставок сезону (на рівні з екс-винниківцем Мостовим). На матч із петрівцями господарів готуватиме тандем т.в.о. – Комарницький/Серьогін, які поєднуватимуть підготовку першої команди з роботою на чолі клубної молоді.

«Інгулець» на фоні суперника – спокійний серед бурі. За осічку в матчі з «Оболонню-Бровар» підопічні Лавриненка реабілітувалися трьома поспіль «сухими» перемогами. Остання – ураганні 4:0 над «Колосом» – дала головному тренеру титул найкращого в минулому турі Першої ліги, а Євгенові Запорожцеві – звання MVP туру.

«Інгулець», попри третє місце вже з відривом, має одну значиму обставину: більшість очок (35 проти 22) набрав вдома. Якщо за результатами матчів на своєму полі петрівці найкращі в сезоні, то за виїздами – лише шості. Чи не в цьому шанс «Геліоса», який має бути розбурханим та додатково мотивованим останніми змінами й результатами?


18 квітня. 16:00. Полтава. «Локомотив»

«Полтава» - «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр - Вадим Запрутняк (Ужгород)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: немає - Корнєв

ФК «Полтава» в минулому турі лише після замін зуміла здолати одного з аутсайдерів – «Кремінь», і це після осічки в грі з «Сумами». Однак ігрова форма гостей – явно більш кризова. Дві поспіль мінімальні поразки, три поспіль виїзних матчі без перемог і навіть без голів – «пивовари» прибудуть в гості до другої команди поточної першості надзвичайно мотивованими. Останніми роками протистояння цих суперників завжди радують напруженістю, от тільки у гостей будуть кадрові втрати (і дискваліфікація над досвідченого Корнєва, і питання по травмованих).


18 квітня. 17:00. м. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – ПФК «Суми»

Арбітр - Олександр Сахно (Київська обл.)

У першому колі: 1:0

Дискваліфіковані: Пінчук - немає

Вадим Явосрький грав за "Гірник-Спорт" не так давно, а зараз є лідером ПФК "Суми". Фото: gornyak-sport.net


Після поразки на Сумщині (1:2 в Охтирці) «Гірник-Спорт» прийме гостей звідти. ПФК «Суми» їдуть в сусідню область у феєричному настрої: в минулому турі вдалося обіграти «Рух» у першому цьогоріч матчі на рідному стадіоні, а в гостях у сумчан чотири матчі без поразок із осені (три перемоги й одна нічия).

Більшість із цих результатів, будемо відверті, важко було спрогнозувати, але в цьому і полягає одна із особливостей команди під керівництвом Золотницького, яка є наразі найголовнішим відкриттям весняної частини сезону. Весняні успіхи дозволили ПФК «Суми» піднятися із 16-го місця на 11-те.

Господарям не допоможе фланговий захисник Пінчук. Однак набагато важливіше для них зіграти так же суворо, як у першому колі, коли вони мінімально обіграли сумчан на їхньому ж полі (правда, автор голу Моісеєнко нині вже в іншій команді).


18 квітня. 17:00. м.Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» – «Арсенал» (Київ)

Арбітр - Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі: 0:2

Дискваліфіковані: немає – Зозуля, Фещук

Лідер навесні набрав лише 7 очок із 15 можливих – в минулому турі «Арсенал» здобув мінімальну перемогу над «Балканами», внаслідок чого, до слова, зберіг свою перевагу в три очки над найближчими переслідувачами.

Однак в Краматорськ «каноніри» прибудуть не в оптимальному складі – дискваліфіковано не лише Фещука (відлуння чернігівського інциденту), а й одного із провідних центрбеків Зозулю.

Стосовно господарів, то «Авангард» в минулому турі відстояв нічию в Одесі (2:2 з «ювелірами» в матчі з драматичним сценарієм). З останніх трьох матчів підопічні Косевича програли лише один, але вигравати не змогли. Від шостого місця «зелено-жовті» відстають уже суттєво, а от переслідувачі дихають в спину.


18 квітня. 15:00. с.Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр - Іван Салаш (Калуш)

У першому колі: 0:1

Дискваліфіковані: немає - Поспєлов

Навесні «Колос» набрав шість очок, програвши більшість із п’яти матчів. Як наслідок, похитнулося положення команди, яка відстає від трійки вже не на чотири, а на десять очок. Цей матч стане останнім для Руслана Костишина на посту головного тренера ковалівців. Вже відомо, що у команди буде новий наставник, а спеціаліст, з іменем якого пов’язані всі успіхи клубу на професіональному рівні, продовжить роботу в «Колосі» як член директорату.

Одеська команда пережила тренерські зміни вже двічі за сезон. Чемпіони Другої ліги дебютний сезон на новому рівні проводять не надто рівно. Якщо «Колос» поступився з рахунком 0:4 «Інгульцю», то «Жемчужина» розділила очки з «Авангардом» – 2:2. Але в цілому одесити виступають нестабільно: в останніх трьох турах дві нічиї та поразка.

Але що цікаво у виступах «ювелірів» – із 12 очок, здобутих на виїзді за весь сезон, відразу третину – чотири – «Жемчужина» здобула навесні. Отже, навіть після суттєвих кадрових змін команда боєздатна. І особливий для команди господарів матч буде непростим навіть попри відсутність через перебір карток провідного центрбека одеситів.


18 квітня. 18:00. м.Чернігів. Стадіон імені Гагаріна

«Десна» (Чернігів) – «Нафтовик» (Охтирка)

Арбітр - Олександр Кальонов (Львів)

У першому колі: 3:1

Дискваліфіковані: Мостовий - немає

"Десна" перед матчами регулярно щось розігрує серед своїх уболівальників


Останнім часом чернігівців суворо критикують, але просто треба замислитися: а чи прийнятним є результат 10 очок у п’яти турах, якщо він третій наразі серед усіх команд Першої ліги?

Так, два тижні чернігівці без перемог – але нічию 3:3 з «Арсеналом» навряд чи можна назвати не гідним результатом, а поразка «Черкаського Дніпра» - перша цьогоріч у матчах «Десни» на офіційному рівні.

Однак щоб пошвидше забути про невдачу в грі з аутсайдером, потрібно за всяку ціну вигравати надалі. Сім очок між четвертим і третім місцями, повернутися в зону стикових матчів буде нелегко. Охтирський «Нафтовик-Укрнафта» довше за інших не міг прагматично використати свої можливості, тому не мав очок. Але добре вишколений колектив зумів обіграти дома «Гірник-Спорт» і тепер має зіграти більш розслаблено.

«Десна» – один із фаворитів поточного сезону та віце-чемпіон минулого. Але за домашніми виступами команда лише шоста, хоча при цьому безпосередньо в Чернігові завжди грає особливо старанно і натхненно (недарма її стадіон збирає в середньому тут збирається більш двох тисяч глядачів). Охтирчани не виграють в гостях 12 матчів від самого початку сезону. З липня у них 5 нічиїх та 7 поразок, останній успіх датований 22 липня – 2:0 в Кременчуку. Але щоб вириватися з передостаннього місця, доведеться дивувати…

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору