Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 26-й тур. У зоні уваги - Чернігів!

09:35, 7 квітня 2018

Анонс матчів 26-го туру у Першій лізі

Фото: МФК "Миколаїв"


26-й тур пройде напередодні Великодня і буде розбито на три іні. Із покращенням погодніх умов очікуємо і більш якісного футболу. Тур розпочнеться із досить важливого протистояння на Стадіоні ім.О.Поворознюка у Володимирівці.

У понеділок, 09 квітня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо центральний матч, та все найцікавіше, що відбулося у 26-му турі у оновленій студії з експертом, відомим тренером Павлом Кікотем. Вмикайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


05 квітня

16:00. с. Володимирівка. Стадіон ім. О.Поворознюка

"Інгулець" - ФМК "Миколаїв"

Арбітр: Євген Петренко (Одеса)
Дискваліфікації: –

Цікаве протистояння розпочинає 26-й тур - хай і пройде воно між командами, що знаходяться досить далеко одні від одної. "Інгулець" добре почав сезон, однак мінімальною поразкою від "Оболоні-Бровар" перервав свою 10-матчеву безпрограшну серію. Ця невдача стала досить відчутною, адже вартувала петрівцям місця у першій трійці за підсумком минулого ігрового дня. Вдома підопічні Сергія Лавриненка не програють від вересня місяця, тож мають намір реабілітуватися за цю невдачу.
У свою чергу, МФК "Миколаїв" може вважати вдалим для себе початок весняної частини сезону. За нічиєю в Кременчуку прийшли мінімальні перемоги над "Колосом" та "Оболонню-Бровар" на своєму полі. Підопічні Руслана Забранського - у трійці найкращих за результатами трьох турів весняної частини сезону. І, що найцікавіше, вони - одна із тих команд, які ще не грали цьогоріч в офіційних матчах на натуральних полях. І в Володимирівці наних чекатиме також синтетичний газон.
У випадку перемоги господарі очікуватимуть вістей із статусного матчу "Десна" - "Арсенал" (великі шанси втрати очок конкурентами, тож "Інгулець" може повернутися на третє місце відразу ж наступного туру). Для МФК "Миколаїв" настає час, коли можна реально повернутися в верхню частину турнірної таблиці, де "корабели" не бували з першої третини сезону. 


06 квітня

14:00. м.Луцьк. Стадіон "Авангард"

"Волинь" - "Кремінь"

Арбітр: Олександр Павлюк (Київ)
Дискваліфікації: Неділько, Скоблов - немає

"Хрестоносцям" сам календар зробив початок весни доленосним. Спершу "Нафтовик-Укрнафта", потім - "Черкаський Дніпро", за ним - "Суми". Перелік найвідповідальніших матчів продовжує домашній поєдинок з іще одним конкурентом в боротьбі за виживання - "Кременем".
"Волинь" підходить до цього матчу у далекому від ідеалу положенні. Поразки в один м'яч різниці від черкащан та сумчан призвели до того, що команда під керівництвом Богатиря втратила шанс у серії матчів з сусідами по таблиці покращити своє положення настільки, щоб вирватися із зони вильоту. Втім, нічого ще не втрачено - а отже, треба грати тільки на перемогу проти суперника, який також лише цього сезону опинився у Першій лізі - але не вилетів із еліти, а, навпаки, піднявся після двох десятиліть на нижчому рівні.
"Кремінь" в чудовому настрої після бойової перемоги над "Геліосом". Покращує його й спогад про перемогу над "Волинню" у першому колі, і той факт, що господарям не допоможуть двоє основних гравців - воротар Віталій Неділько та опорник Дмитро Скоблов.


15:00. с. Зоря. Стадіон імені Б.Тропанця

"Балкани" - "Жемчужина"

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)
Дискваліфікації: –

Драматичне та неповторне Дербі Одещини ще із друголігових, аматорських часів справедливо вважається досить інтригуючим. Наразі першолігова адаптація краще проходить у зорянців - 29 очок і 12 місце, у гостей - на 5 очок менше і вперше за тривалий час "ювеліри" в зоні вильоту.
У першому колі сповнений драматургії одеський матч завершився перемогою гостей - 2:4. Тож "Жемчужина" спробує взяти реванш, пригадуючи свою перевагу в друголігові часи. Тим більше, в гостях одеська команда вирівнялася й здобула навесні яскраву перемогу на Полтавщині. "Балкани" ж після епічної перемоги над "Колосом" зазнали поразки в Маріуполі від "Авангарду". Можливо, рідне поле допоможе найбільш відвідуваній команді сезону в матчі з географічними сусідами, у яких зашкалює турнірна мотивація.


16:00. м. Горішні Плавні. СК "Юність"

"Гірник-Спорт" - "Черкаський Дніпро"

Арбітр: Віктор Арановський
Дискваліфікації: –

Очікуємо з інтересом, як "Гірник-Спорт" зіграє після перемоги над лідером. Очікування від переможців "Арсеналу" великі, а тим більше, що вдома горішньоплавненці набрали найменше очок (всього 10), тож постараються порадувати своїх фанів у першому офіційному матчі року в рідному місті. Поразка від "Жемчужини" в Кременчуку - це був перший домашній матч за календарем, але лише тепер Горішні Плавні прийматимуть улюбленців на вже по-весняному зеленому натуральному полі.
В гості їде остання команда першості, яка, тим не менш, стартувала дуже добре. "Черкаський Дніпро", нагадаємо, здолав вдома "Волинь", а потім був близький до перемоги й у наступному матчі,все ж розділивши очки з "Рухом". Зимувавши, здавалося, "безнадійним" аутсайдером, колектив під керівництвом Столовицького зумів набрати навесні чотири очки й після осічок конкурентів має всі шанси покинути, нарешті, дно турнірної таблиці. У першому колі гол Чернія все вирішив у Черкасах на користь гостей. Як буде тепер?


16:00. Полтава, с.Копили. НТБ ФК "Полтава"

"Полтава" - "Суми"

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)
Дискваліфікації: –
Сумська команда вже гостювала на базі НТБ ФК "Полтава" у "Геліоса". Тепер знову завітає туди як гість уже власників цього чудового штучного поля й заміського комплексу. Наразі поле у Копилах - чи не найбільш завантажене: воно приймало матчі, власне, господарів, а також "Нафтовика-Укрнафти" та "Геліоса".
Протистояння команд із сусідніх обласних центрів таїть в собі велику турнірну інтригу. ФК "Полтава" вперше за тривалий час вдалося наблизитися до лідера на відстань однієї перемоги, а от ПФК "Суми" покинули зону вильоту й не мають бажання туди повертатися. Треба віддати належне дружному тренерському штабу під керівництвом Золотницького - у перемоги з загальним рахунком 5:0 над "Геліосом" та "Волинню" на їхніх полях навряд чи повірило б чимало скептиків!


16:00. с.Ковалівка, Київська обл.. Стадіон "Колос"

"Колос" - "Авангард"

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Дискваліфікації: Леонов – немає
Ковалівський клуб зазнав двох поразок в один м'яч поспіль - від "Балкан" та "Миколаєва". Але керівництво публічно висловило підтримку головному тренеру Костишину. З ним пов'язані всі успіхи колективу на всеукраїнському рівні. Тож зміни головного тренера не розглядають.
Попереду у ковалівців - матч із "Авангардом". Цього суперника вони вже обігрували, хоча після яскравої перемоги над "Балканами", стало зрозуміло, що це вже не той краматорський колектив, який був раніше - а сильніший, різноплановіший, настирніший. Найприємніше для "Колосу" те, що відбудеться гра вже на рідному стадіоні в селі Ковалівка Васильківського району Київської області. Це - неабияка мотивація для команди, гідно виступити перед рідними вболівальниками та знову ступити на живий газон власної арени.

 

07 квітня


14.00. Винники. Стадіон ім. Б. Маркевича"

"Рух" - "Нафтовик"

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає

"Рух" після перемоги над лідером розраховував, напевно, обіграти й найголовнішого аутсайдера, однак виїзд в Черкаси обернувся незапланованою втратою. Більше того, якби Никитюк в своєму виході на заміну не забив рятівного м'яча у кінцівці, винниківська команда ще й програла б суперникам, які замикають турнірну таблицю. Тому про жодну недооцінку охтирчан мова не йде. Хай навіть "Нафтовик-Укрнафта" наразі є єдиним колективом, що не набрав жодного очка навесні.
Річ у тім, що й програвав "Нафтовик-Укрнафта" також винятково в один м'яч при непоступливій боротьбі та шансах на відіграш. Лише 8 очок здобули "нафтовики" в гостях. А в матчі із "Рухом" у першому колі поступилися 0:2 вдома. То чи є у них шанси? Дасть відповідь гра, адже відступати гостям нікуди. Як і господарям, яким важко тримати баланс в середині турнірної таблиці. Після вчорашньої перемоги "Гірника-Спорт" підопічним Кікотя треба вигравати - і це виведе їх із ситуативного дев'ятого на повноправне сьоме місце.
У цьому допоможе гра на рідному стадіоні, адже вперше цьогоріч "Рух" прийме суперників на винниківській арені імені Богдана Маркевича.


15:00. м. Харків. "Геліос-Арена"
"Геліос" - "Оболонь-Бровар"

Арбітр: Олександр Кальонов

Дискваліфіковані: немає
Надзвичайно важким видався старт для харків'ян. Обігравши "Нафтовик-Укрнафту" в стартовому матчі весняного напівсезону, "Геліос" почергово поступився сумчанам (0:4) та кременчужанам (1:2). Тепер "сонячні" на шостому місці, а після після вчорашніх перемог конкурентів мусять наздоганяти п'ятірку лідерів.
"Оболонь-Бровар" - суперник, з яким "Геліос" зустрічався і в чемпіонаті, і в кубку. Причому, у першому колі зумів розгромити їх (3:0) на своєму полі. Однак кияни після досить невдалого старту зуміли обіграти "Інгулець", що не знав поразок 10 турів. Це другий візит "пивоварів" на "Геліос-Арену" - перший відбувся в рамках другого раунду кубка, і харків'яни здолали гостей по пенальті. Тепер, коли "Геліос" вперше навесні зіграє в рідних стінах, його будуть надихати попередні протистояння з оболонцями.


16:00. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна

"Десна" - "Арсенал"

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає - Майданевич


Найбільш статусний матч туру - й один із найважливіших у весняній частині чемпіонату. Третє місце, яке ситуативно утримувала "Десна", наразі посідає "Інгулець", який розправився з МФК "Миколаїв" у перший день цього туру. Але у разі перемоги чернігівська команда повернеться в трійку. І буде вже не так далеко за очками від тієї ж "Полтави", що не справилась із сумчанами вчора. "Арсенал" - беззаперечний лідер, однак мінімальні поразки від "Руху" та "Гірника-Спорт" похитнули впевнений відрив киян, який загрожував стати уже передчемпіонським. Тож гості також неабияк мотивовані й прибувають у Чернігів у бойовому настрої (хоча й без основного захисника Майданевича, який наразився на перебір карток). А що вже говорити про місто! Перший цьогоріч офіційний матч рідної команди Чернігів очікує з неймовірним нетерпінням, а візит лідера - гарантія аншлагу.


Про гру. Прес-служба ПФЛ підготувала такі цікаві факти до цього протистояння:
- "Арсенал" залишається найбільш забивною командою з найкращою різницею (+31 гол);
- Чернігів готується прийняти 10-й матч поточної першості;
- "Десна" здобула найбільше очок навесні - 9 у трьох зустрічах;
- у трьох останніх домашніх матчах чернігівець Філіпов забив 4 м'ячі;
- під загрозою дискваліфікації "каноніри" Деркач і Старгородський (по 7 жк), а також Кізілатеш (3), "сіверяни" Махновський, Мостовий та Філіпов (по 3).
У випадку перемоги "Арсенал" поверне свій відрив до 5 очок. "Десні" три очки дозволять знову обігнати "Інгулець" і посісти третє місце за підсумками 26-го туру, на 4 очки відстаючи від "Полтави".
Рефері матчу Володимир Міланич (Миколаїв) провів 13 матчів у чемпіонаті.
Судив матч Арсенал - Десна (1:0) у першому колі, а також поєдинки Геліос - Арсенал (0:1) та Десна - Інгулець (0:0).

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору