Новини змагань

"Юні герої ПФЛ". Три гравці Ліги пробилися у фінал Євро U-19

14:50, 28 березня 2018

Одразу три гравці змагань ПФЛ допомагали нашій юнацькій збірній U-19 пробитися до фінальної частини Чемпіонату Європи UEFA

Олександр Сафронов зрівняв рахунок у вирішальному матчі еліт-раунду проти збірної Румунії. Фото: scdnipro1.com.ua


Лише у компенсований час, але від цього ще більш ефектно, юнацька збірна України U-19 (футболісти не старші 1999 р.н.) заслужено пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи-2018. Нагадаємо, що згідно з жеребкуванням другого відбірного етапу (він має назву еліт-раунд) команда досвідченого тренера Олександра Петракова потрапила до четвертої групи разом із збірними Швеції, Сербії та Румунії. Остання, до речі, була господарем міні-турніру і після двох турів стала одноосібним лідером квартету: дві перемоги - над сербами (4:0) та шведами (2:1).

Україна ж, на старті забуксувала, не здолавши скандинанів — 0:0. У своєму другому насилу впоралася із Сербією — 2:1, і в заключному матчі мусила грати з румунами виключно на перемогу. Ще за сім хвилин до закінчення основного часу ми поступалися 0:1, та врешті-решт забили двічі і з перемогою у компенсовані миттєвості таки здобули перше місце й єдину путівку на Євро!

Відзначимо, що до цієї вікторії, як і до звитяги загалом долучилися й футболісти, що виступають у змаганнях під егідою ПФЛ. З-поміж 20-ти кандидатів, що готувалися до еліт-раунду, знаходилися троє гравців СК "Дніпро-1" — лідера групи Б чемпіонату другої ліги — захисник Олександр Сафронов, хавбек Олександр Бєляєв та нападник Владислав Супряга.

Неймовірно, але справжнім рятівником збірної (і найкращим бомбардиром!) став саме дніпровський захисник: у нього два голи (сербам і румунам). Натомість Супряга видав гольовий пас, коли забивався той самий «золотий м’яч» господарям змагань.

Олександр Сафронов

Народився 11 червня 1999 року в Запоріжжі. Вихованець ДЮСШ «Металург» (Запоріжжя). Захисник. Виступав за команди «Дніпро» (U-19 і U-21), «Дніпро-1» (7 матчів у поточному чемпіонаті).


Олександр Бєляєв

Народився 4 жовтня 1999 року у Дніпропетровську. Вихованець академії ФК «Дніпро». Півзахисник. Виступав за команди «Дніпро» (U-19 і U-21), «Дніпро-1» (17 матчів, 1 гол).

 

 

 

 


Владислав Супряга

Народився 15 лютого 2000 року в Одесі. Вихованець академії ФК «Дніпро». Нападаючий. Виступав за команди «Дніпро» (U-19 і U-21), «Дніпро-1» (13 матчів, 4 голи).

 

 

 

Прес-служба ПФЛ

Золотий талант України - інформаційний партнер ПФЛ України




ТЕГИ: ДНІПРО-1
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору