Новини змагань

Козловський: "Рух" планує побудувати Фабрику футболу (відео)

13:15, 1 березня 2018

Президент «Руху» Григорій Козловський у Туреччині разом із командою провів шість днів

Президент «Руху» Григорій Козловський у Туреччині разом із командою провів шість днів, за цей час наживо побачив три контрольні матчі за участю жовто-чорних. Про них, а також про майбутню дитячу академію, роль у клубі Ігоря Дедишина та Серія Зайцева він розповів в інтерв’ю клубній прес-службі.

- "Рух" другий рік поспіль проводить збір в Туреччині і що цікаво в тому самому готелі і на тих самих полях. Залишилися задоволеними умовами?

- Тут дуже хороші умови. В минулому році нам все дуже сподобалося, тому вирішили нічого не змінювати.  Думаю, що і в 2019 році саме тут проводитимемо збори. Поля на базі якісні, створені всі умови для комфортних тренувань.

- Зараз створюється нова команда під орудою Андрія Кікотя. Ви вже мали змогу на власні очі побачити гру команди. Які ваші враження?

- Я б не сказав, що в нас зараз нова команда, просто вдалося точково підсилилися. Маємо надію, що "Шахтар" проявить добру волю і нам вдасться закінчити перемови по Русину. Ми друзі з "Шахтарем", у нас грають Михайло Писко та Ігор Дуц, які є вихованцями школи "Шахтаря". Сподіваємося знайти порозуміння. 

Команда вийшла на новий рівень, гравці демонструють швидкий футбол, з’явилася солідність, клас. У нас в суперниках були клуби з Прем’єр-Ліги, тому мали змогу проявити себе. Вважаю, що  достойно виглядали на фоні суперників і навіть переважали їх. Потрібно привити команді той стиль гри, який дозволить демонструвати якісний футбол.

- Як справи з травмованими гравцями. Лазарет переповнений?

- Насправді, це просто катастрофа.  В нас залишилося всього 12 здоровий гравців,  в інших мікропошкодження. Серйозна травма в Білого – перелом пальця на нозі і поки що незрозуміла ситуація в Миколи Буя. На збір приїхало 24 футболіста, а  половина травмувалася.

- На якій стадії перемовини з Русином?

- Це робочий процес. Шукаємо компромісне рішення, не хочеться забігати наперед.

- Разом із вами на збір приїхали відомі футбольні спеціалісти Сергій Зайцев та Ігор Дедишин. В якій ролі вони завітали до команди?

- З Ігорем Дедишиним товаришуємо вже більше 25 років, разом займалися футболом на Роздолі. Ігор Михайлович  має багато знань та досвіду. Ми зараз розпочинаємо будівництво дитячої академії, якщо все буде добре,  маємо втілити мою мрію в життя.

Ігор допомагає мені зрозуміти всі нюанси побудови академії. Сергій Зайцев – мій близький друг. Запросив його подивитися зі сторони на гру команду, дещо підсказати, адже в Сергія Ілларіоновича чималий досвід роботи на найвищому рівні. Вважаю, що це піде лише на користь нашій команді. Зі мною сюди приїздило багато друзів подивитися на футбол і пограти в нього. Отримуємо задоволення від зборів, маємо можливість оздоровитися. Добре, коли в команді хороша атмосфера.

- Ігор Дедишин працюватиме в структурі клубу?

- Ігор Дедишин вже зараз займається дитячої школою. Зараз рахуємо кошторис, будуємо детальний план. Ігор Михайлович займатиметься усіма робочими моментами по цьому плану.

- Що можете розповісти про майбутню академію?

- Хочемо побудувати Фабрику футболу. Плануємо створити академію на 200 дітей, з вісьмома полями. Хочемо піти своїм шляхом, змінити філософію, яка зараз існує в нашому футболі. В наших планах займатися  дітьми з семи років, привозитимемо дітей зі шкіл, в нас є вся необхідна інфраструктура для цього в школах. Вважаю, що це моя місія. Звичайно, не всі з вихованців стануть професіональними футболістами.

Ми маємо зробити все, щоб діти були здоровими, щоб вони займалися своєю улюбленою справою, змогли реалізувати себе. Хотів би подякувати Шахтарю, Карпатам, з якими в нас дуже теплі стосунки. Такі діалоги і співпраці дають позитив.

- Які завдання стоять перед тренерським штабом на весняну частину чемпіонату?

- Необхідно сформувати боєздатний колектив, який з червня зможе виконати мрію всіх винниківчан та сподіваюся, що і львів’ян також.

- Які враження у вас залишилися від гри в футбол з друзями під час зборів, незважаючи на погодні умови?

- Цього року приїхало четверо нових друзів. Це зовсім інший відпочинок, всі ми як малі діти. Всі викладаються на максимум, грають не жаліючи один одного, в декого навіть зламані пальці. Такі моменти є незабутніми.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору