Новини змагань

Збори-2018. Перша ліга. Хто у Туреччині, хтось - в Україні

12:00, 26 лютого 2018

Розбираємо плани підготовки клубів Першої ліги ПФЛ і констатуємо - наші знову, як у найкращі роки, не економлять на зборах


ФК "Інгулець" баується в Аланьї. Фото: ingulec.com


Останні кілька років поодинокі українські нижчолігові клуби могли дозволити собі підготуватися до сезону за кордоном, згадує інформаційний партнер ПФЛ sportarena.com/ Найчастіше, це були: а) явні фаворити; б) тільки що вилетіли з Д1, у яких колишні звички; в) багаті нові проекти, які можуть собі це дозволити. Зазвичай два-три клуби суто Першої ліги і чотири-п'ять ПФЛ у цілому від'їжджали за кордон за один зимовий антракт.

ФК "Полтава" вже більш як тиждень на зборах у Туреччині. Фото: Фейсбук ФК "Полтава"


Але якимось чином зараз першому дивізіону вдалося досягнути показника, який був би крутим і в довоєнні часи - 11 клубів з 18-ти в Першій лізі вирушили в лютому до Туреччини. До цього числа можна приплюсувати відразу кілька клубів другої ліги і навіть аматорського рівня. А якщо враховувати УПЛ, де традиційно віддають перевагу закордонним зборам, можна констатувати - зима 2018 року побила рекорд післякризових років.

Хто подався і чому?

Всі 11 клубів Першої ліги, які вважали за краще злітати за кордон, вибрали Туреччину. По містах цей розклад такий:

- Белек, провінція Анталья - ФК "Полтава" (готель Papillon Ayscha Resort & Spa), "Арсенал-Київ" (Titanic Deluxe Golf), "Рух" (Papillon Belvil), "Волинь".

- Сіде, провінція Анталья - "Геліос" (1-й збір - готель Sueno Hotels Beach, 2-й - Kamelya Selin Hotel), "Балкани" і "Оболонь-Бровар" (Starlight Resort), "Десна" (The Sense Deluxe, TUI Sensimar);
- Аланья, провінція Анталья - "Інгулець" (Sentido Numa Bay);
- Анталья - "Колос" (G.park-Lara), "Авангард".

Найчастіше командам до снаги відправлятися на закордонні збори під третій - ігровий - збір. Переваги - найкраща погода (а відповідно, і трав'яні поля) і різноманітні спаринг-партнери. За один мікроцикл (близько двох тижнів) команди встигають награти по 5-7 матчів. Ті, у кого більше грошей, можуть собі дозволити два збори (іноді навіть без повернення на батьківщину з невеликими вихідними посеред занять).

Найбільш витратні - подвійні збори з втягувальними мікроциклами. У Белеку витрати вважаються більшими, в Сіде і більш віддалених від міста готелях - поменше. На ціну впливають, звичайно, зірковість готельного комплексу та завантаження занять на полях, оплата яких теж входить в підсумковий рахунок.


Що ж роблять інші?


МФК "Миколаїв" узяв участь в Кубку Придніпров'я, який «розширився» в цьому році на південь. Команда під керівництвом Руслана Забранського дісталася до фіналу, де лише по пенальті поступилася аматорському МФК "Металург" (Запоріжжя), який готується до Другої ліги. В основному, Корабели знаходилися в Миколаєві - з рідкісними виїздами в Одесу та інші міста на спаринги.

"Гірник-Спорт" базується вдома, крім Горішніх Плавнів, часто виїжджав до Кременчука, щоб поспарингувати на штучному полі. "Черкаський Дніпро" теж виїжджав в сусідні міста на спаринги, проводиться Кубок Об'єднаної територіальної громади Білозір'я і академії футболу "Черкаський Дніпро-Зоря".

Теж удома працюють "Кремінь", "Жемчужина", "Нафтовик-Укрнафта", ПФК "Суми" влаштувалися на Київщині - більшість їх спарингів проходить в Щасливому.

 

Прес-слуба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору