Новини змагань

Гапончук: у тернопільській "Ниві" все на найвищому рівні

10:00, 25 лютого 2018

Новачок "Ниви" Дмитро Гапончук поділився враженнями від тренувальних зборів та пригадав свій досвід виступу у Прем'єр-Лізі

Фото: fcnyva.com


— Дмитре, коли дізнався про інтерес з боку нашого клубу?

— На початку грудня мені зателефонував головний тренер клубу Сергій Задорожний та запропонував приїхати на збори у лютому. Я погодився.

— Останнім часом ти виступав у чемпіонаті Івано-Франківщини за команду з Тлумача. Які ще були варіанти продовження кар'єри?

— Мене ще влітку запрошували у "Агробізнес", але тоді я мав домовленість приїхати в команду з Білорусі. Залишитись там не вдалося і мені сказали приїхати знову вже взимку. Також був варіант з Польщею. Вибирав між закордонними лігами і "Нивою" і обрав варіант з тернопільським клубом.

— Поділися враженнями від атмосфери у команді, тренувального процесу.

— Атмосфера у команді чудова, всі хлопці привітні. Тренувальний процес на вищому рівні. Мені одразу пригадалися виступи у запорізькому "Металурзі". Тренер бачить команду швидкісною, технічною, що мені імпонує. Вважаю, що з кожним днем ми додаємо.

— Чим запам'яталися три контрольні гри першого збору?

— В першій грі було важко, адже ми ще не знали один одного. Згодом вдалося здобути перемогу у Хмельницькому. Мабуть, найбільше запам'яталася гра проти "Руху". Нам було важко, адже це були заключні дні зборів. Тому і такий великий рахунок. Вважаю, що ми непогано виглядали у контрольних матчах.

— Ти є вихованцем івано-франківського футболу, виступав у складі "Прикарпаття". Тепер ця команда є одним з головних конкурентів "Ниви". Шанси наздогнати земляків ще є?

— Це футбол і все реально. Потрібно вірити, старатися. З таким відношенням до тренувань, я вважаю, що виконати це завдання цілком реально. Буде важко, але ми однозначно будемо старатися.

— Пригадай свій дебют у Прем'єр-лізі. Як потрапив у запорізький "Металург"?

— На момент запрошення у Запоріжжя я виступав за дорослий склад яремчанських "Карпат". Наприкінці сезону мій тренер Віктор Поптанич сказав, що є можливість поїхати на оглядини у "Металург". Я погодився і ще з двома гравцями ми поїхали. На той час команда перебувала у Сімферополі. Я взяв участь у контрольних іграх і мені запропонували підписати контракт.

Щоправда, перші півроку мене не змогли заявити через певні причини. Тому лише тренувався із командою, а згодом уже виступав за дубль. Шанс дебютувати у Прем'єр-лізі отримав незадовго до того, як "Металург" припинив існування. Тоді у складі дубля ми перемогли "Карпати" 1:0. Тренер першої команди після гри мені зателефонував і сказав, що мене хочуть бачити у основі на матч проти луганської "Зорі". Я був шокований, але безмежно зрадів. Вийшов на поле, відіграв. Проте тоді луганчанам ми поступилися.

— Що тобі відомо про теперішній рівень Другої ліги?

— Непоганий рівень команд. Останнім часом я слідкував за чемпіонатом. За грою можу виділити "Агробізнес", "Прикарпаття" і "Ниву". Ці команди не дарма перебувають зверху. На мою думку, друга частина сезону теж буде дуже цікавою. Рівень команд постійно росте.

За матеріалами fcnyva.com



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору