Новини змагань

Авдалян: тернопільська "Нива" розвивається і йде вперед

11:30, 22 лютого 2018

Новачок "Ниви" Тамаз Авдалян розповів про свій шлях від карате до футболу та пригадав, як минулого року забивав у ворота своєї нової команди

— Тамаз, розкажи про своє дитинство та знайомство з футболом.

— Народився я у Вірменії, а через рік переїхав до України. У футбол я потрапив випадково. До семи років займався карате і про футбол загалом не думав. Одного разу вийшов пограти з друзями і мене помітив тренер та запросив у секцію. Мені сподобалося і відтоді я повністю зосередився на футболі. Розпочинав заняття у київському "Атлеті", а продовжив у "Арсеналі", випускником якого є.

— Після Києва ти опинився у донецькому "Металурзі"…

— Так, я поїхав у Донецьк, де пробув три роки. Грав за молодіжні команди "Металурга" U-19 та U-21.

— Були шанси дебютувати в основі "Металурга"?

— Я регулярно тренувався з основною командою донеччан, але шансу мені не дали.

— У твоїй біографії є один неповний матч за "Гірник-Спорт". Чому не вдалося закріпитися у цій команді?

— Не вдалося залишитися там через сімейні обставини. У той період я пів року був без команди.

— Один сезон ти провів у Вірменії.

— Грав у команді "Арарат", але восновному виступав за резерв. В основній команді зіграв лише один матч.

— Останні два сезони ти провів у білоцерківському "Арсеналі". Як потрапив до "канонірів"?

— Я виступав на традиційному турнірі пам'яті Макарова за київський "Локомотив". Грали проти "Арсеналу-Київщини" і тренер мене після гри запросив у команду. Розглядав цей варіант для отримання ігрової практики, щоб набрати форму.

— "Арсенал-Київщина" був на межі зникнення. Та й загалом справи у команді йшли непросто. Чи були необхідні умови для гравців?

— Президент клубу намагався ситуацію стабілізувати, постійно шукав шляхи покращення. Перші пів року все було непогано, але згодом просто виживали.

— Попри фінансові негаразди, "Арсенал-Київщина" в осінній частині Другої ліги здобув кілька гучних перемог. За рахунок чого вдавалося набирати очки?

— У нас був злагоджений колектив. До того ж, команді допомагав досвідчений тренер Ігор Жабченко. Його тренування і сприяли тому, що команда перебувала у хороших кондиціях.

— В останній грі минулого року ти допоміг "Арсеналу" обіграти "Ниву" у Вишнівці. Той матч пам'ятний для тебе?

— Ось бачите, як получилося. Забив тоді гол, а тепер перейшов у "Ниву". Таке футбольне життя.

— Коли отримав запрошення від нашого клубу?

— За кілька тижнів після тієї гри мені зателефонував Сергій Задорожний та запросив приїхати на перегляд. У мене був варіант поїхати у закордонний чемпіонат, але не склалося. Тоді я сам перетелефонував тренеру і повідомив, що готовий приїхати у "Ниву"

— З командою ти пройшов увесь перший збір. Важко дався цей період?

— Давно у мене не було таких важких зборів. Вдалося провести чимало роботи. В останні дні уже накопичилася втома і не лише фізична, але й моральна.

— Що скажеш про атмосферу у команді та умови?

— Мені все дуже подобається. Команда розвивається і йде вперед, а керівництвом вкладаються кошти у розвиток інфраструктури клубу. Подобається працювати із тренерським штабом. Будемо намагатися виконати завдання виходу у Першу лігу.

— На твою думку, команда має потенціал, щоб наздогнати конкурентів?

— Потенціал, звичайно є, і маємо всі шанси зробити це. Потрібно у кожній грі перемагати. Боротися будемо до останнього туру.

— У трьох контрольних матчах першого збору ти діяв на позиції атакувального півзахисника. Це твоя рідна позиція?

— Так, я люблю діяти у центрі, ближче до атаки. Більше подобається створювати, віддавати передачі. У "Арсеналі" я забив в 11-ти матчах два голи та віддав кілька гольових передач. Загалом мені довподоби той стиль гри, який проповідує "Нива". Подобається грати через пас.

 

За матерілами fcnyva.com



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору