Новини змагань

Перша ліга: "Авангард" летить в Туреччину, почесний кубок «Полтави»

14:55, 20 лютого 2018

Прес-служба ПФЛ слідкує за лютневими подіями у Першій лізі.

1. "Арсенал-Київ": Пирич на чолі

Головна новина із табору лідерів дивізіону – поява нового керівництва. Відомий у минулому хорватський футболіст, а нині агент та дипломат Івиця Пирич придбав половину прав на ФК «Арсенал-Київ» та став президентом клубу, який є головним претендентом на підвищення у класі.

А вже на початку цього тижня кияни вирушили в Туреччину. У планах «канонірів» – насичена підготовка в режимі щоденних дворазових тренувань та шість контрольних матчів. Перший спаринг – вже завтра, проти клубу сербської Першої ліги ФК ТСК (Бачка Топола).

2. ФК "Полтава": кубок не віддали нікому

Черговий розіграш Кубка Пожечевського цьогоріч виграв сам організатор – ФК «Полтава». Обігравши з рахунком 3:0 одного з лідерів вітчизняного аматорського футболу – миколаївську «Вікторію», підопічні Анатолія Безсмертного завоювали трофей, започаткований їхнім клубом.

Проведення турніру пройшло на найвищому рівні. Окрім заслуженого тренера України Віктора Пожечевського, чиє ім’я носить зимовий кубок ФК «Полтава», на фіналі був присутній і президент ПФЛ Сергій Макаров, який взяв участь у церемонії нагородження.

3. "Інгулець": очікують матчів із сербами, казахами, поляками, словенцями і земляками

Після плідного домашнього етапу підготовки один із претендентів на медалі та підвищення у класі розпочав зарубіжні збори. 18 лютого 23 гравці, тренерський штаб та керівництво клубу вирушили в Туреччину. Хоча робота петрівців на заморських тренах лише розпочинається, уже відомий графік їхніх спарингів. «Інгулець» зіграє 21 лютого проти  «Медзі» (Легниця, Польща), 24 числа – з ФК «Пролетер» (Сербія), 26-го – з ФК «Киран» (Чикмент, Казахстан), 27-го – із СК «Дніпро-1», 2 березня – з ФК «Мура» (Словенія), 5 числа – з «Окжетпесом» (Казахстан).

4. "Колос": поки сухо й комфортно

Здобувши перемогу на січневому Меморіалі Олега Макарова та провівши ще кілька домашніх спарингів, ковалівський клуб 12 лютого вирушив на закордонні збори. В Туреччині графік у підопічних Руслана Костишина досить насичений. У першому контрольному матчі вдалося переграти недавніх учасників Вищої ліги чемпіонату Грузії, «Шукуру» – 1:0 (забив В'ячеслав Рябов), а слідом за цим – дійсних прем’єр-лігівців Казахстану, кизил ординський «Кайсар» – 2:0 (голи в активі Олега Ільїна та Євгена Задої з пенальті).

Фото: koloskovalivka.com


5. "Десна": «матч дружби» та інші турецькі події

Після січневого збору, під час якого «Десна» стала срібним призером Меморіалу Олега Макарова, у планах чернігівського клуб значився зарубіжний етап підготовки. Від 3 лютого команда в Туреччині. Серед насичених подій знайшлося місце й «матчу дружби» з рівненським «Вересом». А назагал, команда провела такі матчі: 2:1 над угорською «Кишвардою» (забивали Олександр Волков та Віталій Єрмаков), 1:0 над грузинською «Ділою» (Єгор Картушов), 0:0 з «Вересом», 1:2 від словацького «Середа» (Андрій Слінкін), 0:1 від СК «Дніпро-1».

Особливий матч вдалося провести «сіверянам» у паузі між спарингами. Зустрілися збірні команди тренерського штабу та менеджменту клубу. Виграла дружба, але рахунок 8:5 встановився все ж на користь тренерів. Однак всі 13 голів у цьому матчі – однозначно на користь «Десни».

6. "Геліос": уже три міжнародних спаринги в Туреччині

Від 7 лютого харків’яни на зборах в Анталії. Під керівництвом нового головного тренера Ігоря Рахаєва на закордонний етап підготовки відправилося 18 гравців. «Геліос» домовився про 7 контрольних матчів, три з яких вже проведено - 4:1 з угорським "Дьйор ЕТО" (забивали Євген Чепурненко, Сергій Кравченко, Вадим Абеленцев двічі), 0:0 з узбецьким АГМК, 1:2 із вірменським «Алашкертом» (автогол на користь харків’ян). Відзначимо, що, окрім угорців, інші суперники «сонячних» представляють клуби вищих дивізіонів – а «Алашкерт» взагалі є грандом вірменського футболу.

Надалі по графіку спаринги 24 лютого, 1, 3 та 7 березня. Серед суперників – киргизький "Абдиш-Ата", білоруський ФК "Слуцьк". Повертатися додому «Геліос» планує 8 березня – після повного виконання програми контрольних матчів.

7. "Авангард": займаються в Саду Бернацького, готуються летіти за кордон

Після першого навчально-тренувального збору краматорський клуб провів другий етап підготовки, займаючись та спарингуючи вдома – на полі зі штучним покриттям у Саду Бернацького. В рамках другого мікроциклу вдалося провести три контрольні матчі: 3:0 та 4:0 над луганською "Зорею" U-21, 6:0 над друголіговим запорізьким "Металургом" (забивали Марат Даудов, Микита Полюлях, Дмитро Ховбоша, тричі Олександр Іващенко).

Сьогодні в манежі дніпрян «Авангард» зіграє з друголіговим ФК «Дніпро» і на цьому завершить програму других зборів. А з 23 лютого команда вирушить в Туреччину, де вже запланована низка спарингів із клубами Сербії, Казахстану.

8. "Гірник-Спорт": третій цикл завершать із черкасцями

Щільний графік підготовки у горішньоплавненського клубу. Приступивши до роботи 16 січня, клуб встиг провести низку спарингів на першому і другому зборах, під час яких проведено шість спарингів. А з 12 лютого «Гірник-Спорт» розпочав уже третій мікроцикл.

Продовжуючи награвати оновлені ігрові ланки та численних новачків, підопічні Сергія Пучкова встигли обіграти петровський друголіговий «Інгулець-2» - 1:0 (гол Андрія Фаюка), а за ним – і друголіговий харківський «Металіст 1925» - 3:1 (гол Андрія Шевчука та дубль Романа Прутяна).

22 лютого, під кінець третього збору, в Кременчуку «гірники» поміряються силами з колегами по Першій лізі – «Черкаським Дніпром».

9. "Рух": весілля президента відзначили перемогою

Фото: fcruh.com


Найголовнішою подією зимового антракту стало весілля президента клубу: Григорій Козловський одружився із відомою співачкою Юлією Доманською. А сам «Рух» переконливою перемогою над тернопільською «Нивою» (5:2 над друголігівцями) завершив домашній етап підготовки.

Далі – збори в Туреччині, куди винниківсько-львівський клуб вирушить найближчим часом.

10. "Оболонь-Бровар": перші голи, перша перемога

Після домашнього етапу підготовки київський клуб вирушив у Туреччину. Від 12 лютого «Оболонь-Бровар» базується та спарингує в Сіде та навколишніх містах. Щодо контрольних матчів, то серед суперників – різні за стилем та класом закордонні команди.

У першому спарингу першолігівці поступилися 0:1 молодіжній збірній Казахстану, в другому – з рахунком 3:1 обіграли першоліговий грузинський «Самгуралі» (забивали Олександр Гуськов, Євген Єфремов та Артем Корольчук).

11. "Балкани": почнуть із данцями

Дебютанти Першої ліги, які в таблиці зимують найвище від усіх новачків дивізіону, після низки домашніх спарингів вирушили на закордонні збори.

Неподалік Анталії, куди «Балкани» прибули 18 лютого, команда запланувала чотири спаринги. Перший із них – 21 лютого. Суперник – данський «Виборг», багаторічний учасник Суперліги, який наразі вилетів у Перший дивізіон і йде там на п’ятому місці.

У Туреччині зорянці мають намір працювати до 4 березня.

12. МФК "Миколаїв": очікують суперників по фіналу

«Корабели» успішно виступають на Кубку Придніпров’я. У півфіналі турніру вони по пенальті здолали сильний аматорський колектив «Таврія-Скіф» із Роздолу Запорізької області й тепер очікують суперника по вирішальному матчу, запланованому на післязавтра. Сьогодні в іншій півфінальній зустрічі право розіграти з першолігівцями кубок виборюють два аматорських колективи – МФК «Металург» (Запоріжжя) та «Гірник» (Кривий Ріг).

Фінал відбудеться 22 лютого в місті Дніпро.

Надалі у миколаївців у планах традиційний західноукраїнський збір. 26 лютого команда планує вирушити в Мукачеве, де за 10-12 днів має провести мінімум три спаринги.

13. "Жемчужина": серед суперників – молдовани

Голи Паламаря, Шестакова і Норенкова дозволили «ювелірам» здолати новокаховську «Енергію», давнього суперника, знайомого ще по Другій лізі та Кубку України. Що цікаво, окрім цього спарингу на Відраді, який закінчився перемогою одеситів – 3:1, вони іще раз зустрінуться із цією командою.

Графік на залишок зборів у чемпіона Другої ліги, який проводить прем’єрний сезон після підвищення у класі, такий: 21 лютого на Відраді приймуть аматорський МФК «Кристал» (Херсон), 24 лютого – виїзд у Кишинів, до учасників Національної дивізії Молдови («Зімбру»), 2 березня – матч у Тирасполі проти «Шерифа-2», 10 березня – спаринг у відповідь у Новій Каховці.

Перед матчем із "Жемчужиною". Фото: facebook.com/fczhemchuzhina.od.ua


14. "Кремінь": працюють вдома

Від початку зборів (22 січня) вже чотири контрольних матчі провели кременчужани, і всі вони – вдома (на «Кремінь-Арені», як відомо, повнорозмірне синтетичне поле).

Зокрема, 1:1 з «Гірником-Спорт» (гол Ваге Саркісяна), 1:0 над ФК «Олександрія» U-21 (Сергій Степанчук), 3:0 над «Інгульцем-2» (дубль Ігоря Тимченка та гол Івана Куця), 0:1 від «Черкаського Дніпра».

23 лютого о 14:00 вдома «Кремінь» зіграє з одним із лідерів Групи «Б» – харківського «Металіста 1925».

15. "Нафтовик-Укрнафта": після Полтави їдуть в… Полтаву

Після участі в турнірі ФК «Полтава» - Кубку Пожечевського охтирська команда отримала невеличку паузу, після чого розпочала новий етап підготовки. Від сьогодні «Нафтовик-Укрнафта» вирушив на збори в Полтаву, які будуть тривати до 3 березня. В планах – проведення чотирьох контрольних матчів.

24 лютого – з «Дніпром» (у манежі дніпрян), 26-го – з «Вікторією» (Миколаївка, Сумська область), 28-го – з «Металістом 1925», 2 березня – з «Гірником-Спорт».

16. ПФК "Суми": в насиченому графіку

Після першого етапу підготовки, який відбувався 17-30 січня, сумська команда провела другий, лютневий, мікроцикл зборів. Він виявився досить насиченим, адже ПФК «Суми» вдалося провести низку контрольних матчів. А саме: 7:0 над друголіговим запорізьким "Металургом" (забивали Ярослав Галенко, Віктор Лиховидько, двічі Артем Грищенко та новачки), 2:1 над "Оболонню-Бровар” (дубль Віктора Лиховидька), 2:3 від «Черкаського Дніпра» (забивали Дмитро Богачов і Микола Вечурко), 4:2 над друголіговим житомирським «Поліссям» (голи – Віктор Лиховидько, Дмитро Богачов, Ярослав Галенко, Артем Грищенко), 2:1 над "Шахтарем" U-19 (забивали новачок і Бадрі Акубардія).

17. "Волинь": три турецьких матчі

«Хрестоносці» проводять насичений збір у турецькому Белеку, куди вирушили 2 лютого. Що цікаво, команда меншою мірою націлюється на ігрову практику, аніж на командну роботу в тренувальному режимі. У програмі було лише три спаринги за час зборів, які пройшли до 15 лютого.

У першому контрольному матчі «Волинь» розгромила четверту команду Першої угорської ліги, «Спартакуш» (Ньїредьхаза) – 4:0 (забивали Дмитро Скоблов, Андрій Яковлєв з пенальті, Олександр Климець та Василь Курко), та першоліговий грузинський «Мерані» – 1:0 (гол Олексія Клака), після чого поступилася вищоліговій грузинській «Ділі» (Горі) – 1:2 (забивав Вадим Страшкевич).

18. "Черкаський Дніпро": вже четверті збори

Плідно використовує зимову паузу черкаський клуб. Вже три збори провела команда, а від сьогодні приступила до четвертого. Двотижневий цикл підготовки триватиме до 5 березня. За цей час дніпряни планують провести чотири спаринги.

22 лютого «Черкаський Дніпро» в Кременчуку зіграє з «Гірником-Спорт» (Горішні Плавні). Далі – матчі, які пройдуть в Білозір'ї: 26 лютого суперником черкасців стане аматорський криворізький «Гірник», 1 березня – ПФК «Суми», 5 березня – «Кремінь».

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору