Новини змагань

Кубок Пожечевського-2018. Макаров: "Полтава" підтвердила свій клас

15:40, 15 лютого 2018

У Копилах завершився футбольний турнір на призи Заслуженого тренера України Віктора Пожечевського. Трофей цього року залишився вдома у ФК "Полтави"

Сергій Макаров та Віктор Пожечевський. 15 лютого 2018 рік. Фото: прес-служба ПФЛ


Завершився традиційний турнир на Кубок почесного президента ФК "Полтава" Віктора Пожечевського. Перемогу здобули господарі, які за весь турнір не пропустили жодного разу. Фінальний матч проти аматорів із Миколаївки склався для команди Анатолія Безсмертного дуже вдало — вже у дебюті гри, на першій хвилині, голом відзначився Насібулін після помилки кіпера гостей. А ще за кілька хвилин після чудового пасу Насібуліна свій гол провів найкращий бомбардир полтавців Дегтярьов. У другому таймі, на 54-й хвилині, після пасу Бородая третій гол у ворота сумчанна рахунку іншого захисника - досвідченого Павла Іванова.

Полтавці мали шанс довести справу до непристойного, але на останній хвилині гри Олександр Ковпак не реалізував пенальті.

У матчі за третє місце "Металіст-1925" без проблем обіграв резерв "Ворскли" - 6:0. У поєдинку за п'яте місце "Олімпія" (Савинці) перемогла першоліговий "Нафтовик" — 2:1. А в матчі за сьоме місце динамівці Решетилівки переграли "Агробізнес" (Ромни) — 3:2.

Переможці!


Нагороди переможцям і фіналістам четвертого турніру вручали почесний президент полтавського клубу Віктор Пожечевський і президент ПФЛ Сергій Макаров. Після матчу президент ПФЛ відповів на питання журналістів.

- Сергію Дмитровичу, як вам результат матчу? Чи сподобалася гра?

- По-перше хочеться відзначити місце проведення матчу. Полтава дуже гостинне місто. Сюди завжди з задоволенням приїздять команди. Необхідно подякувати ФК "Полтава" та власнику клубу Леоніду Соболєву, за те що збудував таку чудову базу, яка активно використовується різними клубами для підготовки до змагань. Глядачі мали змогу побачити хороший футбол, матч був результативний. ФК "Полтава" - один із лідерів Першої ліги. Команда підтвердила свій клас і заслужено перемогла в Кубку Віктора Пожечевського. ФК "Вікторія" – команда, яка грає на аматорському рівні. Видно, що хлопці амбіційні та  з характером. Бажаємо їм здійснити свої мрії у весняній частині чемпіонату аматорів.

- Які настанови, поради давали хлопцям під час урочистої промови?

- Побажав гравцям удачі, щоб вони змогли досягти своєї мети. Попросив, щоб футболісти не забували, що це турнір Віктора Олександровича Пожечевського. Наголосив на важливості пам’ятати своїх найкращих футбольних людей, поки вони ще живі. Віктор Пожечевський - справжня легенда не лише українського футболу. Хочеться, щоб молоді хлопці пам’ятали про людей, які розвивали український футбол та стояли у його витоків.

- Що можете сказати про рівень гри ФК Полтава?

- Гравці перебувають в хорошій формі. В команді є все для того, щоб підвищитися в класі. Знаю, що наступний збір ФК "Полтава" проведе в Туреччині. Бажаю, щоб гравці належним чином підійшли до продовження змагань в чемпіонаті, адже в команди досить складний календар. Весна починається матчем у Києві проти лідера турніру "Арсеналу". ФК "Полтава" має шанси вийти в Прем’єр-Лігу, можливо навіть з першого місця. З цього сезону, команди які осядуть друге-третє місця в Першій лізі гратимуть плей-офф з 10-11 місцем УПЛ. Всі клуби перебуватимуть в рівних умовах. Переможе найсильніший.

Фіналіст Кубка Пожечевського-2018 ФК "Вікторія" Сумська область. Фото: прес-служба ПФЛ


- Настільки важливі ці змагання для розвитку футболу в регіонах?

- Приємно, що існують такі змагання. Тренувальна база ФК "Полтава" у Копилах - одна з найкращих в Україні. В період міжсезоння на ній відбувається безліч змагань дитячих та дорослих команд. Хочеться побажати організаторам турніру процвітання та подальшого розвитку, вдосконалення. Знаю, що ФК "Полтава" планує розвивати свою інфраструктуру, адже на меті вихід в Прем’єр-Лігу.  Вітаю переможця та призерів змагань.

- На вашу думку, команди з аматорів зараз можуть на рівних конкурувати з клубами з Першої ліги?

- Якщо зважати з рахунок, який ми побачили сьогодні, то можливо, ще не зовсім готові. Аматорський чемпіонат конкурентоспроможний, масовий. Чемпіонат поділений на три групи. По ходу турніру "Вікторія" перемагала представників ПФЛ, наприклад, "Металіст 1925". Звичайно, потенціал досить непоганий. Якщо таких колективів буде якомога більше, тим краще для українського футболу.

- Скільки команд подали заявки на атестацію до ПФЛ із нового сезону?

- Наразі заявки на отримання статус професіоналів подало сім клубів. Зараз проходить етап збору документів, який завершується наприкінці березня. В квітні всі ці дані проаналізуються та в травні отримаємо рішення Атестаційного комітету ФФУ. ФК "Вікторія" зараз досить вдало виступає в аматорському чемпіонаті, виконують всі норми та мають всі шанси при бажанні грати в Другій лізі. Але залежатиме лише від керівництва клубу чи вступати в процедуру атестації.

Віктор Пожечевський вітає капітана ФК "Полтава" Олександра Ковпака


- Хто ці сім колективів?

- Це клуби з різних областей. Є з Тернопільської області команди, Сумської, Херсонської тощо. Зараз рано говорити про конкретику. В цьому році до клубів висунуті досить жорсткі вимоги, адже у нас планується в тому числі і реформа професіонального футболу. Всі колективи, які захочуть грати в ПФЛ, повинні налаштовуватися на складну процедуру атестації. Всі перебуватимуть в рівних умовах.

 

До речі, після гри на базі ФК "Полтава" у Копилах наставник клубу Анатолій Безсмертний дав розлоге інтерв'ю програмі ПФЛ "Україна футбольна. Міжсезоння". Чекайте наступного тижня відверту розмову про роботу з Едуардом Малофеєвим, лідерство "Полтави" та перспективи підвищитися в класі.

Прес-служба ПФЛ




ТЕГИ: ПОЛТАВА
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору