Новини змагань

Друга ліга: експансія гравців «Дніпра» та інші трансфери

08:00, 10 лютого 2018

Як клуби Другої ліги готуються до відновлення весняної частини змагань. Матеріал офсайту ФФУ

Юрій Вакулко поїхав за визнанням до сербського «Партизана». Фото: partizan.rs


Тренерам слід було передусім подбати, аби під час тривалої зимової перерви їхні підопічні спершу самостійно підтримували спортивну форму, а вже починаючи з середини січня, централізовано готувалися у всеозброєнні зустріти нові випробовування.

Родзинкою звітних змагань є те, що весною лише якесь диво може завадити фаворитам підвищитися у класі, адже футболісти «Агробізнесу», «Прикарпаття» (група «А»), «Дніпра-1» і «Металіста 1925» (група «Б») далеко відірвалися від переслідувачів, - вважає офсайт ФФУ. Зрештою, саме ці команди ще на старті сезону оприлюднили свої амбіційні плани. 

Олександр Призетко розраховує на новачків

Характерно, що навіть явні лідери поки що не демонструють активності на трансферному ринку. Не виключено, що вони збираються ближче до початку другої частини сезону запросити до себе тих виконавців, які не зуміють пробитися до старших за рангом команд. Не поспішають вони, враховуючи складні погодні умови, і грати контрольні матчі. Зокрема, «Прикарпаття» поки що провело три спаринги, перемігши аматорів із рахівських «Карпат» — 2:1, земляків із «Тепловика» — 5:0 та поступившись «Руху» з Винників — 1:2. Головний тренер Володимир Ковалюк залишився задоволеним грою новачків: воротаря Піцана з ФК «Калуш», півзахисників Борисевича з коломийського «Покуття» та Вацеби з польської «Арки». Хоч і не приховує, що найближчим часом зосередиться на пошуку забивного нападника.

ФК "Прикарпаття" на зборах тренується на позитиві. Фото: fc.if.ua


Поки що мінімальні кадрові зміни в «Агробізнесі», який сміливо можна назвати відкриттям сезону. Схоже, головний тренер Андрій Донець і надалі робитиме ставку на тих гравців, які відмінно проявили себе восени минулого року. Вдалий виступ футболістів зі «Львова» в розіграші Кубка України справив сильне враження на селекціонерів іменитіших команд. Не дивно, що досвідчений захисник містян, екс-гравець збірної України Ощипко поповнив лави «Сталі» (Кам’янське), а його колега по амплуа Бухал намагається працевлаштуватися в «Олександрії». У свою чергу новий керманич житомирського «Полісся» Олександр Призетко, як і очікувалося, збирається виправити турнірне становище за допомогою досвідчених дебютантів — Алексанова (МФК «Миколаїв»), Задерецького («Волинь») та Шавріна («Авангард»). 

За визнанням — до закордонних клубів!

Що ж до колективів групи «Б», то «Дніпро-1» підсилився півзахисником Карнозою, який раніше захищав кольори «Чорноморця», а в «Металісті 1925» не виключена поява екс-гравця збірної України Едмара, який останнім часом виступав за одну з американських аматорських команд.

Утім, не будемо забувати, що одним із завдань друголігових команд є підготовка перспективних виконавців для старших за рангом клубів. Відтепер і новокаховська «Енергія» матиме свого представника в еліті, адже її бомбардир Шастал перейшов до «Олександрії».

Проте всіх перевершив колись грізний «Дніпро» — відразу три його представники підписали контракти із закордонними клубами! Вакулко поїхав за визнанням до сербського «Партизана», Назарина виступатиме за бельгійський «Антверпен», а Довбик — за датський «Мідтьюлланн».

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору