Новини ЗМІ

Кварацхелія: бачу в ПФК "Суми" розвиток

10:25, 8 лютого 2018

Спортивний директор ПФК "Суми" на громадських засадах Іраклій Кварацхелія про стан справ у клубі

Фото: fc.sumy.ua


На зимову перерву ПФК "Суми" вирушив, перебуваючи на 16-му місці в турнірній таблиці. Перший навчально-тренувальний збір сумчани провели з 17 по 30 січня в с.Щасливе Київської області. За цей час команда зіграла три спаринги: 22 січня перемогла луцьку "Волинь" 3:1, 25 січня зіграла в нічию з "Арсеналом" і 29 січня розійшлась миром з житомирським "Поліссям" 2:2.

Четвертого лютого розпочався другий етап підготовки, горожани встигли впевнено перемогти запорізький "Металург" з рахунком 7:0. Про сьогодення клубу розповідає Іраклій Кварацхелія, який тільки-но посів посаду спортивного директора на громадських засадах і займається комплектацією команди.

- Пане Іраклію, головне запитання від вболівальників "Сум": яка доля чекає місцевий футбол?

- Незважаючи на перешкоди футбол у Сумах не тільки житиме, але й розвиватиметься, причому успішно. Для цього є всі передумови. Щоправда, хвилює байдужість місцевої та обласної влади, до яких не вдалось достукатися ні попередньому власнику ПФК Генадію Свірському, ні нам сьогодні. Найболючіше питання - стадіон "Ювілейний", який є гордістю краю, але за який, на жаль, нашій команді доводилось сплачувати чималу платню за оренду.

- Але є люди, які допомогають, які зацікавлені в розвитку футболу в Сумах?

- Звичайно, в першу чергу ми відчуваємо підтримку наших уболівальників, навіть на відстані. Також це наші друзі - спортивний клуб "Балу", громадська організація "Початок", які також не залишаються осторонь проблем клубу. Наш директор клубу Анатолій Бойко, який лягає спати і прокидається з думками про команду. Якщо говорити про офіційних осіб, то в першу чергу це Андрій Прохорович, голова федерації футболу Сумської області. Саме за його сприяння ПФК "Суми" знайшли інвестора і залишаються на футбольній карті.

- Розкажіть про тренувальний збір, чому саме Щасливе?

- У даному питанні ми завдячуємо в першу чергу футбольному клубу "Арсенал", керівництво якого пішло назустріч нашому інвестору і створило прекрасні умови для підготовки команди до весняної частини чемпіонату. З огляду на умови, які э на базі "Арсеналу" і, звичайно, фінансову сторону для нас - це ідеальний варіант. Зрештою, у нас варіантів фактично немає, ми б з радістю проводили збір в рідному місті, але на жаль там ніде тренуватися. Під час осінньої частини чемпіонату команда була змушена тренуватися в парку або виїжджати в сусідні села. Мабуть, тому такий і результат в чемпіонаті, зважаючи на цю проблему.

- Ви займаєтеся питаннями комплектації команди, які завдання ставить перед вами керівництво?

- Передусім, це запрошення сильних та досвідчених гравців. Ми надіслали пропозиції декільком клубам, в тому числі і закордонним, щоб залучити в нашу команду людей, готових перемагати. На сьогоднішній день в даному плані йде дуже копітка робота. Завдяки селекціонеру нашого клубу, Ігорю Пакараніну, з сумською командою на сьогодні займаються такі досвідчені гравці як Яворський та Мурашов. Також ми переглядаємо вихованців київського Динамо - Рафальського (уже підписали - Прим. прес-служба ПФЛ), Тарануху та Давида Кохію. Очікуємо також посилення з провідних команд нашого чемпіонату, але нехай це буде сюрпризом для наших вболівальників.

- Що ви можете сказати про футболістів, які на контрактах?

- Це досвідчені гравці - можна говорити за кожного окремо довго, але це бійці, які звикли говорити за себе на полі, мовою футболу. Це люди, які з нами крокують вперед, які розуміють завдання і вимоги керівництва і готові до підкорення вершин.

- Які перспективи розвитку команди? Які завдання та цілі ставить керівництво?

- З огляду на те, що ми в зоні вильоту - це зберегти прописку в першій лізі. Що стосується перспектив, то тут ми залежні знову-таки від влади Сумщини. В планах створення команди "Суми-2" для участі в другій лізі, а також дитяча школа, якщо звичайно міська влада піде на контакт із клубом. Але найголовніше те, що на даному етапі я бачу розвиток. Я бачу бажання керівництва досягати висот. І це не порожні слова чи обіцянки. В команду вкладають і фінанси і сили, командою живуть. Тут працюють справжні професіонали, тут створюється футбольна сім’я. Команді створили прекрасні умови для підготовки, запрошено досвідченіх тренерів, як персонал так і футболісти забезпечені всім необхідним. Хто б міг подумати що команду консультуватиме Олександр Севідов, а тренуватимуть досвідчені Мартюк і Золотницький, які мають за спиною колосальний досвід. Напевно, це прозвучить банально, але у нас немає затримок по зарплаті. Впевнений, що ПФК "Суми" уже сьогодні - це не аутсайдер і навіть не середняк першої ліги - це команда, яка дуже скоро буде в еліті першої ліги.

- Суми мають своїх відданих фанатів, які не залишають команду у важкі часи, з ними також будете співпрацювати?

- Це унікальні люди. Вони на полі разом з командою, вболівають, живуть футболом. Ось де справжній дух. Будемо обов’язково співпрацювати і допомогати один одному.

 

За матеріалами ua-football.com




ТЕГИ: СУМИ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору