Новини ЗМІ

Безсонний: у «Авангарді» слів на вітер не кидають

09:30, 7 лютого 2018

Виконавчий директор  «Авангарду» Андрій Безсонний розповів про свій ювілей, обов'язки у клубі і про еволюційний розвиток

Олександр Косевич і Андрій Безсонний. Фото: fc-avangard.com.ua


Андрій Безсонний - людина в українському футболі нова. Ще рік тому про нього мало хто знав, а сьогодні з директором "Авангарду" рахується багато його колег. І привітати з ювілеєм, який він відзначив у неділю, 04 лютого, не забули.

- Андрію Олександровичу, 40-річчя майже збіглося з річницею вашого приходу в "Авангард". Багато привітань довелося приймати з цього приводу?

- Людина я досить публічна. Було багато дзвінків, привітала команда, колектив Академії. Подарували велику пляшку віскі і м'яч з автографами наших гравців. Ніде правди діти, дуже приємно.

- До лютого минулого року в футбольних колах вас ніхто не знав. Відкриєте завісу своєї появи в краматорському клубі? Хто ви, звідки?
- Я зі спортивного середовища. Вважаю себе футбольним уболівальником, частенько відвідував матчі "Авангарду". Очолював і продовжую очолювати (незважаючи на директорство в краматорському клубі) Федерацію водного поло (жінки) Донецької області. Коли почесний президент "Авангарду" Максим Єфімов запропонував зайнятися ще і футбольною командою, погодився. Робота забирає багато часу, можна сказати, для мене це додаткове навантаження, але нічого, справляюся. Не скаржуся (посміхається).

- Як вам футбол, так би мовити, зсередини?

- Велике навантаження. Щоденна копітка праця, яка здалеку непомітна, але з наближенням старту сезону оцінюєш масштаби зробленого. Чи багато бруду в професіональному футболі? Ви знаєте, не назвав би це брудом - швидше, талант і досвід певних осіб, які вміють правильно скористатися ситуацією. Новачкам у цьому плані важче (посміхається). Як в спорті, так і в повсякденному житті.

- Питання, яке, знаю, цікавить простих уболівальників: що входить в обов'язки директора клубу? Не тільки ж давати розпорядження?

- Клубна структура "Авангарду" насправді невелика. Багатьом людям, які працюють під моїм керівництвом, доводиться одночасно займатися декількома напрямками. Працюємо і в вихідні, і святкові дні. У футболі поняття відпочинок - умовне.

Що стосується функцій директора клубу, то в коло моїх обов'язків входить своєчасна видача заробітної плати та преміальних, побут футболістів, підготовка команди до поїздок на ігри і збори. У цілому, зробити все, щоб механізм працював без збоїв, як швейцарський годинник.

- Останнім часом "Авангард" почав активно розвиватися - чия заслуга? Почесного президента?

- Абсолютно вірно. Почесний президент "Авангарду" Максим Єфімов заразився футболом, ідеєю  зробити сильний клуб в Краматорську від Олександра Большакова. І з кожним місяцем, з кожним роком почав все більше приділяти уваги команді, збільшуючи кошторис для її розвитку.

Максим Єфімов (праворуч)


- Відкриття клубної Академії - веління часу?

- Ми не стоїмо на місці - розвиваємося. Відкриття і побудова дитячої Академії - задоволення не з дешевих, але почесний президент пішов на це свідомо, адже, розвиваючи клуб, тим самим розвивається і місто Краматорськ.

- Молодіжну команду "Авангарду" очолив Олексій Городов, в минулому гравець "Зорі". Чому вибір припав саме на нього?
- Це наше спілбне рішення. Зустрілись, переговорили з Городовим і вдарили по руках.

- При Олександру Косевичу команда значно додала - не тільки в грі, але і в плані результатів. Керівництво задоволене роботою цього фахівця?

- Об'єктивно кажучи, сильнішого за нього нікого поруч немає. Мені імпонує вимогливість Сан Санича, наполегливість, з якою він береться за роботу. Приємно мати з ним справу як із професіоналом. Роль Косевіча в розвитку "Авангарду" велика, повірте, і це не буде перебільшенням. У нього - колосальний життєвий і тренерський досвід, є чому повчитися іншим. І я вчуся.

- Якими будуть наступні кроки "Авангарду"? Боротьба за призові місця? Прем'єр Ліга?
- Першочергове завдання - поліпшити клубну інфраструктуру. За великим рахунком, цьому питанню почали приділяти увагу лише в минулому році, в нинішньому хочемо відкрити тренувальну базу, побудувати кілька натуральних і штучних полів. Є думка побудувати для дитячої Академії критий манеж розмірами 60 на 40 метрів. Тобто, планомірно, крок за кроком наш клуб розвивається. Якщо за щось взялися – робимо це ґрунтовно. Не звикли кидати слова на вітер. Це не в наших правилах.

 

З матеріалами footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору