Новини змагань

Макаров: мріємо створити єдиний телепул

08:00, 30 січня 2018

Президент ПФЛ України Сергій Макаров став гостем студії журналіста Валентина Щербачова

Сергій Макаров у інтерв’ю Валентину Щербачову розповів про очікування від весняної частини сезону,

Підвищення інтересу

- Настрій чудовий, - говорить Сергій Дмитрович. - За підсумками осінньої частини чемпіонату можна відзначити підвищення інтересу вболівальників до футбольних матчів. Для нас самих це стало дещо несподіваним. Відвідуваність восени 2017 року навіть більша, ніж в аналогічний період в 2013 році, коли в нас ще грали команди з Криму та Донбасу. Цей факт надихає та мотивує. Сподіваємося, що навесні, коли традиційно загострюється інтрига, побачимо ще більше глядачів на трибунах. Відвідуваність – головний критерій інтересу до змагань.

Футбол об’єднує

- У містах, де грають команди, в більшості випадків немає протиріч між владою, клубом та вболівальниками. Футбол об’єднує людей. В Івано-Франківську, Хмельницьку, Житомирі глядачі скучили за грою мільйонів, адже протягом багатьох років не мали можливості відвідувати матчі високого рівня. Також у Харкові «Металіст 1925» постійно оновлює рекорди відвідуваності. Команда знаходиться в групі лідерів, виконує поставлене керівництвом на сезон завдання.

Єдиний телепул

- Нам необхідно створити єдиний телепул. На жаль, цього поки що не відбулося навіть у Прем’єр-Лізі. ПФЛ крокує до своєї мети, але ми ще не на фінішній прямій. Цю можливість необхідно реалізувати, незважаючи на складну економічну ситуацію в нашій країні. Таке об’єднання надасть поштовху до подальшого розвитку футболу та позначиться на благополуччі клубів.

Клубні академії

- Звичайно, наші клуби працюють з молодими гравцями, готують собі зміну. В першу чергу необхідно відзначити «Скалу» Стрий, в якої велика академія, також відзначу «Арсенал» Київ, «Оболонь-Бровар», «Геліос», «Кремінь» Кременчук, «Металіст 1925». Можливо, не всі клуби в повному обсязі відповідають всім критеріям, але вони намагаються створити всі необхідні умови.

Фінансова стабільність

- Якщо говорити про грошові внески, то в переважній більшості питань немає. Особливо після того як ми мінімізували їх розмір. Це не є глобальною проблемою для ПФЛ. Більшість клубів зараз стабільні у фінансовому плані. Звичайно, можливі форс-мажори і певні винятки, але в цілому клуби почувають себе впевнено. Допомагають місцеві влади, амбіційні власники утримують свої клуби на належному рівні.

Обмін між лігами

- Зараз розширена зона обміну між лігами: останнє місце в Прем’єр-Лізі вилітає напряму, а 10-11 команди гратимуть плей-офф з командами, які посядуть 2–3 місця в Першій лізі. Це додає інтриги до змагань. На ці три завітні путівки претендують мінімум шість клубів з Першої ліги. Вони розпочали процедуру атестації за нормами Прем’єр-Ліги, адже це  дуже важливо. Сподіваємося, що клуби з Першої ліги створять серйозну конкуренцію угорі таблиці. А на етапі плей-офф матимемо можливість порівняти силу команд Першої та Прем’єр-Ліги, адже в двохматчевому протистоянні суперники перебуватимуть в рівних умовах.

Підготовка полів

- Із футбольними полями ситуація більш-менш нормальна. Клуби готують газони до продовження змагань. Нам допомагає те, що з’являються поля із штучним покриттям. ФФУ вибудовує системну роботу, щоб оцінити стадіони із штучним газоном та можливість їх допуску до змагань Першої ліги, Другої ліги, а можливо навіть і до Прем’єр-Ліги. Такі стадіони дуже необхідні, особливо наприкінці осінньої частини сезону та на початку весни, зважаючи на наші погодні умови. Це дає можливість зберегти натуральні газони в належному стані для вирішальних матчів в квітні, травні.
 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору