Новини змагань

Макаров: сім новачків увійшло до процедури атестації (відео)

13:00, 15 січня 2018

Сергій Макаров розповів про останні події у зимове міжсезоння

Сергій Макаров і найкращий історик українського футболу Артур Валерко


Президент ПФЛ Сергій Макаров став одним із гостей церемонії нагородження найкращих тренерів за підсумками 2017-го, під час якої поділився враженнями від самого заходу, розповів про проходження клубами атестації та позитивні моменти міжсезоння.

 

Переможці визначені справедливо

Хочу сказати компліменти на адресу організаторів церемонії нагородження найкращих тренерів, - говорить Сергій Дмитрович. - Вони великі молодці, роблять усе правильно. Адже однією з головних цілей тренерського об’єднання є створення позитивного іміджу та популяризація тренерського цеху, найкращих представників цієї складної професії. Хочу побажати, щоб подібний захід був першим і не останнім, тобто став традиційним. Щодо переможців, то сперечатися з поважними експертами я не можу. Свою оцінку давали профі, колеги, тренери. Тому переконаний, що вона правильна і справедлива.

Зверніть увагу, всі тренери-лауреати – Роман Санжар, Олександр Рябоконь та Олег Федорчук не є наставниками команд-чемпіонів. Тобто оцінювалося загальне тренерське мистецтво цих фахівців, а не підсумковий результат клубу. Це дещо різні речі.

Осінь зі знаком «+»

Підбиваючи підсумки осінньої частини сезону, набагато більше було позитивних моментів. Серед негативу виділю зняття ФК «Тернопіль». Але в цілому, враховуючи ситуацію в країні, можу сказати, що завершили осінню частину на мажорній ноті. Радує підвищення відвідуваності, особливо це стосується другої ліги. Я би сказав, що там зараз футбольний бум, сплеск глядацького інтересу.

Можу сказати, і це підтверджують фахівці, що в змаганнях в Першій та Другій лігах маємо багато матчів з непередбачуваним результатом, спортивна інтрига жива на всіх рівнях. Тому у весняну частину змагань дивимося з упевненістю. Сподіваємося, що якість футболу залишиться такою ж високою.

Атестаційний процес

Зрозуміло, що ми у постійному контакті з керівництвом Комітету з атестації ФФУ. Процедура атестації знаходиться на початковому етапі, про якусь конкретику говорити ще зарано. Всі наші клуби увійшли до цієї процедури, всі мають намір виконати умови для участі у змаганнях і наступного року. Разом із тим, за нашою інформацією, до процедури ліцензування увійшли одразу семеро потенційних новачків.

Ми вкотре акцентували увагу усіх наших клубів на тому, що під час атестування до них будуть ставитися досить строго. Їм доведеться підтверджувати право на отримання атестату у жорстких умовах. Тому ми націлюємо наші клуби на те, щоб цю процедуру вони проходили дисципліновано, зосереджено і не допускали зриву участі в змаганнях через невиконання атестаційних критеріїв.

Зимові турніри

До Туреччини, де проходитимуть збори деякі з наших клубів, я напевно, не долечу. А ось в Україні, думаю, деякі турніри відвідаю. Вже отримав запрошення на традиційний Кубок Пожечевського, який відбудеться на початку лютого в Полтаві, планую відвідати матчі турніру пам’яті Олега Макарова.

В очікуванні весни

У порівнянні з минулим роком, нинішня зимова пауза більш позитивна у плані підготовки клубів і їх матеріально-технічного забезпечення. Усі клуби почуваються досить упевнено, і в ці дні новорічних свят хотів би побажати всім фінансового благополуччя і гарного настрою. З нетерпінням чекаємо на весняну частину змагань.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору