Новини ЗМІ

П'ятенко: головний аргумент для мене – «Оболонь-Бровар» готова розвиватися

13:45, 13 січня 2018

«Пивовари» отримали нового досвідченого наставника

Володимира П'ятенка, який 12 січня очолив клуб першої ліги "Оболонь-Бровар", особливо представляти не потрібно. Спеціаліст відомий в Україні по роботі в донецькому "Металурзі", з яким в 2012 році став фіналістом Кубка країни. У 2017-му П'ятенко попрацював в Білорусі з місцевим "Крумкачи", але через складну фінансову ситуацію в мінському клубі повернувся додому. Після призначення на посаду наставника "пивоварів" Володимир П'ятенко в інтерв'ю FootBoom поділився враженнями від події.

- Володимире Миколайовичу, хто проявив ініціативу призначити вас головним тренером "Оболоні-Бровар"?
- Директор клубу, з яким ми вели переговори. Після них відбулася зустріч з президентом клубу Олександром Слободяном. З ним ми довго і багато говорили про розвиток клубу.

- Стежили за грою команди?
- Так, я часто був на домашніх матчах "Оболоні-Бровар", які відвідував за власною ініціативою. Мені цікаво було наживо спостерігати за поєдинками першої ліги.

- Хто формував тренерський штаб "Оболоні-Бровар" і наскільки комфортно вам працюватиметься з Валерієм Іващенком та Володимиром Тименко?
- Щодо тренерського штабу я був такої ж думки, що і керівництво клубу. Вважаю, що люди, які вже працювали в команді і багато їй віддали, заслужили працювати далі. Що стосується комфортності, то час покаже, але сьогодні я спілкувався з Іващенком та Тименком, і у мене залишилися найкращі враження. Вони справжні професіонали.

- "Оболонь-Бровар" зараз посідає 10-е місце в чемпіонаті першої ліги. Які завдання поставлені перед вами?
- Створити фундамент для вирішення високих завдань. Я підписав з клубом контракт на два з половиною роки, і мене запевнили, що "Оболонь-Бровар" готовий розвиватися. Це було головним аргументом з боку керівництва столичного клубу.

- З кимось із підопічних ви вже знайомі?
- Я знаю багатьох футболістів "Оболоні-Бровар", особливо Андрія Корнєва та Олександра Козака. Добре відомий також голкіпер молодіжної збірної України Назарій Федорівський.

- Що скажете про кадровий потенціал, керівництво клубу обіцяло вам посилення команди?
- Посилення потрібно завжди. Однак, спочатку мені необхідно визначитися з тими, хто зараз грає за "Оболонь-Бровар". В процесі розумітимемо, кого залишити, а з ким попрощатися. З керівництвом ми не обговорювали, які конкретно позиції потрібно зміцнювати.

- Але може ви самі когось хотіли б порекомендувати в команду?
- Ні, про це також не йшлося. Повторюся: спочатку мені потрібно детально познайомитися з усіма хлопцями, вивчити їх гру, і тільки потім ухвалювати кадрові рішення.

- Після 22-х турів "Оболонь-Бровар" має не найкращий показник в домашніх матчах: шість поразок із загальних дев'яти... Що збираєтеся з цим робити?
- Я знаю, чому так відбувається. Гостьові команди, приїжджаючи до Києва, закриваються на своїй половині і змушують "Оболонь-Бровар" розкривати оборонні редути. Оскільки столична команда має помітні проблеми в атаці, забити м'яч в такій ситуації складно. В обороні "пивовари" діють дуже непогано, а ось з атакою біда, адже команда забила лише 17 м'ячів в 22-х матчах. У першу чергу шукатимемо нападників.

- Фінансовими умовами контракту ви залишилися задоволені?
- Це питання не було першочерговим на переговорах. Всі розуміють, що сьогодні в країні непроста економічна ситуація і вимагати чогось захмарного ніхто не буде. Тому обговорення фінансового питання зайняло у нас одну-дві хвилини.

- Чи не боїтеся повторення ситуації з "Крумкачами"? До речі, білоруський клуб розрахувався з вами по зарплатних боргах?
- Частину грошей вони віддали. Однак там дуже складна ситуація, і поки що вони не можуть повернути мені решту. Що стосується "Оболоні-Бровар", то я точно знаю: тут все, що обіцяють, виплачують вчасно і стабільно. У цьому клубі слова не розходяться з ділом. Я дуже сподіваюся, що ми за два з половиною роки доб'ємося суттєвого прогресу. Важливо, що "Оболонь-Бровар" твердо має намір невеликими, але впевненими кроками, йти до найвищої мети.

 

За матеріалами footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору