Новини ЗМІ

Д.Костишин: зіграв практично на всіх позиціях у "Дніпрі"

17:10, 22 грудня 2017

Півзахисник ФК «Дніпро» і представник відомої футбольної династії Денис Костишин розповів про своє півріччя і виступи на Друголіговому рівні

Фото: facebook.com/fcdniproua


Спочатку вони ніби соромилися, втратили кілька необов'язкових очок і зарано вилетіли з Кубка. Але потім довели, що це не просто футболки "Дніпра" грають у футбол. Завзята молода команда з середнім віком 19 років видала 10-матчеву безпрограшну серію і знатно пощипала навіть лідерів. Зараз ФК "Дніпро" розділяє 3-4-е місця з "Енергією", маючи реальні можливості поборотися за медалі.

Що за команда зараз у славного клубу? Розпитуємо у Дениса Костишина. Талановитий 20-річний атакуючий півзахисник відзначився шістьма голами і трьома асистами в 21-му матчі чемпіонату, проявивши універсалізм і винахідливість в атаці. Представник другого покоління своєї династії, він був одним з лідерів дніпрян.

- Ви встигли дебютувати в УПЛ. Як поставилися до того, що далі довелося грати у Другій лізі?
- Дебютувати я і справді встиг, але грав більше за дублерів. Тому вважаю, що для мене Друга ліга - це навіть десь крок вперед. Це більш доросла і цікавіша Ліга. Грати в ній важче, але при цьому повчальніше. Ми всі були зіграні, перейшли на новий рівень. Дорослий футбол.

- Які варіанти розглядали влітку? Була можливість опинитися, наприклад, в СК "Дніпро-1" або "Колосі" (Ковалівка)?
- Ні, нічого не розглядав. Мені запропонували залишитися - і я залишився. Про інші варіанти навіть і не думав, тому що хотів грати і проявляти себе.

- Спочатку "Дніпро" дуже важко входив у сезон. Чому так? Зрозуміло, пішли лідери - але ж в плані зіграності команда не мала проблем...
- Я вважаю, що нам просто потрібен був час, щоб заграти. Пішли досвідчені, залишилися тільки молоді. Дві-три гри нам потрібно було, щоб втягнутися. Через це - таке невдалий початок.

- Якби довелося грати на кубок з "Демнею" пізніше, результат міг би бути іншим?
- Думаю, міг би. Але так склався результат, що вже тут міркувати - що було б...

- Чи виправдала Друга ліга ваші очікування? За великим рахунком, для більшості гравців це був перший повний сезон на дорослому рівні ...
- Цілком. Я очікував, що буде багато боротьби, більшість команд гратимуть на контратаках. Все так і сталося.

- ФК "Дніпро" пристойно додав по ходу сезону і зараз знаходиться на третьому місці. Логічно поцікавитися: а які взагалі завдання перед командою?
- Завдання - грати на перемогу в кожному матчі. Наш головний тренер, Олександр Володимирович Поклонский, налаштовує нас на те, що в кожному турі нам необхідно вигравати. Тому команда завжди налаштована і готова до бою.

- З ким гралося найважче? Адже, відверто кажучи, в сильній Групі Б виділяється відразу 6-7 досить досвідчених і бойовитих команд...
- Напевно, з лідерами - СК "Дніпро-1" і "Металістом 1925". Але і дуже цікаво.

- "Дніпро" пережив справжню школу і дуже серйозно змінив тактику. А за якої вам було зручніше за все - коли ви на позиції "дев'ятки", коли номінально на фланзі, коли під нападаючим?
- Так сталося, що я в цьому сезоні зіграв практично на всіх позиціях. Найбільше мені подобається грати під нападаючим. Але зараз мені сподобалося і діяти в рамках завдань "дев'ятки". Творча така роль, мені до душі. Можна сказати, друга моя улюблена позиція.

- Багато хто з хлопців пристойно додали. Хто більше всіх, в порівнянні з минулими сезонами?
- Вважаю, що більше всіх додав Діма Семенов. І зовсім молоді хлопці - Саша Кулинич і Саша Назаренко. Їм було, як мені здається, важче влитися в дорослий футбол, але вони - молодці, впоралися з цим.

- Найбільші перемоги вашої команди припали на аутсайдерів. Можна сказати, «відпочивали» у таких матчах в порівнянні з виїздами до Харкова, Нової Каховки або Берислава?
- Так, такі ігри складалися до першого гола. Далі вже саме йшло, так би мовити. Але все одно таких матчів не так і багато. З середняками, наприклад, вже дуже важко, а вже лідери - взагалі важкі матчі.

- Уже оголошено про відхід Баштаненкао, Довбика і Вакулка. Команда впорається з такими втратами?
- Я думаю, наша команда буде намагатися впоратися. Це, звичайно, дуже серйозна втрата, але "Дніпро" має в активі молодих гравців, які хочуть доводити свій рівень. Тож гратимемо.

- А ви залишаєтеся в "Дніпрі"? Які взагалі плани?
- Якщо чесно, то сам поки нічого не знаю з цього питання...

- Шість голів і три ассисти в вашому активі лише в чемпіонаті - очікували такої ігрової практики, напевно, давно? В цьому плані сезон корисний?
- Так, приємно, коли довіряють. Намагаюся скористатися кожним шансом, який дає тренерський штаб.

- У порівнянні з минулими роками, умови побуту і тренувань не погіршилися?
- Взагалі ніяких проблем. У "Дніпра", вважаю, взагалі одна з найкращих баз в Україні - хороші поля, проживання.

- А як справи з фінансовими питаннями?
- По зарплатах ніяких питань немає, все оплачується вчасно.

- Династія Костишинів - унікальна. Ваш батько працює в Першій лізі, дядько - в Групі А другої ліги. Ви граєте в Групі Б. Часто спілкуєтеся між собою? Немає планів сімейний новорічний турнірчик зробити або товариський матч "Дніпро" - "Поділля" - "Колос"?
- У нас і справді є така традиція: ми перед Новим роком з татом і дядьком граємо в теніс-бол. Тому, думаю, і на ці канікули десь знайдемо час зібратися, пограти.

- Як вважаєте, схожі по грі на Руслана Костишина, або винаходите на полі щось своє, особливе?
- Чесно, навіть і не знаю... Не мені оцінювати: схожий чи не схожий. Батько був більш витривалим і швидкісним, у мене трохи інші дані.

- Пам'ятайте матчі тата за "Дніпро", ЦСКА? Часто ходили на стадіон?
- Звичайно! На ЦСКА - ще ні, але ігри "Дніпра" добре пам'ятаю. На стадіон ходити рідко доводилося - ми з сім'єю жили в іншому місті. Але по телевізору дивився всі матчі, вболівав, звичайно ж.

- А самі де починали грати?
- Пройшов школу "Динамо" з п'яти до шістнадцяти років, закінчив академію, спробував сили в "Дніпрі". Дуже радий, що вдалося потрапити в основний склад. Займався у багатьох хороших тренерів: Беженар, Біба, Кікоть.

- Із ким товаришуєте в команді?
- У мене є два найкращих друга: Юрій Вакулко і Олег Ільїн. Ми ще років зо два-три тому здружилися.

- Чи бувають на ваших матчах, тренуваннях, зборах Рикун-старший, Михайленко-старший?
- Ми живемо на одній базі з СК "Дніпро-1", тому, думаю, у Дмитра Станіславовича є можливість подивитися і матчі, і навіть тренування. Хоча, якщо чесно, не знаю точно. Приємно бачити на трибунах ветеранів "Дніпра", ми на їхній грі вчилися. Завдяки таким людям, розумієш, за який клуб граєш.

- Матчі з СК "Дніпро-1" були принциповими і безкомпромісними, хоча багато (будемо чесні) ще до сезону встигли розсудити, як розподіляться очки в дербі. За рахунок чого вдалося забрати у суперників стільки очок і осоромити скептиків, які вважали, що в матчі двох Дніпрів усе вирішено?
- Це були найпотужніші і цікаві матчі! Вдалося з таким суперником зіграти вдало за рахунок бажання і самовіддачі - це були два найважливіших чинника. Для мене, і для всієї нашої команди, матчі з СК "Дніпро-1" вийшли такими, які дуже запам'ятовуються.

- На якому місці хотіли б бачити ФК "Дніпро"?
- Звичайно ж, на першому!

- Головне - "Дніпро" житиме?
- Це, напевно, питання не до мене, а до керівництва... Треба питати у них... Зрозуміло, ми всі, дніпряни, дуже любимо команду. Для нас "Дніпро" - це горде ім'я. Поки вболівальники ходитимуть, то "Дніпро" завжди житиме. Ми граємо у Другій лізі, а у нас все одно божевільна підтримка. Велике подяка фанатам!

 

За матеріалами SportArena

 




ТЕГИ: ДНІПРО
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору