Новини ЗМІ

«Динамо» Хмельницький – «Славутич» Черкаси 1:2 (0:1)

14:20, 18 серпня 2013

Дата матчу – 17.08.2013 р.

6 тур. м.Хмельницький. СК «Поділля». 600 глядачів. +25. Поле – 4. Початок о 17.00.

Арбітри: А.Романюк, Ю.Синишин (обоє – м.Івано-Франківськ), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).

Інспектор матчу: В.Дем’яненко (м.Мукачеве).

 «Динамо»: Д.Іванов, О.Антонов, М.Адаменко, В.Плішка, Д.Ширай, М.Мельник, М.Плосконос (Т.Стретович, 46), С.Яровий (С.Данильченко, 65; В.Папірович, 85), Я.Солонинко, І.Сомов, О.Лакуста.Запасні: І.Левченко, М.Горобець, Д.Кульчук, А.Подлюк. Тренер: В.Крохан.

«Славутич»: Я.Швець, О.Обревко (Ф.Ємельянов, 82), О.Музика, О.Лівіцький, О.Крещик (І.Шишкін, 71), Р. Мироненко, О.Шимко (О.Патяк, 67), О.Лобов (Я.Захаревич, 55), С.Чеботарьов, Р.Полтавець, Є.Ушаков (Р.Дацюк, 57). Запасні: Т. Чоларія, Р.Худченко. Тренер: І.Петров.

Голи: О.Лакуста (54) – С.Чеботарьов (23), Я.Захаревич (88).

Попередження: М.Мельник (48), О.Лакуста (62), Д.Ширай (78) – Я.Захаревич (88).

 Хмельницьке «Динамо» в рідних стінах дало гідний бій претенденту на підвищення у класі – черкаському «Славутичу». Попри статус аутсайдера, підопічні Вадима Крохана – це досить потужний бойовий колектив, а поповнення турнірного доробку є лише справою часу.

Гра розпочалася на зустрічних курсах. Перший по-справжньому небезпечний момент виник на 13-ій хвилині. Півзахисник черкащан Олександр Лобов, накрутивши трьох опонентів, увірвався до карного майданчика та віддав пас на Шимка, проте Олександр влучив у Євгена Ушакова. Через десять хвилин черкащани втілили свою ігрову перевагу в забитий гол. Після навісу Романа Мироненка зі стандарту від бокової лінії Сергій Чеботарьов, обігравшись із Олександром Обревком, неочікувано для голкіпера господарів з гострого кута поцілив у дальню «дев’ятку». Відзначимо, що у новому сезоні Чеботарьов вже третю гру поспіль радує вболівальників ефектним взяттям воріт суперника, яке, схоже, стало візитівкою півзахисника славутчан.

Після пропущеного м’яча динамівці помітно активізувалися. Іван Сомов перевів розвиток атаки господарів на лівий фланг, звідки Дмитро Ширай намагався перекинути голкіпера приїжджої команди. До перерви черкащани мали нагоду подвоїти рахунок: Олександр Музика від центрального кола діагональною  передачею «знайшов» Лобова у карному майданчику господарів, після удару якого з гострого кута м’яч «проcвистів» у лічених сантиметрах від стійки воріт динамівців. Вочевидь, Олександр мав намір повторити свій влучний постріл у ворота білоцерківців, як у попередньому домашньому поєдинку.

Здалося, що після перерви гості вийшли на поле без вогнику в очах. На початку другої половини поєдинку біля воріт Ярослава Швеця пролунав тривожний дзвінок. Після навісу Солонинка Тарас Стретович ударом головою поцілив у стійку. Відігралися господарі на 54-ій хвилині: Олександр Лакуста, зігравши на випередження, замкнув флангову передачу. Майже відразу славутчани могли відновити статус-кво на полі. Розпочав атаку гостей Олександр Обревко, далі Євген Ушаков доправив шкіряну кулю Романові Полтавцю – нападник черкащан, продавивши захисника господарів, не реалізував вихід сам на сам.

«Динамо» очікувано почало грати на утримання рахунку, намагаючись при першій же нагоді гостро контратакувати. Та велике непоборне бажання «Славутича» забити переможний гол, підкріплене якісними замінами, дозволило команді з берегів Дніпра значно додати наприкінці гри. Спочатку після навісу Обревка зі стандарту на підборі першим був Ярослав Захаревич, який, обігравши на лицьовій лінії двох захисників, викотив м’яча під удар Полтавцю, проте Роман не влучив у вже незахищені ворота. А на 88-ій хвилині черкащани вирвали перемогу. Невтомний Обревко від власних воріт розпочав чергову атаку, далі Олег Патяк розібрався в центрі з двома суперниками і передав естафету Захаревичу, який на вході до карного майданчика майстерно заправив «смугастого» у дальній кут воріт – 1:2! За надмірну емоційність автор переможного голу отримав від арбітра матчу Анастасії Романюк «гірчичника».

Втрати головних конкурентів черкащан у боротьбі за перепустки до першої ліги дозволили «Славутичу» наблизитися на відстань лише одного пункту до лідера змагань – горностаївського «Миру» – і відірватися від найближчого переслідувача – «Гірника-спорту» – на три очки.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору