Новини ЗМІ

Аграрії знову лідери!

11:31, 3 червня 2013

Матч «УкрАгроКом» − «Шахтар-3» завершився з рахунком 2:1.

 «УкрАгроКом» − «Шахтар-3» − 2:1 (1:0)

 01.06.2013, початок – 17.00, стадіон «ГОЛовківський» Головківка, оцінка поля – 4, кількість глядачів – 550, температура + 27.

 Суддівська бригада: головний арбітр – Антон Ісаєв (Запоріжжя), асистенти арбітра – Олександр Дашко (Київська область), Олександр Рєка (Одеська область), 4-й арбітр – Роман Калита (Кіровоград).

Інспектор ФФУ: Сергій Цимбал (Київ).

 «УкрАгроКом»: Швець, Мамонов, Радевич, Пономаренко-капітан, Степанюк (Зайнчковський, 90+3), Батраченко, Каліновський (Балаян, 64), Боровський, Горобець, Гріщенко (Рябцев, 57, Волков, 74), Фальковський.

 Запасні: Ніколаєв, Місюра, Дяченко.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Шахтар-3»: Філіпенко, Дяків-капітан (Шишка, 46), Глушицький, Русанов, Кравченко, Іванисеня, Безбородько, Скоблов (Сартина, 81), Акимов (Мішенін, 54), Болбат, Багдасаров.

 Запасні: Важинський, Іоша, Гончар.

 Головний тренер – Сергій Ковальов.

 Попередження: Пономаренко (37), Мамонов (67), Швець (90+2) – Дяків (31), Іванисеня (54), Безбородько (70).

 Голи: Батраченко (11), Боровський (53) – Болбат (68).    

 Ще до початку двобою, всі, хто цікавиться вітчизняним футболом другого дивізіону, знали, що це не просто головний матч туру, а гра за перше місце у східній групі Б. І цим сказано все!

 Гра почалася бурхливо і вже на 6-й хвилині небезпечною атакою відзначилися господарі поля, але обійшлося без голу. Алаверди гості (традиційнапомаранчево-чорна форма) зробили на 9-й, – але і вони не спромоглися забити м’яча у сітку воріт аграріїв. На 11-й хвилині украгрокомівці пробивали штрафний. До воріт було далеченько, але до м’яча підійшов Олександр Батраченко, який, як відомо, вміє забивати саме з таких позицій. І він забив! Рахунок стає 1:0! Ну, що тут казати! Молодець, Сашко!

 Саме після цього підопічні Юрія Гури піймали кураж і гра у них пішла. Атака йшла за атакою, але шкіряний вперто не хотів потрапляти до воріт донечан. А можливості були і у Євгена Фальковського, і у Юрія Гріщенка, і у Віталія Горобця… А на 21-й – нерви глядачам полоскотали вже підопічні Сергія Ковальова, які могли забити гол. Але свою команду врятував голкіпер Ярослав Швець. Тиск господарів тривав. На 29-й хвилині Саша Батраченко класно відібрав м’яч у захисника шахтарів біля їх карного майданчика та віддав точний пас Євгену Фальковському. Тому лишилося лише забивати, але він, нажаль, промазав. Облога воріт Ігоря Філіпенка сталася хвилиною пізніше (на 30-й). Стадіон ревів, емоції вирували, був град ударів аграріїв…  але другий гол ми так і не побачили, хоча ігрова перевага аграріїв і відчувалася. На перерву команди пішли, коли на табло був результат 1:0.

 Другий тайм був, як гойдалка. Хлопці з Академії ФК «Шахтар» будь що намагалися зрівняти рахунок, а господарі – подвоїти його. Гра дещо вирівнялася. А от напруга зросла. Нервозність відчувалася і на полі, і на лавах запасних, і на трибунах стадіону «ГОЛовківський». Гра на зустрічних курсах могла привести до голу, але залишалося питання: «Хто заб’є – місцеві, або приїжджі?». Забили головківці. Це сталося на 53-й хвилині, коли вихованець олександрійського футболу Богдан Боровський своїм точним та потужним ударом головою не залишив шансів воротарю помаранчево-чорних Ігорю Філіпенку. Рахунок стає 2:0.

 А от на 58-й – аграрії якось розслабилися і надали можливість футболістам з Донбасу пробити. Добре, що Ярослав Швець прорахував ситуацію і  врятував свою команду від, здавалося, неминучого голу. Забігаючи наперед, відзначу, що у цій грі Ярослав зіграв дуже впевнено та надійно. Браво, Ярик!

 Та на 68-й хвилині і він не зміг парирувати удар «десятки» гірників Сергія Болбата, який робить рахунок 2:1. Але провина у цьому голі не Ярослава, а тих, хто мав би краще працювати у зоні своєї відповідальності… Після забитого голу у куражі були вже молоді гравці з Донецька.

До кінця двобою був час і куди схиляться футбольні терези було невідомо. Градус гри досяг максимуму. Останні десь хвилин п’ятнадцять для аграріїв були дійсним іспитом на стійкість. Вони його склали на відмінно! Перемога з рахунком 2:1 над амбіційним та грізним суперником дозволила аграріям очолити турнірну таблицю у своїй групі.

Після цього туру стало зрозумілим, що всі крапки над «і» будуть розставлені  8 червня, коли відбудуться останні ігри. Дочекаємося.

В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору