Новини ЗМІ

ФК "Скала": ОДНИМ БАЖАННЯМ «НИВУ» НЕ «ЗОРЕШ» …

11:24, 3 червня 2013

У передостанньому, 9-му турі весняної частини змагань другої ліги західноукраїнське дербі стрийської «Скали» проти тернопільської «Ниви» закінчилося перемогою гостей – 0:3.

«Скала» (Стрий) – «Нива» (Тернопіль) - 0:3 (0:1). 
1 червня 2013 р. 17 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 20 градусів. 750 глядачів. Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон). Асистенти арбітра – Дмитро Маринович (Вінниця)  та  Андрій Шевчук (Рівне). Резервний арбітр: Ростислав Якимик (Львів). Делегат ФФУ: Василь Бурмич (Хмельницький).
«Скала»: 89. Василь Шпук, 16. Тимур Рустамов, 2. Роман Козак-к, 3. Євген Гладинець, 8. Дімітрі Пачкорія (35. Назар Кміть, 81 хв.), Роман Іванов (15. Петро Стасюк, 46 хв.), 4. Олег Дмитренко, 88. Володимир Пришнівський (9. Віталій Лазаренко,  67 хв.), 14. Василь Цюцюра (77. Вадим Могилецький, 46 хв.), 29. Володимир Кайдрович (7. Іван Созанський, 86 хв.),, 33. Андрій Ковальчук. 
Головний тренер – Олег Лозинський. 
«Нива»: 54. Андрій Новак, 2. Віталій Романюк, 4. Микола Лазорик-к., 17. Василь Білий, 5. Віктор Яневич, 23. Михайло Басараб, 28. Андрій Кікоть (19. Володимир Плішка, 86 хв.), 3. Ігор Гребинський (7. Віктор Данищук, 83 хв.),  9. Ігор  Мельник (18. Олександр Мдинарадзе, 90+2 хв.), 10. Тарас Яворський (13. Василь Товкацький, 57 хв.), 11. Олександр Лакуста.
Головний тренер – Ігор Яворський.
Голи: Ігор Гребинський (21, 59), Михайло Басараб (90+4-пен.).
На 12 хв. Тарас Яворський («Нива») не реалізував 11-метровий (воротар).
Попередження: Тимур Рустамов (12), Василь Цюцюра (40), Роман Козак (89)  – Тарас Яворський (54), Андрій Кікоть (55).
Вилучення: Роман Козак (89-друге попередження) – Олександр Лакуста (16-удар ногою з можливістю нанесення травми).


       У весняній частині змагань сезону 2012/2013 років «Нива» вдруге перемогла стриян. Хоча у матчі першого кола в Тернополі «Скала» була дуже близькою до того, щоб здобути бодай очко. Але цього команді тоді ще Володимира Реви завадив молодий арбітр з Нової Каховки Станіслав Марулін, який двічі призначив неіснуючі пенальті. І якщо на 5-й хвилині з ударом Андрія Кікотя Василь Шпук справився, то вже у доданий час (арбітр додав аж шість хвилин!) Тарас Яворський таки пробив голкіпера «Скали».
       Щоб не було подібного суддівства й цього разу, до Стрия приїхав сам президент ПФЛ України Мілетій Бальчос, а судити принциповий матч призначили Ігоря Пасхала, який є арбітром першої ліги. Загалом провів він гру непогано, хоча призначення другого пенальті у ворота «Скали» знову було необгрунтованим.
      А передувала грі приємна церемонія відзначення почесною відзнакою ПФЛ України з нагоди 45-літнього ювілею і за вагомий особистий внесок у розвиток українського футболу директора ФК «Скала» Олександри Кравчук. Нагородження здійснював особисто президент ПФЛ України Мілетій Бальчос.
     Однак найкращим подарунком до ювілею була б перемога «Скали». Молода команда на чолі з наймолодшим тренером попри всі старання програла. Програла знову з розгромним рахунком. Хоча все починалося ніби непогано. Перший небезпечний момент створили господарі. На 10-й хвилині стрияни заробили штрафний на правому фланзі. До м`яча звично підійшов Дімітрі Пачкорія (саме грузин з українським паспортом є нині штатним виконавцем усіх стандартів у «Скали») і сильно пробив у бік воріт «Ниви». Після рикошету смугастий потрапив до Андрія Ковальчука, однак той метрів з 7-8-ми влучив у воротаря. 
     А вже через хвилину тернополяни могли відкрити рахунок. На лівому фланзі нападу Тарас Яворський на швидкості пройшов кількох оборонців і був збитий у штрафному майданчику. Футбольний вирок пробивав сам потерпілий однак вже вкотре справжнім майстром відбивання 11-метрових штрафних ударів зарекомендував себе Василь Шпук, який відбив цей удар у лівому куті. Окрилені успіхом стрияни тут же пішли вперед і після проходу Василя Цюцюри правим флангом і прострілу у центр штрафного майданчика вдруге схибив Ковальчук, який, до речі, грав на позиції наконечника атак «Скали». Стрияни продовжують насідати і тут здають нерви у нападника «Ниви» Олександра Лакусти, який дуже грубо прямими ногами врізається в Євгена Гладинця, який до цього своїми вправними діями повністю виключив цього форварда з гри. У підсумку – червона картка грубіяну і з цього часу гості залишилися в меншості. Однак як показали наступні хвилини, краще б «Нива» грала у повному складі. Молоді гравці «Скали» після цього збавили оберти, стали грати повільно, перетримували м`яча і грали лише поперек поля без загострення, очевидно парахувавши, що перемога у них в кишені. А досвідчені гравці «Ниви» всією командою стали грати від оборони і чекали свій шанс на контратаках. Така тактика себе виправдала. Не показавши якогось суперфутболу, команда Ігоря Яворського забила свої три м`ячі, щоправда, третій, як ми вже згадували вище, після дуже сумнівного пенальті. А жест, який виконав після забитого голу з 11-метрового Михайло Басараб, безперечно честі цьому гравцеві не робить. Повчися Михайле у таких гравців як Роналдо чи Едуардо з «Шахтаря», які також забивали голи своїм попереднім клубам, але не те, що не виконували брутальних жестів, а навіть не показували радості. Вони як професіонали просто виконували свою роботу, але завжди пам`ятатимуть роки проведені в клубах, які дали їм багато чого у плані кар`єрного росту.
       Також не можемо не відзначити уболівальників «Скали», які палко впродовж цілого матчу підтримували свою команду.
       Перемігши «Скалу» тернополяни забезпечили собі участь у стикових матчах за право зіграти у першій лізі.

Юрій Михалюк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору