Новини ЗМІ

ФК "Славутич": сильнішого не виявили

12:19, 27 травня 2013

«Славутич» Черкаси – «Нива» Тернопіль  1 : 1 (1 : 0)

 

Дата матчу – 25.05.2013 р.

м.Черкаси. Центральний стадіон. 3600 глядачів. +25. Поле – 4. Початок о 18 год.

Арбітри: В.Дяденко (м.Кіровоград), В.Сухомлинов (м.Київ), О.Дашко (Київська обл.).

Інспектор: А.Звєрєв (м.Бровари).

 

 

«Славутич»: В.Юрчук, С.Таран (О.Лобов, 57), А.Монахов, Є.Тарасенко, Д.Кошелюк, С.Панасенко, О.Тарасенко, С.Чеботарьов, Я.Захаревич (Р.Дацюк, 67), Є.Ушаков (І.Шишкін, 85), М.Сергійчук (В.Полянський, 88). Запасні: Т.Чоларія, С.Рева, А.Ясько. Тренер: С.Пучков.

«Нива»: А.Новак, В.Романюк, І.Ільків (І.Гребинський, 28), В.Білий, В.Яневич, Б.Баранець, М.Басараб, А.Кікоть, Г.Баранець (В.Плішка, 90+2), І.Швець (В.Товкацький, 10; О.Лакуста, 82), І.Мельник. Запасні: К.Суслов, В.Данищук, О.Мдинарадзе. Тренер: І.Яворський.

 

Голи: М.Сергійчук (37) – І.Мельник (49).

Попередження:  Д.Кошелюк (12), О.Тарасенко (28), Є.Ушаков (32) – Б.Баранець (10), В.Романюк (45+3), В.Товкацький (62), А.Кікоть (74).

Вилучення: О.Тарасенко (66, повторне попередження).

 

Нинішнього сезону тернополяни є прямими конкурентами черкаського «Славутича» за участь у етапі плей-офф та змогу спробувати себе у перехідних матчах з командою першої ліги. Усі чотири гри в поточному чемпіонаті суперники завершили внічию, так і не виявивши сильнішого з-поміж себе.

Маючи п’ятиочковий запас, «Нива» втримала виїзну нічию у Черкасах та значно підвищила свої шанси на друге місце у турнірній таблиці групи «1». На жаль, арбітраж звітного матчу був не на належному рівні, за що не раз отримував заслужену обструкцію з трибун Центрального стадіону.

Поєдинок обидва суперники розпочали обережно та прагматично, очікуючи на помилку супротивника. Першими, на правах господарів, спокій порушили черкащани: фланговий простріл Сергія Чеботарьова не вдалося замкнути Михайлові Сергійчуку, а на підборі Олег Тарасенко пробив повз ворота приїжджої команди. У відповідь Андрій Кікоть (після скидки Григорія Баранця) ударом з лінії карного майданчика перевірив реакцію голкіпера «Славутича».

У середині першого тайму гості не реалізовують гарну нагоду відкрити рахунок у матчі. Кікоть навісив зі штрафного, а Ігор Мельник з напівоберту пробив під поперечку – Валерій Юрчук вдало переправив шкіряну кулю над воротами.

Далі настала черга черкащан активно турбувати ворота «Ниви». Сергій Таран ефектно «плюнув» з дальньої дистанції – м’яч лише чиркнув сітку із зовнішнього боку. А на 37-ій хвилині відбувся гол: Чеботарьов, промчавши лівим флангом, «вирізав» в центр на Сергійчука – Михайло продавив захисника і голкіпера тернополян, який необачно вибіг на перехват,  та розстріляв фактично порожні ворота.  Господарі мали можливість подвоїти свою перевагу у компенсовані хвилини перед перервою. Після навісу Ярослава Захаревича зі стандарту Тарасенко-молодший потилицею пробив поряд зі стійкою воріт гостей.

Початок другої 45-тихвилинки був за гостями. На 49-ій хвилині після вкидання з аута Василь Товкацький розрізною діагональною передачею знайшов вільного Ігоря Мельника, який і вразив ближній кут воріт господарів – 1:1.  Згодом брати Баранці могли вивести «Ниву» вперед: простріл Григорія парирував голкіпер славутчан, а Борис був неточним на добиванні.

Новим випробуванням для господарів стало вилучення Олега Тарасенка за повторне попередження у середині другої половини гри. До речі, для опорника черкащан цей матч став 50-им офіційним у складі «Славутича».

Незважаючи на чисельну меншість, господарі могли вирвати перемогу. Сергій Чеботарьов навісив від кутового прапорця, а Антон Монахов пробив головою поряд з ближньою стійкою воріт тернополян. Тренерський штаб «Славутича» у кінцівці матчу пішов у ва-банк, перевівши високорослих захисників «Славутича» до ланки нападу.

Домашня нічия залишає черкащанам теоретичні шанси на продовження боротьби за путівку до першої ліги.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору