Новини ЗМІ

Володимир Ходак: «Подальша наша доля у наших руках»

09:16, 21 травня 2013
 віце-президент черкаського клубу Володимир Ходак прокоментував ситуацію у турнірній таблиці та відповів на кілька питань:

– Нарешті у середині цього тижня були зіграні пропущені матчі першого туру. Тепер все  стало зрозумілим – усім командам залишилося провести по 4 зустрічі. Якщо раніше іноді ми були заручниками від результатів інших матчів, то тепер подальша наша доля у наших же руках.

 

– Володимире Анатолійовичу, у Черкасах розділилися думки, щодо виконання командою високих турнірних завдань. Частина наголошує на тому, що спочатку потрібно побудувати свою навчально-тренувальну базу із футбольними полями, а вже потім займатися питання підвищення у класі.

 

 

– На моє переконання, спочатку повинна бути професіональна футбольна команда, яка має вирішувати високі турнірні завдання. У такому випадку легше мобілізувати сили партнерів клубу для побудови відповідної інфраструктури. При цьому хочу наголосити, що футбол Черкащини відчуває значну підтримку з боку нині діючої влади. Голова Черкаської держадміністрації Сергій Борисович Тулуб особисто приділяє велику увагу до розвитку спорту №1 в області незалежно від того чи то дитячо-юнацький, чи аматорський, чи професіональний рівень. З появою у Черкасах у 2010 році професіонального футбольного клубу обласною владою була ініційована реконструкція центрального стадіону, яка стосується не лише футбольного поля, а й прилеглої території. У найближчих планах запасне поле центрального стадіону перетворити на міністадіон із штучним покриттям футбольного поля, де змогли б тренуватися не лише футболісти «Славутича», а й різноманітні дитячо-юнацькі команди, учасники чемпіонату міста з футболу.

Коли є команда, яка не просто грає, а ставить перед собою конкретні завдання, то й інфраструктура не стоїть на місці, а рухається вперед. Від цього виграє не лише футбольний клуб, а й жителі міста, для яких центральний стадіон стає місцем відпочинку. Щодо власної навчально-тренувальної бази ФК «Славутич», то зараз ведуться активні пошуки місця для її побудови.

Зрозуміло, що виступ у турнірі на рівень вищому вимагає збільшення фінансування. Звідси виникає питання – де брати додаткові кошти? Відповідаю – команда першої ліги з маркетингової точки зору значно цікавіший «продукт» для партнерів та інвесторів. При цьому, ми розуміємо, що рівень відповідальності за виступ команди зростає у рази, але знаєте, коли розвитком футболу та й загалом спорту в області зацікавлена влада, то є велике бажання рухатися вперед.

 

– До початку весняної частини чемпіонату команда готувалася фактично два місяці. При такому короткому періоді підготовки потім важко очікувати продуктивності.

– Точкою відліку підготовки «Славутича» до сезону є 1 лютого, коли до виконання обов’язків головного тренера приступив Сергій Пучков. Якщо брати до уваги той факт, що з минулорічного складу команди тренер залишив 11 футболістів, то створювався практично новий колектив. Я не чув, щоб за такий короткий період було створено команду однодумців, яка виходила б на футбольне поле не просто грати, а й вести боротьбу за верхні сходинки турнірної таблиці. Але що ми маємо зараз? Більшість футбольних фахівців відзначають злагоджену і атакувальну гру «Славутича». У команди є свій малюнок гри. Гравці від гри до гри додають. При цьому хочу зазначити, що жодного футболіста ми не купували – усі прийшли до нас вільними агентами. Крім досвідчених Євгена Тарасенка, Антона Монахова та Івана Шишкіна, усі інші грали у командах, перед якими не ставилося серйозних турнірних завдань. Тепер подивіться на турнірну таблицю. Станом на 18 травня від другого місця нас відділяє два очки. Хоч часу для підготовки до сезону у нас було мало, але у порівнянні з минулим роком, ми зуміли виправити ситуацію у боротьбі за друге місце. Усі ці позитивні показники «Славутича», я переконаний, пов’язані з ефективною роботою головного тренера команд Сергія Пучкова. Скажу відверто – саме його тренерський талант, підкріплений умінням футболістів слухати наставника та їх здатністю підвищувати свою кваліфікацію, дають привід дивитися у майбутнє з оптимізмом.

 ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору