Новини ЗМІ

ФК «СКАЛА»: У ПЕРШУ ЛІГУ – ЛИШЕ ЗА СПОРТИВНИМ ПРИНЦИПОМ, А НЕ БУДЬ-ЯКОЮ ЦІНОЮ

09:17, 26 березня 2013

20 березня у приміщенні центрального офісу ІДС Аква сервіс (головного спонсора ФК «Скала») у Моршині відбулася традиційна передсезонна прес-конференція ФК «Скала» щодо підсумків виступу команди після першого етапу сезону 2012/2013 років, втрат та надбання «Скали» в зимове міжсезоння та підготовки до другого етапу першості України серед команд другої ліги.

У роботі прес-конференції взяли участь президент ФК «Скала» Микола Кміть, головний тренер Володимир Рева, гравець команди Володимир Пришнівський, які поділилися своїми міркуваннями щодо нинішнього і майбутнього другої за рейтингом професіональної футбольної команди Львівщини, а також станом справ в українському футболі загалом.
        
ПФЛ ПІДТРИМАЛА ПРОПОЗИЦІЮ ФК «СКАЛА»: З НАСТУПНОГО 
СЕЗОНУ БУДЕ ОДНА ДРУГА ЛІГА


«19 березня завершилося засідання ПФЛ, на якому прийняли важливі документи - бере слово президент ФК«Скала» Микола Кміть. – У групі А другої ліги, окрім команд, що гратимуть у фінальній пульці, залишилося дві команди – хмельницьке «Динамо» та херсонський «Кристал». У другому колі вони мали зіграти лише дві гри, а це дуже мало. Відповідно, ми звернулися до ФФУ з пропозицією об’єднати команди з двох груп, які не потрапили до матчів у фінальній шістці. Якщо цього не відбудеться, то від клубу «Скала» ми надамо хмельницькому «Динамо» максимальну кількість ігор з нами. З такою пропозицією я звернувся і до південних клубів, аби підтримати ігровий тонус «Кристалу».
Радий, що підтримали нашу пропозицію зробити другу лігу єдиною зоною. Наступного сезону не буде групи А і Б, а буде одна ліга. Цікава боротьба буде між 20-ома командами як і вгорі, так і внизу турнірної таблиці. Є 18-20 команд, які могли б фінансувати змагання другої ліги. Рішення прийняли одноголосно. Приємно, що наша робота призвела до такої трансформації у чемпіонаті. Є також варіант зробити другу лігу регіональною. От, скажімо, винниківський «Рух» виявив бажання грати у регіональній другій лізі. Звісно, якщо її створять».

КІЛЬКІСТЬ КЛУБІВ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД РОБОТИ ПФЛ І ФЕДЕРАЦІЇ…       

«Є критика на адресу ПФЛ і Федерації - продовжує Микола Іванович. На жаль, на Львівщині залишилося лише два професійні клуби. Надіємося, що з розквітом економіки Львівщина буде мати хоча б чотири професійні команди. Утім, кількість клубів не залежить від їхньої роботи. Стан економіки в державі диктує таку ситуацію. Давно напрацьовується закон про благодійність. Його прийняття може серйозно відродити спорт».

ФІЛОСОФІЯ «СКАЛИ» НЕЗМІННА…

«Скала» й надалі робитиме ставку на наших вихованців, або запрошуватиме молоді таланти, які бажають до нас прийти, - продовжує президент клубу. - Вважаю, не є виходом взяти готових гравців та виграти чемпіонат. Після цього нічого не залишиться. У нашій академії займається понад тисячу дітей. Це одна з трьох найбільших академій в Україні. «Скала» - наймолодша професійна команда. Ми уже ставимо завдання вийти до першої ліги. Ми взялися за систему, яка повинна дати свій результат. Не вийдемо цього року, вийдемо наступного. Команда показує непоганий футбол, який мене влаштовує. Футболісти зросли на півроку і команда стала потужнішою. Якщо підвищмося у класі, не буде такого, що команда зміниться наполовину. Як правило, у міжсезоння 1-2 футболіста нас покидають і стільки ж приходить новачків. Така стратегія триватиме і до Прем’єр-ліги, звісно ж, якщо ми туди доростемо. Порівнюючи другу лігу з першою, то різниці майже немає. Це доводять спаринги. Увесь футбол зріс за останні 5 років. У першій лізі не усі клуби добре тримається «на плаву». Утім, туди ми хочемо потрапити лише за спортивним принципом».

ХВИЛЮЄ ВІДВІДУВАНІСТЬ СТАДІОНУ «СОКІЛ»

«Хвилює відвідуваність «Скали» у домашніх матчах, - продовжує президент «Скали». - Вона не зросла. Дехто каже, що взагалі впала. Потрібно повернути вболівальника на стадіон. В інших країнах і на 3-тю чи 4-ту лігу приходить досить багато вболівальників. У нас була серія з 10-ти безпрограшних матчів. За той період ми навіть пропустили лише один гол. Утім, як ходило дві тисячі вболівальників, так і ходить далі. Ціна квитка є символічною – 5 гривень. Робили і матчі навіть безкоштовними – нічого не змінило. Натомість, коли торік без реклами відбувався спаринг проти харківського «Металіста» - стадіон був повним. Те ж було коли грали проти ветеранів київського «Динамо»… 
Ми граємо для вболівальників, тому хочемо бачити їх на стадіоні. На жаль, на вищих рівнях у нас так само. Раніше, пригадую, і по 10 тисяч глядачів було. Як би не було, стадіон ми не змінено. Команда продовжуватиме грати на стадіоні «Сокіл» у Стрию».

ПРО ДРУГИЙ НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНИЙ ЗБІР У ТУРЕЧЧИНІ

«В Анталії, де ми проводили турецькі збори, були всі умови для проведення якісної роботи – розповідає головний тренер стрийської команди Володимир Рева. - Проблем з полями, транспортом, харчуванням не було. Погода і футбольний Бог дав нам можливість виконати усе заплановане. Я задоволений цими зборами. Усі тренування несли комплексний характер. У Туреччині ми не пропустили жодного тренування. В рамках даного етапу «передсезонки» «Скала» в Туреччині провела чотири товариських поєдинки. 25 лютого проти ФК «Бін» (Китай) – 1:3 (гол у «Скали» Андрій Голей), 28-го – з російським клубом першої ліги «Спартак» (Нальчик) – 0:3; 4 березня – проти ще однієї російської команди «Нафтохімік» (Нижнєкамськ) – 0:1 і 7 березня проти казахського «Кайсара» з Кизилорди – 3:1 (Артем Акуленко-2 і Роман Іванов). Збори команди, на мою думку, пройшли успішно. Уникнули травм і плідно попрацювали».

ПРО ДРУГИЙ ЕТАП ПЕРШОСТІ УКРАЇНИ

«До завершення чемпіонату залишилося 10 турів, - продовжує Володимир Рева. - Боротьба буде цікавою. З шести команд п’ять претендують у першу лігу. Різниця в очках не є суттєвою. Кожна гра буде фінальною. Команди за класом приблизно є рівними. Очки губитимуть усі. У нашу підготовку до другого кола зима внесла свої корективи. Ніхто не сподівався на таку погоду. У найкращих умовах зараз черкаський «Славутич», який перебуває на зборах у Туреччині.
До першого матчу у другій лізі, який відбудеться 7 квітня, у нас за плановані ще два спаринги. 23 березня у Львові на стадіоні «Україна» зіграємо з «Карпатами» якщо дозволить погода, а 30 березня ймовірно зіграємо з винниківським «Рухом». У грі з «Карпатами» гратимемо у 14-15 футболістів. Награватимемо основу. Цей матч – хороший виклик для нас». 

ПРО ВТРАТИ У МІЖСЕЗОННЯ

У зимове міжсезоння покинули захисник Михайло Басараб та атакувальний півзахисник Віталій Дністрян. Перший поповнив ряди тернопільської «Ниви», хоча за достовірною інформацією мав хороші пропозиції з Азербайджану та Польщі, а другий перейшов у першолігову «Кримтеплицю» з Молодіжного.
За словами керівників «Скали», клуб подякував гравцям за співпрацю та побажав їм успіхів у майбутньому. Відтак, за відсутності Михайла Басараба на молодих захисників «Скала» матчі у другій лізі стануть своєрідним екзаменом. Якщо вони з ним впораються, мають усі шанси зрости у професійному плані.

ПРО НОВАЧКІВ

Не обійшлося й без представлення новачків команди: воротаря Романа Данковича (раніше виступав за львівські «Карпати» та тернопільські – «Ниву» і ФК «Тернопіль». Був також основним воротарем юнацької збірної України (U-16 та U-17), за які провів 18 матчів) та нападника – вихованця чернігівського футболу Артема Акуленка, для якого контракт зі «Скалою» перший у його футбольній кар`єрі. До «Скали» Артем виступав лише на аматорському рівні: грав за чернігівську «Юність» у чемпіонаті ДЮФЛ, а потім на першість області за «Полісся» зі смт. Добрянка. У цьому клубі свої перші кроки робили такі відомі гравці як Андрій Ярмоленко та Олександр Романчук, а також теперішній гравець «Скали» Тимур Рустамов. У «Поліссі» Артем став кращим нападником, забивши понад 30 голів. За свою нову команду Акуленку уже забив два м’ячі на турецьких зборах у ворота казахстанського «Кайсару».
Контракт з обома футболістами укладений на три роки. 

Інформаційний центр ФК «Скала»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору