Новини ЗМІ

Роман Шпірнов: «Нам було приємно переграти київську команду»

09:27, 22 березня 2013

24 березня чернівецька «Буковина» зіграє перший офіційний матч у 2013 році. Наша команда гратиме з колективом «Динамо – 2» (Київ). Зараз адміністратором ФСК «Буковина» працює Роман Шпірнов, який виступав у захисній ланці чернівецької команди. Незважаючи на дії у захисті, Роман Вікторович став кращим бомбардиром «Буковини» у сезоні – 1998/1999. І все ж, найбільше запам'ятався блискучий гол Романа Шпірнова у матчі «Буковина» - «Динамо – 2» (2:0), який відбувся у Чернівцях 4 квітня 1997 року. Напередодні цьогорічної гри нашої команди з «Динамо – 2» прес – служба ФСК «Буковина» попросила Романа Вікторовича пригадати переможний для чернівецького колективу поєдинок.

Романе Вікторовичу, у 1997 році Ви забили блискучий гол у ворота «Динамо – 2». Чи пам'ятаєте свій результативний удар ?

Такі голи не забуваються. На початку другого тайму відзначився Юрій Жабинський, а згодом наша команда виконувала кутовий: Владислав Ващук зумів вибити м'яча подалі від власних воріт, однак шкіряна куля потрапила до мене. Я невідпорним ударом злету вразив ворота В'ячеслава Кернозенка. 

 За рахунок чого «Буковині» вдалося перемогти столичну команду ?

 Ми дуже плідно попрацювали під час тривалої перерви у першості України – 96/97. Чернівецька «Буковина», яку тоді очолював Валерій Богуславський, тренувалася за «системою Лобановського». Наша робота принесла позитивні результати (у березні – квітні «Буковина» здобула 7 перемог у 9 матчах. Два матчі за участю чернівчан завершилися з нічийним результатом – авт.). «Жертвою» нашого клубу стало і київське «Динамо – 2». Звісно, що нам було приємно переграти динамівську команду. Тим більше, що за неї проти «Буковини» грали відомі у нашій державі футболісти

 Можна припустити, що гра проти відомих футболістів, а також присутність у Чернівцях Валерія Лобановського, стали додатковими стимулами для гравців «Буковини»…

  Зрозуміло, що у таких матчах хочеться проявити себе. Тоді нашу зустріч з «Динамо – 2» відвідало багато буковинських уболівальників. Велика кількість уболівальників – це теж великий стимул для футболістів. 

  24 березня у першому цьогорічному офіційному матчі «Буковина» гратиме на виїзді з «Динамо – 2»…

  Звичайно, що ми очікуємо перемоги «Буковини». На жаль, в останніх матчах з «Динамо – 2» наша команда грає невдало. Хотілося би взяти реванш у столичної команди за невдачі у попередніх зустрічах.

Статистика матчу

«Буковина» (Чернівці) – «Динамо – 2» (Київ) – 2:0 (0:0)

4 квітня 1997 року. Стадіон «Буковина». 7500 глядачів.

«Буковина» (Чернівці): Юрій Мелашенко, Роман Шпірнов, Віктор Олійник, Володимир Павлов, Роман Русак, Василь Тофан, Олег Кучер, Юрій Жабинський, Борис Фінкель, Дмитро Білоус (Микола Головачук, 89), Євген Лашук (Сергій Гамаль, 89).

«Динамо – 2» (Київ): В'ячеслав Кернозенко, Андрій Гусін, Андрій Оксимець, Микола Волосянко, Владислав Ващук, Олексій Антюхін (Денис Онищенко, 75), Олександр Косирін, Павло Шкапенко, Валентин Белькевич, Олександр Хацкевич, Віталій Самойлов.

Голи: Юрій Жабинський (47), Роман Шпірнов (72).

Попередження: Юрій Жабинський (5), Віталій Самойлов (8), Владислав Ващук (77), Вадим Тофан (89). 

ФСК "Буковина"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору