Новини ЗМІ

«Славутич» знову сильніший за «Зорю»

10:32, 6 березня 2013

«Зоря» Білозір’я – «Славутич» Черкаси 0:2 (0:1)

 Дата матчу – 04.03.2013 р.

с.Білозір’я. Стадіон ФК «Зоря». 20 глядачів. -1. Штучне поле. Початок о 12.00.

Арбітр: О.Литвиненко (смт Шпола).

 «Зоря»: Є.Дейнеко (В.Єрошов, 46), Т.Листопад, С.Грищук, Р.Коломієць, Д.Проценко (С.Мачульський, 46), О.Островський (І.Індутний, 46), П.Остренко (Є.Чумак, 46), Є.Гуд, П.Султанов (Є.Трандафілов, 46), О.Раковський (В.Ткаченко, 46), О.Гопка (В.Білоус, 73). Тренер: І.Столовицький.

 «Славутич»:

 

1 тайм: В.Юрчук, М.Лисоконь, Полянський, Є.Тарасенко, Д.Момотенко, С.Передистий, Р.Мироненко, С.Таран, Б.Поляхов, С.Белмохтар, М.Сергійчук.

2 тайм: Т.Чоларія, О.Гринишин, О.Тарасенко, І.Шишкін, Д.Кошелюк,  О.Лобов, О.Колос, С.Рева, С.Чеботарьов, Р.Дацюк, С.Савченко.

Тренер: С.Пучков.

 Голи: М.Лисоконь (38), С.Чеботарьов (68).

 Для  черкаського ФК «Славутич» зустріч 4 березня з чемпіоном та володарем Кубка Черкащини 2012 року – футбольним клубом «Зоря» (Білозір’я) була четвертою цього міжсезоння. У попередніх трьох матчах перемоги здобувала професіональна команда. Особливо напруженою була їхня остання гра, 17 лютого, у рамках Всеукраїнського турніру «UFI & Zorya-Cup», де вирішувалася доля призових місць.

 Якщо у попередній зустрічі із «Зорею» для черкащан на «кону» був результат гри, то березневий матч з білозірською командою мав підвести риску під двома підготовчими етапами, які пройшли під керівництвом нового головного тренера «Славутича» Сергія Пучкова. Що буде під тією рискою наставник славутчан пообіцяв повідомити найближчим часом. Зрозуміло, що все має бути відоме до 9 березня, коли почнеться черговий навчально-тренувальний збір черкаського клубу.

 Четверта зустріч «Зорі» і «Славутича» традиційно проходила у Білозір’ї на стадіоні із штучним покриттям поля. До гри команди підійшли майже в однаковому стані втомленості. Професіональні футболісти перед цим проводили тренування з підвищеним фізичним навантаженням, а білозірська команда на вихідних провела два спаринг-матчі проти команд «Олімп» (Кам’янка) та «Буревісник» (Кіровоградська область). Навантаження попередніх днів помітно позначалося на діях футболістів. Команди багато комбінували, але справа до створення гольових моментів не доходила. Коли здавалося, що все йде до нічийного рахунку у першому таймі, захисник «Славутича» Михайло Лисоконь на 38 хвилині із-за меж штрафного майданчика вивіреним обвідним ударом відкрив рахунок у зустрічі.

 У перерві матчу Сергій Пучков у складі «Славутича» зробив 11 замін. Коуч «Зорі» Ігор Столовицький поміняв лише 6 гравців. Цікаво, що другий тайм білозірська команда почала і провела маючи у своєму складі шістьох екс-гравців «Славутича». Саме колишні футболісти черкаського клубу відзначилися активністю на початку другого тайму і двічі зі штрафних ударів ледь не забили гол. В обох випадках відмінно діяв голкіпер черкащан Тимур Чоларія. Спочатку він м’яч витягнув із «дев’ятки» після удару Євгена Гуда, а через 7 хвилин зреагував на потужний удар Тимофія Листопада. Згодом вже черкащани загрожували воротам «Зорі» при розіграші стандартного положення, але на прицільний удар Олександра Гринишина зумів зреагувати Віктор Єрошов. Господарі поля відповіли двома небезпечними безрезультивними атаками. Натомість славутчани на 68 хвилині своїм шансом збільшити перевагу скористалися відмінно. Тут потрібно відзначити індивідуальні дії Сергія Чеботарьова, який отримавши м’яч у штрафному майданчику суперника, зумів наблизитися ближче до воріт і майже з нульового кута, ударом повз голкіпера білозірців забити гол – 2:0. На досягнутому «Славутич» не збирався зупинятися, та й, щоправда, суперник не опускав руки. У «Зорі» Олегу Гопці та Павлу Султанову не вистачило сил прийняти правильні рішення у завершальних стадіях атак. А от славутчани Сергій Чеботарьов та Роман Дацюк командні дії завершували логічними завершальними ударами, але шкіряна куля у першому випадку пролетіла вище воріт, а у другому поряд зі стійкою.

 Фінальний свисток арбітра зустрічі Ольги Литвиненко зафіксував четверту перемогу старшої по рангу команди – ФК «Славутич» над аматорським футбольним колективом ФК «Зоря». Після цієї гри футболісти черкаського клубу відпочиватимуть чотири дні.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору