Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": реванш дався нелегко

09:35, 8 жовтня 2012

У рамках 16 туру ПФК «УкрАгроКом» на стадіоні «ГОЛовківський» грав з командою «Гірник» Кривий Ріг. Рахунок зустрічі 1:0.

 

 

«УкрАгроКом» − «Гірник»  − 1:0 (0:0)


 07.10.2012, початок – 15.00, стадіон «ГОЛовківський», оцінка поля – 4, кількість глядачів – 450, температура  +23.

 Суддівська бригада: Ярослав Пєсоцький (Суми), Валерій Кисельов (Суми), Роман Соботюк (Житомир), Віктор Копієвський (Кіровоград).

 Інспектор ФФУ: Леонід Кубяк (Київська область).

 ПФК «УкрАгроКом»: Швець, Ломко, Радевич, Пономаренко – капітан, Місюра, Степанюк (Пономар, 79), Гріщенко (Вдовіченков, 45+2), Горобець (Каліновський, 59), Батраченко, Марущук (Волков, 46), Фальковський (Білоусов, 55).

 Запасні: Шоботенко, Гаврась.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 Почесний президент – Анатолій Іванович Кузьменко.

 ФК «Гірник»: Гурін – капітан, Васильєв, Христусь, Гончаренко, Голуб, Бука (Давиденко, 66), Рябов (Сухоруков, 83), Богомазов (Ляшенко, 60), Коваленко, Коломоєць, Пашковський ( Мисько, 80).

 Запасні: Бичко, Ходуля, Щербаков.

 Головний тренер – Геннадій Приходько.

 Попередження: Рябов, 11; Коваленко, 42; Пашковський, 48; Гурін, 83; Коломоєць, 86; Ляшенко, 89.

 Голи: Волков, 47.

 До звітного матчу команди у турнірній таблиці розташовувалися наступним чином: головківці були на першій сходинці та мали 27 очок, а криворожани з 24 заліковими балами замикали п’ятірку сильніших. У грі першого кола, що відбулася 29 липня у Кривому Розі, «Гірник» переміг з рахунком 2:1. Зрозуміло, що аграрії ставили собі за мету  здобути реванш у домашній зустрічі. А гірники прагнули перемоги, щоб увійти у трійку кращих команд східної групи Б. Це налаштовувало вболівальників на азартний та видовищний футбол…

 Але з перших хвилин двобою стало зрозумілим, що «бразильської школи», з її філігранними фінтами, глядачі на полі точно не побачать. Гра була, скоріш за все, силовою, а не технічною. Перший насправді небезпечний момент створили господарі на 13-й хвилині, коли пробивав Євген Фальковський, але м’яч пройшов повз ворота.  А вже на 14-й – двічі в гру вступав голкіпер головківців Ярослав Швець. Спочатку він, після потужного удару форварда гостей, перевів м’яча на кутовий, а після його подачі розрядив ситуацію біля своїх воріт, відбивши круглого далеко у поле. Доречи, сильний поривчастий вітер вносив суттєві корективи у траєкторію польоту м’яча, але до цього дуже швидко пристосувалися футболісти обох команд. У першому таймі було ще декілька небезпечних моментів у воріт як господарів поля, так й гостей, але голів вболівальники так й не побачили. Не хотілося б ображати обидві команди, але, чесно кажучи, яскравого футболу не було. А що ж було? Було багато  дрібних фолів з обох сторін, неточні передачі, а часами гра носила сумбурний та хаотичний характер. Трибуни дуже несхвально сприйняли перший тайм... Така правда.

 Другий тайм від першого відрізнявся як вода від полум’я. На першій його хвилині у аграріїв на поле замість Андрія Марущука вийшов Олег Волков й картина гри відразу змінилася у кращий бік. На наступній – на 47-й хвилині  – він забиває такий довгоочікуваний гол. Отримавши м’яча у межах карного майданчика, Олег дуже зряче та без зайвих роздумів з підйомом пробив у площину воріт. М’яч влетів у праву від голкіпера Романа Гуріна дев’ятку. Рахунок стає 1:0. От тут й почалася справжня битва давніх друзів-суперників! Нагадаю, що коли головківці ще грали у аматорах, вони доволі часто проводили контрольні зустрічі з «Гірником». Були спаринги й коли ці дві команди виступали у різних групах. Й жодної з цих ігор не було без справжньої чоловічої боротьби на полі. Так було й цього разу. Підопічні Геннадія Приходька почали дуже активно шукати шляхи для відновлення паритету. Їх наступальні дії несли справжню загрозу для господарів поля. Але цього разу дуже надійно грав голкіпер Ярослав Швець.  А часами захисні редути аграріїв, а саме – капітан команди Сергій Пономаренко, захисники Олександр Ломко, Сергій Радевич, Євген Місюра – зводили нанівець всі зусилля гірників.

В свої чергу, головківці дуже хотіли закріпити успіх та намагалися подвоїти рахунок. Вони створили небезпечні моменти у воріт криворожан на  61, 69, 77 хвилинах, але до гола справа так й не дійшла…

Особливий сплеск атакуючих дій гостей припав на кінець цього дуже важкого для аграріїв двобою. Але головківці вистояли й довели матч до, нехай  з мінімальним рахунком, але ПЕРЕМОГИ! З чим ми їх й вітаємо! ПФК «УкрАгроКом» залишився одноосібним лідером у східній групі Б!

  Наступну гру ПФК «УкрАгроКом» проведе у Кременчуці з місцевим «Кремінем» 13 жовтня у суботу. А у 18 турі – 17 жовтня у середу –  відбудеться гра на стадіоні «ГОЛовківський з командою «Полтава-2-Карлівка». Обов’язково завітайте на стадіон у Головківку!

 В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору