Новини змагань

Неделін: у 2021 у складі «Металіста 1925» грає найбільше корінних харків’ян

14:18, 25 травня 2020

Виконавчий директор ФК «Металіст 1925»  Андрій Недєлін розповів про стан справ у сучасному колетиві.

 

- Пане Андрію, що раніше чули про Металіст 1925? Можете розповісти про період, коли прийшли в цей клуб?

- Харків – місто, у якому мусить бути професіональний клуб. Я тут народився, протягом багатьох років вболівав за харківський футбол. Моїм ідейним натхненником є Віталій Кварцяний. Віталій Володимирович багато чому мене навчив.

Три роки тому спостерігав за цим проектом з великими амбіціями. Коли змінився кінцевий бенефіціар у клубі, то разом зі своєю командою стали повноцінними керівниками клубу. В Металісті 1925 було декілька гравців, інтереси яких представляли, тому слідкували за грою цих хлопців. Паралельно займалися проектом в аматорському футболі, який зараз інтегрували в Металіст 1925. Йдеться про харківський Авангард.

Два роки поспіль Авангард вигравав Кубок та Суперкубок Харківської області. Наші молоді таланти обігравали команди, які складалися з дорослих футболістів. Думаю, що саме цим проектом звернули на себе увагу як фахівці.

В Металіст 1925 прийшли в ролі кризових менеджерів. У нас була своя програма розвитку, яку зараз намагаємося втілити у життя.

- Можете розповісти про структуру клубу?

В структурі клубу у нас є декілька комісій, які прописані в статуті. Ці комісії якраз створювалися під народний клуб. До їх складу зазвичай входили вболівальник клубу. Вони могли рекомендувати ухвалення якихось рішень, але ключове слово було за наглядовою радою.

- Хто спонсорує клуб на даний момент?

- Варто відзначити компанію «АЕS» - це надзвичайно велика корпорація. Щодо нашого клубу, то його спонсорує фірма Alternative Energy system, яка займається сонячною енергією. Саме з цієї сфери фінансується Металіст 1925. Також у нас є партнери, які постійно допомагають клубу. Наприклад, завод «ФЕД».

- Які амбіції у клубу? До чого прагне Металіст 1925?

- Головний пріоритет – розвиток дитячого футболу. Будь-який клуб мріє, щоб власні вихованці грали на найвищому рівні. Хочемо виховати гравця для збірної України, який ще й гратиме в Лізі чемпіонів УЄФА. У Металіста 1925 великі амбіції. Ставимо собі за мету через деякий час боротися за найвищі місця в УПЛ.

Вважаю, що взимку провели якісну селекцію, провели хороші збори і це зараз приносить свої плоди. Команда кожного дня прогресує, виходить на новий рівень у своєму розвитку. Прагнемо, щоб у наступному сезоні Металіст 1925 у Харкові зіграв з Шахтарем. Це наша мрія. Хочемо подарувати футбол найвищого рівня вболівальникам. Якщо у клубу немає амбіцій, то який сенс в його функціонуванні?

- При формуванні складу надається пріоритет місцевим вихованцям?

- Розуміємо, що грати повинні найсильніші. Проте, у найближчому майбутньому прагнемо, щоб за основну команду виступали молоді місцеві таланти. Рухатимемося у цьому напрямку поступово. Важливо було продемонструвати Академії те, що клуб про них дбає. Вважаю, що нам це вдалося.

Проводимо уроки англійської дітям, купили екіпірування, взяли на роботу чотирьох тренерів з фізичної підготовки. Хочемо, щоб у нас функціонувала європейська модель розвитку дитячого футболу. Створюємо найкращі умови для власних вихованців. У нашій Академії зараз займається 400 дітей. Кожного місяця 300-400 тисяч грн інвестуємо у розвиток.

Сьогодні в заявці команди чотири вихованця Академії. Відзначу, що на даний момент у Металіста 1925 найбільше корінних харків’ян за всю історію клубу.

- Як функціонуватиме клуб після появи ФК Метал?

- Металіст 1925 і ФК Метал знаходяться в однакових умовах щодо інфраструктурних питань, у нас здорова конкуренція. База та стадіон належать державі, тому всі питання регулюються орендними умовами. З цим у нас жодних проблем немає.

- Особисто ви раніше грали у футбол або можливо були пов’язані з футболом?

- Грав на аматорському місцевому рівні. Найчастіше грав правим захисником/півзахисником. Відзначу, що в ДЮСШ№7 займався з Максимом Калініченком. Першим тренером був Аркадій Миколайович Панов. Це був висококласний спеціаліст і шкода, що його вже з нами немає.

- За легендарний Металіст часів незалежності вболівали?

- Звісно, підтримував команду, намагався не пропускати жодного матчу. Було приємно, коли команда грала на такому високому рівні.

- Що можете побажати ПФЛ на честь 25-річчя?

- Відзначу, що ПФЛ здійснила чималий прогрес у питаннях, які пов’язані з маркетингом. Приємно, що керівництво ПФЛ почало велику увагу приділяти впровадження всіх сучасних технологій, йдуть в ногу з часом. Також необхідно відзначити високий рівень організації змагань, розвиток сайту ПФЛ.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору