Новини змагань

Олександр Шовковський прокоментував матч «РБ Лейпциг» – «ПСЖ»

12:50, 18 липня 2020

Відомий воротар київського клубу «Динамо» та національної збірної Олександр Шовковський, що нині тренує воротарів для національної команди України, дав коментар для команди Parimatch щодо півфінального матчу Ліги чемпіонів «ПСЖ» – «Лейпциг», який відбудеться вже сьогодні.

“Міні-турнір Ліги чемпіонів триває. У першому півфіналі між собою зустрінуться дві команди, що здобули перемогу над оппонентами у чвертьфіналі із однаковим рахунком 2:1. «Лейпциг» поміряється силами із «ПСЖ», і для однієї з команд цей вихід стане першим в історії. Водночас, варто зазначити, що історія цих команд є досить різною: якщо для французького клубу все розпочалося 50 років тому (відносно нещодавно, порівнюючи із іншими грандами європейського та світового футболу), то розквіт «Лейпцигу» могли застати набагато більше прихильників футболу. Клуб було засновано у 2009 році, і з тих пір він пройшов нижчі дивізіони, потрапив до еліти, а вже у 2017 році грав у Лізі чемпіонів. Зараз для «Лейпцига» і його 33-річного тренера Юліана Нагельсманна настає унікальний шанс зробити те, для чого деяким командам не те, що 50 років не вистачає – навіть більше сотні. Але на цей раз «Бики» зустрінуться із зовсім іншим суперником, ніж у попередньому раунді.

 

«Лейпциг» – «ПСЖ». Сильні та слабкі сторони

«Лейпциг» та «ПСЖ» – це, скоріше, про атаку, а не захист. І якщо у французької команди не має жодних альтернатив з тими фінансовими ресурсами, що в неї вкладаються, то ось у випадку із «Лейпцигом» – це поступовий, еволюційний шлях, що в деякій мірі сформував клубну філософію. Хоча загалом, тут слід зважати на те, хто перебуває на тренерському містку в цих командах. І Юліан Нагельсманн, і Томас Тухель – окрім того, що є німецькими фахівцями (на стадії півфіналу ЛЧ троє тренерів є саме німцями), так ще й адептами цікавої атакувальної гри. І якщо наставника «ПСЖ» можна вважати тактичним гіком, враховуючи можливість перебудувати команду до і під час поєдинку, то Нагельсманн, маючи варіативність, вже встиг сформувати власну ідентичність з точки зору того, якою має бути гри команди.

Проте очевидно, що за рівнем кадрів порівнювати «Лейпциг» та «ПСЖ» дуже важко. В той час, як німецький клуб продає (невимушено, але продає) Тімо Вернера, заробляючи на цьому пристойні гроші, парижани лише за двох гравців – Неймара та Кіліана Мбаппе якось віддали під 400 мільйонів євро. Фінансові та кадрові ресурси у парижан є, безперечно, суттєвішими, ніж у їх суперника, і цей фактор обов’язково відобразиться під час самого матчу. Інша справа, що в футбол грають команди, і у випадку із «Лейпцигом» вона, звісно, є більш цілісною і, як виявилося, менш залежною від одного виконавця.

«Лейпциг» – «ПСЖ». Прогноз

В попередньому матчі парижани тривалий час не могли вразити ворота суперника через збитий приціл. На цей раз, слід припустити, вони швидше заб’ють і зможуть контролювати хід гри до її закінчення”




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору