Новини змагань

MATCHDAY! «Уперше з VAR». Перша ліга. 25 тур. Анонс

21:00, 18 липня 2020

Анонс матчів 25 туру у Першій лізі

Фото: fcrukh.com


У понеділок, 20 липня, о 19:20 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 25 туру з футбольним фахівцем, екс-тренером низки команд Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів та телеекранів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


19 липня. 17:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» - «Агробізнес»

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Дискваліфікації: Микита Полюлях - Андрій Кухарук, Іван Когут, Сергій Семенюк, Дмитро Юхимович

Матч першого туру: 1:2

П’ять очок розділяють ці команди – і відразу п’ять рядків турнірної таблиці. Втім, «Авангард» зробив у літньому дограванні все, щоб мати реальні шанси залишити 8-ме місце, на якому перебуває ще з осені.

Після перемоги в Харкові краматорській команді належить зустрітися із досить непростим суперником. «Агробізнес» – третій в таблиці, але після поразки від минайців (0:2) втратив чотирьох дискваліфікованих.

«Авангард» провів три матчі з волочиським клубом, і всі три мали різне завершення (по одній перемозі на кожного та нічия). На своєму полі краматорці цю команду з Хмельниччини ще не перемагали.


19 липня. 17:00. Минай. «Минай»

«Прикарпаття» – «Балкани»

Арбітр: Вадим Подригуля (Луцьк)

Дискваліфікації: Владислав Семотюк («Прикарпаття»)

Матч першого туру: 0:2

11-те місце проти 14-го, а розділяє їх шість очок. Прикарпатці в минулому турі мінімально поступилися в гостях «Інгульцю», а «Балкани» на своєму полі зазнали поразки від «Волині» – 1:4. Ясна річ, матчі проти команд із групи лідерів – велика відповідальність і мотивація для всіх інших. Але є підстави вважати, що й цей матч виявиться досить інтригуючим.

За чотири роки суперництва команди встигли провести між собою 5 матчів, і три з них виграли саме «Балкани» (при 1 нічиїй і 1 перемозі івано-франківців). Втім, за останніх чотири тури зорянці набрали всього одне очко. Тож у цій парі історія протистоянь отримає нову главу.


19 липня. 17:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Черкащина»

Арбітр: Євгеній Назаров (Харків)

Дискваліфікації: Євгеній Лозовий - Юрій Малєй, Артем Тищенко

Матч першого туру: 2:1

Схоже, "Черкащина" змирилася зі статусом аутсайдера. Фото: Evgeny Kraws


Клуб із Горішніх Плавнів минулий тур пропускав, зате в третю неділю липня весь колектив ФК "Гірник-Спорт" відзначає День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. З цієї нагоди гравці і тренерський штаб команди побували на яскравому заході - "Ferrexpo Техношоу", виставці унікальної техніки, присвяченій 50-річчю Полтавського ГЗК і Дню працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Є підстави вважати, що вона надихне футбольну команду на хорошу гру.

Тим більше, в гості прибуває аутсайдер. «Черкащина» в останніх дев’яти матчах неодмінно програвала, в минулому турі зазнала розгромної поразки у Львові («Рух» виграв 4:0). Від 2016 року «Черкащина» не обігрує цього суперника. А господарі мали перепочинок через перенесення матчу з запоріжцями.


19 липня. 18:00. Минай. «Минай»

«Минай» – «Металург»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Дискваліфікації: Олександр Маткобожик - Денис Бєлоусов

Матч першого туру: 2:0

Ще з кінця червня місяця «Металург» перебував на корона-паузі. Захворювання запорізьких гравців на COVID-19 змусило клуб пропустити відразу кілька турів. І зараз, мобілізувавши гравців юнацького складу, «Металург» готується зіграти свій перший липневий матч.

Суперник – дуже загрозливий. «Минай» виграв три матчі поспіль, а за останніх чотири тури набрав 10 очок із 12-ти можливих, обігравши, в тому числі, конкурентів із групи лідерів. Тепер закарпатська команда чекає в гості суперника, який пропустив кілька тижнів, але спробує поквитатися з закарпатцями за поразку 0:2 в домашньому матчі в першому колі.


19 липня. 18:00. Миколаїв. Центральний стадіон

«Миколаїв» – «Інгулець»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Дискваліфікації: –

Матч першого туру: 2:3

Після успішного старту під керівництвом Близнюка миколаївці дещо пригальмували – програли вдома оболонцям і на виїзді кременчужанам. Утім, бойовитість колективу змушує з осторогою ставитися до нього. Саме тому навіть лідер турніру їде в Миколаїв, пам’ятаючи, що три роки тому тут програвав, а свого часу вилітав від «корабелів» у Кубку України.

Від того часу, щоправда, «Інгулець» виграв усі п’ять наступних матчів у миколаївців. Наразі до відповідального виїзду лідер підходить із семи матчевою безпрограшною серією, за час якої лише раз втрачав очки.


19 липня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Металіст 1925»

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Дискваліфікації: Віталій Неділько - Лукас Вентура Лопес, Ярослав Дехтяренко, Максим Цвіренко, Сергій Ченбай

Матч першого туру: 0:2

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Лучани в гарному настрої чекають матчу проти одного з безпосередніх конкурентів. Напередодні вони здобули три очки, завдавши розгромної поразки «Балканам» (4:1), так що з Одещини повернулися, розділяючи 4-5 місця з оболонцями.

Втім, харків’яни відстають від «Волині» всього на одне очко. Не треба зайвий раз підкреслювати всю принциповість і важливість цього протистояння. А гості отримали додаткову мотивацію, мінімально програвши два останніх матчі «Минаю» та «Авангарду» відповідно.

У першому колі голи Савіна та Ямполя дозволили виграти харків’янам, однак численні дискваліфікації додають труднощів їм перед виїздом у другому колі в Луцьк. Але що особливо цікаво: «Волинь» у трійці найкращих за результатами домашніх матчів, а «Металіст» – за результатами виїзних.

Між клубними командами двох міст існують численні кадрові перетини, а ми закцентуємо вашу увагу на двох. За класичний «Металіст» свого часу грав головний тренер лучан Андрій Тлумак (6 матчів – 10 пропущених м’ячів у 2007-2008 рр.), а з «Волині» розпочиналася кар’єра півзахисника Влада Дмитренка, який у складі лучан ставав навіть першим гравцем 2000 р.н. в історії Favbet Ліги.


19 липня. 19:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Кремінь»

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфікації: Євген Мурашов, Андрій Олійник (обидва – «Кремінь»)

Матч першого туру: 4:2

«Чорноморець» вперше програв під керівництвом Сергія Ковальця – мінімальна поразка від «Оболоні Бровар» минулого туру перервала успішну ходу одеситів. Проте на своєму полі уславлений клуб утримує яскраву безпрограшну серію – три перемоги і чотири нічиї, сім домашніх зустрічей без поразок від вересня місяця.

В Перлину біля моря завітає «Кремінь» – справдешня «гроза авторитетів» Першої ліги. У минулому турі підопічні Сергія Свистуна обіграли МФК «Миколаїв», а до того відбирали очки у минайців і лучан. А «першу скрипку» в їхній атаці відігравав… вихованець «Чорноморця» Дмитро Сула, якого визнано героєм минулого туру.

Серед кількох гравців із одеським бекґраундом у складі команди гостей виділимо саме цього форварда.Інший одесит – півзахисник Мурашов – у грі не візьме участь через дискваліфікацію, як і досвідчений воротар Олійник. Влітку «Кремінь» програв обидва своїх виїзди з різницею в один гол. Але візит в Одесу гості постараються завершити успіхом – у такому випадку вони можуть зробить 1-2 кроки вгору й навіть щільно наблизитися до самих одеситів.


20 липня. 19:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» - «Рух»

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків), арбітр ВАА Віктор Романов

Дискваліфікації: –

Матч першого туру: 1:0

Історична подія – перший в історії матч під егідою ПФЛ, який пройде за підтримки VAR! Введення новітньої технології на підтримку арбітражу стало можливим за підтримки УАФ та особисто її президента Андрія Павелка.

Матч, який обрано для прем’єри, цілком відповідає своєму високому статусу. Зустріч п’ятої і шостої (на момент старту 25-го туру) команд ліги, між якими – одне очко різниці, а кожна з них претендує на підвищення в класі, буде гідним епілогом для ігрового відрізку.

Оболонці здобули шість очок із шести можливих під керівництвом Валерія Іващенка. Новий виконувач обов’язків головного тренера киян – старожил колективу, який не один рік віддав футбольному клубу «Пивоварів».

А от його візаві, наймолодший у поточному чемпіонаті фахівець Іван Федик, відсвяткував прем’єрну перемогу на чолі «Руху» якраз на тижні, і відразу – розгромну. 4:0 над «Черкащиною» – гарний почин, і гості прибувають у столицю з максимальним турнірним налаштуванням.

Ясна річ, ми тримаємо в полі зору всі турнірні розклади й сприймаємо цей матч як постскриптум недільних подій. Але протистояння самодостатнє ще й тим, що «Рух» вже два роки не може забити оболонцям, а два останніх матчі проти цього суперника (тоді ще очолюваного Сергієм Ковальцем) програв із загальним рахунком 0:4. Особливим цей матч буде для досвідченого лідера атак господарів. Олександр Батальський у 2018 році грав за "Рух", у 16 матчах відзначився лише одним голом, а також був у складі львів'ян, коли вони на своєму полі програвали оболонцям - 0:3.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору