Новини змагань

Привітна Туреччина: дорожні нотатки і фото зі зборів клубів ПФЛ

14:15, 10 березня 2020

Пресслужба ПФЛ побувала у тренувальних таборах деяких клубів ПФЛ у Туреччині


Лише один нічний переліт двома літаками - Київ-Анкара-Анталія з київської зимової весни, й пресслужба ПФЛ - у Туреччині. Абсолютна більшість клубів ПФЛ проводить тут збори.

Погода хоч була не такою уже й сонячною, але точно суто футбольною - плюс 15 за бризу, що відсвіжує із Середземного моря. І для прогулянок на свіжому повітрі, і для кількаразових тренувань, і для товариських матчів - що треба. Роботи на цьому етапі у клубів дуже і дуже багато. Звичайна рутина для заключного етапу підготовки. А от для "Миная" і "Інгульця" - це й взагалі важливий період напередодні матчів Кубка, запланованих для цих команд на 11 березня.


Дійсно, поля при готелях у Сіде чи Белеку, або на відповідних спорткомплексах туристичних агенцій-організаторів зборів - не газони, а казка. ФК "Рух", "Минай", "Діназ", "Калуш", МФК "Миколаїв", "Інгулець"," Агробізнес", "Волинь", "Балкани" та багато інших команд працювали поруч, а деякі клуби навіть перебували в одному готелі.

Пресслужба ПФЛ кочувала з однієї локації в іншу, з одного контрольного матчу переїжджала на другий і переконалася: хоч ці збори були не першими цієї зими, футболісти працювали з вогником в очах, скучили за футболом.


Часто тренерам навіть доводилося заспокоювати футболістів, щоб уникнути безглуздих м'язових пошкоджень чи занадто великих навантажень у тренажерних залах. Можна говорити, про те, що й проблем зі спарингами не було. БАТЕ, "Динамо" Мінськ, "Шериф", брестський "Рух", норвезькі чи данські команди - суперники такого рівня, які є учасниками єврокубків чи просто виступають в еліті своїх змагань, з радістю грали з українцями. Часто команди ПФЛ радо спарингували між собою, і це не менш захопливе видовище, ніж офіційні матчі.


Фактично команди працювали в режимі триразових тренувань - дві стандартні плюс інтенсивна ранкова зарядка в готелі. При цьому на полі всі вправи - з м'ячем. А у "Діназа" взагалі тренувань з урахуванням посилених занять з тактики було по чотири-п'ять на день. Вранці - на піску, після чого багато гравців йшли на пізній сніданок з ногами, які тряслися.


Приємно зауважити, що чимало статусних футболістів радо йдуть у змагання ПФЛ. Куліш, Воронін, Толочко, Кизилатеш, Нехтій, чемпіон Європи Парцванія - у Туреччині працювали з особливим натхненням, адже чудово розуміють, що змагання ПФЛ останніх кілька років набирають такої сили, що у пів ноги уже не зіграєш. "Чорноморець" у цьому переконався, вигравши два стартові матчі і після цього забуксував та завершив осінню частину сезону на десятому місці.


Уже завтра сезон у ПФЛ офіційно відновлюється - три наших представники зіграють у 1/4 Кубка України. А вже через один вік-енд стартують і офіційні матчі чемпіонату. Весняна частина, якої всі очікують із нетерпінням.

А 16 березня о вечірній порі на телеканалі XSPORT вийде з анонсом програма ПФЛ "Україна футбольна". Гостем стане президент ПФЛ Сергій Макаров. Весна очікується вкрай гарячою!


 

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд ПФЛ у Туреччині

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору