Новини змагань

MATCHDAY. Перша ліга. Анонс матчів. 26 тур.

07:00, 1 травня 2019

Анонс матчів 26-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

МФК "Миколаїв" готується до "Металіста 1925". Фото: mfc.mk.ua


У четвер, 02 травня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 26-му турі Першої ліги та у 23-му турі в Другій лізі із експертом у студії відомим футбольним фахівцем Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 «Рух» цього туру отримає три очки за технічну перемогу над ФК «Зірка», яка знялася зі змагань


30 квітня 14:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Суми»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: Ковальов - немає

Перший матч: 1:0

Перший клуб із нижчих ліг, який дістався фіналу Кубка України, "Інгулець" у чемпіонаті наразі відстає від групи лідерів. Після поразки в Луцьку та успіху конкурентів "Балканів" у Сумах клуб із Петрового залишається восьмим з трьохочковим відставанням від зорянців. Щоб виправити цю ситуацію, треба обов'язково вигравати.
Тим більше, в гості їдуть ПФК "Суми" - безумовний аутсайдер, який навесні набрав лише 1 очко в 6 турах, не забивши за цей час жодного м'яча й пропустивши відразу 18. Однак сумська команда вже встигла піднести сюрприз, відібравши очки в оболонців. Та й сам "Інгулець" у першому колі здолав сумчан на виїзді лише з мінімальним рахунком, що змусить господарів поставитися до суперників із увагою. Нагадаємо, після перемоги в Миколаєві в першому матчі весни "Інгулець" з наступних трьох матчів не виграв жодного (дві нічиї та поразка). До того ж, після вилучення в матчі з "Волинню" господарям не допоможе провідний захисник Ковальов.

30 квітня 14:00. Миколаїв. «Парк Перемоги»

«Миколаїв» – «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає - Давидов

Перший матч: 0:1  

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


Важливе з турнірної точки зору протистояння - МФК "Миколаїв" повинен вигравати, щоб не втратити свого дев'ятого місця та не відпустити в відрив більш успішних конкурентів. "Металіст 1925" не має права втрачати очки, зважаючи на посилення боротьби в групі лідерів. Обидві команди перервали невдачі, в останніх двох турах набравши по 4 очка із 6 можливих у матчах зі складними суперниками. Але зараз та ситуація, коли кожен із них має думати тільки про перемогу.
МФК "Миколаїв" навесні значно успішніший за харків'ян - 10 очок проти 4 у "Металіста 1925". Але при цьому на своєму полі в 2019 році "корабели" не набрали жодного очка - дві поразки. При цьому "Металіст 1925" вирізняється зразковою обороною - він пропустив за весь час всього 11 м'ячів, стільки ж, як "Колос", з яким вони розійшлися миром в минулому турі. Це найкращий показник ліги на даний момент. Але є одна проблема - не зіграє в Миколаєві форвард Давидов. Саме він своїм єдиним у тому матчі голом приніс харків'янам перемогу над цим суперником у першому колі.

30 квітня 14:00. Заря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» – «Дніпро-1»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:3

Лідер прибуде на Одещину в бойовому настрої та з 14 очками переваги над найближчими конкурентами. Зважаючи на додатковий відпочинок (пропускав минулий тур) та відсутність дискваліфікацій, СК "Дніпро-1" сподівається продовжити успішну серію в матчі з "Балканами". А лідер не програє у чемпіонаті з середини вересня впродовж 13 матчів (11 перемог та 2 нічиї, голи - 37:5).
Втім, "Балкани" нині в непоганій формі. Два останніх матчі команда виграла "всуху", а загалом навесні здобула 15 очок. Це найкращий результат з-поміж усіх команд (щоправда, при цьому треба враховувати, що зорянці й матчів провели найбільше - 7). За результатами домашніх матчів ця команда четверта. Отож, хоча в першому колі й зазнала від дніпрян поразки із рахунком 0:3, цього разу сподівається їх здивувати. Наразі "Балкани" йдуть сьомими з 3-очковою перевагою над найближчим переслідувачем та аналогічним відставанням від найближчого конкурента. Таким чином, виграш може дати їм певний поштовх і можливість закріпитися у верхній половині таблиці.

30 квітня 17:00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Прикарпаття» – «Волинь»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: Француз – немає

Перший матч: 0:1

Протистояння двох західноукраїнських команд має бути цікавим. Приємно, що до нього команди підходять у гарному настрої - напередодні "Прикарпаття" виграло в Волочиську (3:2), а "Волинь" на своєму полі обіграла "Інгулець" (2:1). Господарі точно не опустяться нижче 10 місця (тут уже є певний відрив від переслідувачів), але щоб підійматися вгору - треба вигравати. "Волинь" іде п'ятою, але кожна осічка чи перемога здатна змінити це положення. У першому колі лучани виграли вдома у прикарпатців завдяки голу Кожанова з пенальті.
Зважаючи на різницю в завданнях та турнірному положенні, можна було б спрогнозувати "односторонність" протистояння, але не все так просто. Річ у тім, що "Прикарпаття" зібрало найкращих місцевих футболістів - у тому числі, наддосвідчених. І якщо захисник Француз не зможе допомогти господарям через перебір карток (а навесні ця проблема гостро стоять для Команди рідного краю), то в іншому склад буде бойовим. Сім очок із десяти можливих набрало "Прикарпаття" в останніх трьох турах - і команда значно стабілізувала результати після невдалого старту.
Те ж стосується "Волині" - розпочавши із сенсаційної поразки від "Авангарду" (0:1 вдома), вона виграла три матчі з наступних чотирьох при одній нічиїй. Тож, попри деякі втрати та зняття очок, знову реально претендує на підвищення в класі, що неабияк мотивує.

30 квітня 17:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» – «Агробізнес»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Дискваліфіковані: Сахневич - Юхимович

Перший матч: 3:0

Ковалівська команда тяжко пережила першу поразку в чемпіонаті. Після тривалої безпрограшної серії вона не може виграти вже три тури поспіль (дві поразки й нічия в Харкові в минулому турі). Ясна річ, це не може влаштовувати амбітний "Колос". На матч проти дебютантів Першої ліги господарі покладають великі надії, щоб обірвати серію невдач. Підігріває це й спогад про перше коло, коли "Агробізнес" вдома поступився ковалівцям - 0:3 (гол Поздєєва та дубль Костишина-молодшого).
Однак є й зворотна сторона. За виступами на своєму полі, "Колос" - лише в середняках (9 місце). Забагато нічиїх - по 9 у них із "Рухом", і нема більш "миролюбних" команд. При хорошій (одній з найкращих у лізі) обороні команда забиває менше конкурентів - лише четверта за цим показником. Ясна річ, все це враховано й зроблені висновки, тому що у ковалівців гарний підбір гравців та серйозний загальнокомандний досвід. "Колос" наразі другий, але при рівності очок із конкурентами та загальній щільності ще одна осічка може закінчитися вильотом із зони плей-офф.
Стосовно ж "Агробізнесу", то команда ніяк не може зачепитися за результат. Лише одне очко за останніх 7 матчів починаючи з жовтня. Команда на де-факто останньому 14-му місці, нижче - тільки "Зірка", яка вже припинила виступи в чемпіонаті. Тому для волочисців кожен тур - як останній бій, турнірна ситуація змушує навіть до одного з лідерів їхати за очками.

30 квітня 17:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає – Заставний, Дуць

Перший матч: 1:1

Шоста команда приймає 12-ту, між ними - прірва в 19 очок. Але є причини остерігатися цього суперника. По-перше, сам "Авангард" не дуже переконливо виступає вдома (13 очок, лише 11 місце за матчами на своєму стадіоні). По-друге, попри кризу "Гірника-Спорт", із цим суперником він грає гідно. В 4 із 9 матчів між ними краматорці втрачали очки. 2018 року дві зустрічі між цими двома командами завершилися внічию.
Так, команда Мазяра в кризі. Граючи з одним із сусідів по таблиці, не змогла його обіграти вдома навіть при пенальті на ворота суперників. На виїзді "Гірник-Спорт" все ще не виграв ні разу, набравши в гостях за весь чемпіонат всього два очка. Але турнірне положення змушує горішньоплавненців грати ва-банк. Тож "Авангард", навіть при очевидній перевазі за більшістю статистичних показників, має обережніше поставитися до анонсованого матчу.
 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору