Новини змагань

Ягольник: на музику для ПФЛ надихнув Мундіаль (відео, аудіо)

11:00, 18 лютого 2019

Олександр Ягольник - про створення музичного супроводу змагань ПФЛ

Фото: прес-служба ПФЛ


На останньому засіданні Ради ліг ПФЛ у Києві було ухвалено низку рішень, спрямованих на підвищення іміджу і рейтинговості змагань ПФЛ. Серед них - музичний супровід, під який команди уже з весняної частини сезону 2018/19 виходитимуть на поле, музика використовуватиметься у деяких відеороликах та інших відеороботах Ліги. Автором музики та аранжування виступів відомий музичний продюсер Олександр Ягольник. У інтерв'ю прес-службі ПФЛ музикант розповів про настрій, з яким писав свій твір для ПФЛ, про іміджеву складову і про інструменти, які звучать у ролику.

- Олександре, що вас пов’язує з футбольною музикою, композиторством на спортивну тематику?

- У 2004 році я став першим автором, хто написав пісню для національної збірної України. На той час футболісти під керівництвом Олега Блохіна боролися за вихід на Чемпіонат світу в Німеччині. Приємно, що наші хлопці змогли досягти своєї мети. Та перша українська футбольна пісня називалася «Оле-оле Україна». Я також написав пісню «Нужно победить!», яка стала неофіційним гімном фанатів на піку спортивних досягнень збірної України з футболу з часів незалежності. Потім, після чемпіонату світу в Німеччині, мене переповнювали емоції, тому вирішив, що настав час написати футбольний мюзикл. Сподіваюся, що одного разу в Україні ви цей мюзикл обов’язково побачите, думаю, він надихне гравців нашої збірної перевершити успіхи 2006-го.

У мене була співпраця з черкаським «Дніпром», якому написав гімн. Однією з найкращих своїх футбольних пісень вважаю гімн для амбітного ФК «Гірник-Спорт». Тож, із футболом у мене багато чого пов’язано. Приємно, що у мене виникла досить цікава співпраця з ПФЛ, ID-ролик ухвалили на рішенні Ради ліг і мені дуже тішить, що цей ролик прийняли разом із власним футбольним м’ячем змагань. Не всі, мабуть, розуміють, що це означає з точки зору престижності. Ексклюзивно-власний футбольний м’яч мають лише топ-чемпіонати Англії, Франції, Німеччини, Італії, Німеччини.

Мені дуже сподобалося, що клуби, які не грають в Прем'єр-Лізі, отримали всі ті атрибути, що мають клуби топ-дивізіонів.


МP3 музичного супроводу змагань ПФЛ за цим посиланням


- Наскільки багато натхнення потрібно було, щоб відчути, що саме потрібно українській Професіональній футбольній лізі?

- Коли  поспілкувався з керівництвом  ПФЛ, трохи дивно було, що хочуть тільки музику, а не пісню, як завжди. Але потім, коли повивчав, які ID мають провідні чемпіонати світу,  зрозумів, чому саме має бути музика без слів. Довго думав і писав цей гімн, коли був чемпіонат світу з футболу і я перебував у піднесеному футбольному настрої. Під час фіналу Франція - Хорватія зрозумів, що мені вдалося написати те, що хотів.

- Напевно складно було написати музичний супровід для ПФЛ?

- Взагалі, коли з’явилася ідея співпраці, мені хотілося зробити те, що вигідно відрізняло б від радянського футбольного минулого й зробити щось таке, що відповідало б духу часу і філософії, яку сповідує ПФЛ. Багато різних музичних думок було. Зізнаюся, я не міг певний час схопити основну тему, яка має бути. Фінал чемпіонату світу надав мені тих емоцій, завдяки яким я подивився на український футбол через призму світового.

- Чи є якісь українські інструменти у цьому музичному супроводі, які там можна відчути?

- Сопілка, бандура, гітара. Клавіші також, хоча вони не вважаються суто українським інструментом. Він має довгу історію. Там є український дух і будь-який музикант світу почувши це, скаже що ця музика - українська.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору