Новини змагань

Ексклюзив! Д.Скакун: перед “Калушем” стоять лише максимальні цілі

17:00, 13 листопада 2018

Герой 17-го туру у Другій лізі Дмитро Скакун поділився своїми враженнями від перемоги над “Буковиною”, розповів про найсильніший матч “Калуша” у сезоні та озвучив плани на відпустку.

Фото: прес-служба ФК "Калуш"


- Дмитре, у  матчі проти “Буковини” ви відзначилися двома забитими м'ячами, принесли команді важливу перемогу. Для вас має значення визнання найкращим гравцем туру від авторитетних спеціалістів?

- Приємно, коли вдається забивати та допомагати команді перемагати. Відзначу, що кожен забитий м'яч — заслуга всієї команди. Дякую моїм партнерам, які допомогли мені відзначитися, без них би нічого не було. Отримав привітання від рідних, коханої дівчини. Для мене дуже важлива їхня підтримка.

- Як себе мотивували на матч проти аутсайдера Групи А?

- Дійсно, було досить складно себе налаштувати на гру, адже це останній матч року. Нам вже не вистачало емоцій. Василь Малик мотивував, говорив, що необхідно всі сили віддати у цій грі, а  потім вже можна з хорошим настроєм відпочивати. Розуміли, що в трьох попередніх матчах  зіграли не найкращим чином, здобули всього один заліковий пункт. На матч з “Буковиною” зібралися, виконали настанови тренера і заслужено перемогли. Зараз відстаємо всього на один бал від “Миная”, тому вся боротьба ще попереду. Йдемо у відпустку з позитивом.

Фото: прес-служба ФК "Калуш"


- На 36-й хвилині ви  реалізували одинадцятиметровий. Тренер перед грою призначає виконавця  пенальті чи вирішуєте хто пробиватиме з партнерами по ходу матчу?

- Перед грою Василь Іванович говорить нам, хто виконуватиме стандартні положення, пенальті. З відповідальністю підхожу до виконання одинадцятиметрових, відчуваю впевненість у власних силах. Моє головне завдання — забивати. Приємно, що я зараз найкращий пенальтист всієї Групи А. Це мене ще більше мотивує.

- У моменті з другим забитим м'ячем Книш на швидкості обіграв двох захисників, віддав чудову передачу і ви з кута воротарської влучили прямо в ціль. Награвали на тренуваннях такі комбінації?

- Добре, що вдалося реалізувати свій момент, забити м'яч.  Необхідно відзначити чудову та головне вчасну передачу Данила. Я пробіг півполя, сказав партнеру віддати на хід, отримав м'яч і пробив влучно.

- У цьому матчі “Калуш” забив два м'ячі після швидких контратак. Вихід з оборони в атаку найбільш сильна сторона вашої команди?

Дійсно, коли Василь Малик очолив команду, будуємо свою гру за рахунок швидкого переходу з захисту в напад. Так було і в “Скалі” Стрий. Зараз більше атак в нас проходить через фланги.  Намагаємося грати в комбінаційний футбол. Звичайно, на першому місці — дисципліна на полі та дисципліна в колективі. Головне, що така гра приносить результат. Сподіваюся, що в майбутньому лише вдосконалюватимемося.

Фото: прес-служба ФК "Калуш"


- “Калуш” піднявся на третє місце у турнірній таблиці, . На вашу думку, команді до снаги поборотися за підвищення у класі вже цього сезону?

Поки що не розмовляли з цього приводу, але у нас амбіційна команда.  На кожну гру необхідно виходити з бажанням здобути позитивний результат не зважаючи на суперників.  Ставимо перед собою лише максимальні завдання. Поки що нам не вдаються матчі з “старожилами” чемпіонату. Наприклад, перед матчем з “Нивою” Вінниця у нас була дуже складна гра в кубку з СК “Дніпро-1”, тому мали всього два дні на відновлення. На жаль, не змогли в своїй оптимальній формі підійти до гри чемпіонату, до кінця не відновилися.

- Можете відзначити найсильніший матч “Калуша” у цьому сезоні?

- Вважаю, що ми дуже добре зіграли з СК “Дніпро-1” в Кубку України.  Спеціалісти відзначали нашу гру. На жаль, пропустили необов'язковий перший м'яч, а після того як дніпряни подвоїли перевагу, відчували, що вже складно буде повернутися у гру. Психологічно було досить важко, адже грали непогано, створювали моменти. Вважаю, що перші 20-30 хвилин провели на хорошому рівні, перегравали суперника.

- На якій позиції найбільш комфортно себе почуваєте?

- Всю свою футбольну кар'єру граю лівого півзахисника. В “Арсеналі” “Скалі”, “Оболоні - Бровар”, “Нафтовику - Укрнафта”” виступав на лівому фланзі. Комфортно себе почуваю на цій позиції. Намагаюся в кожному матчі виправдовувати довіру тренера.

- У 15-ти матчах ви відзначилися дев'ятьма забитими м'ячами. Задоволені своєю грою чи вважаєте, що можна було ще краще?

- Переді мною не стоїть  завдання забивати у кожному матчі. Головне, щоб команда перемагала. Забиті м'ячі, можна сказати як бонус. Звісно, приємно відзначатися, приносити команді перемоги. Намагатимуся вдосконалюватися і не зупинятися на досягнутому.

Фото: прес-служба ФК "Калуш"


- Наостанок, вже вирішили де проведете відпустку та як відпочиватимете після виснажливого сезону?

Тренерський штаб ще не повідомляв, коли зберемося на базі.  Думаю, що відпустка триватиме десь до кінця січня. Відпочиватиму зараз зі своєю коханою дівчиною. Можливо, на Новий рік поїдемо в гори на Закарпаття з Валерієм Бондаренком, Владиславом Клименком, Євгеном Запорожцем. Зустрінемося разом з друзями та коханими дівчатами.  В кого є діти, візьмуть дітей. Минулого року також разом відпочивали, тому вирішили не змінювати традицію. Приблизно десятого січня вже почнемо готуватися до початку зборів, працюватимемо над собою.

БЛІЦ

Народився у Києві

Вихованець футбольної школи “Динамо” Київ

Перший тренер — Валерій Шабельников та Євген Васильович Рудаков

Улюблений гравець — Кріштіану Роналду. Також подобається гра мого друга Віталія Буяльського.

Улюблена команда — ще з дитинства захоплювала гра “Ювентуса”, коли за команду грав Алессандро Дель П'єро. Також подобалася гра “Реала”, але зараз вболіваю лише за туринський клуб.

Футбольна мрія — хочеться досягти якомога вищих результатів. Зроблю все від себе залежне для цього.

 

Влад Пригода, прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору