Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 17-й тур. Три матчі неділі

10:00, 11 листопада 2018

Анонс матчів 17-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Фото: fc-avangard.com.ua


У понеділок, 12 листопада, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 17-му турі із експертом у студії відомим футболістом, молодим тренером Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


10 листопада. 13:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» - «Авангард»

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

Дискваліфіковані: Думанюк - немає

Перше коло: 0:0

Волочиська команда останньою із учасників Першої ліги досягла прем’єрної перемоги, але якщо враховувати матчі, в яких вона набирала очки, то таких відразу сім. Тобто, це вже аж ніяк не провальний показник. І в першому колі, нагадаємо, «Агробізнес» дав бій суперникам, які більш досвідчені на першоліговому рівні. Тож нема сумнівів, що «Авангард» остерігається цього суперника під час виїзду на Хмельниччину.

Цікаво, що команда із Донеччини – у трійці найкращих за результатами виїзних матчів. До недавнього вояжу в Харків у «Авангарду» взагалі не було гостьових поразок у чемпіонаті.


10 листопада. 14:00. Ковалівка. «Колос»

«Колос» -«Балкани»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає - Соломаха

Перше коло: 0:0

«Колос» лишається останньою командою, яка не програвала цього сезону в Першій лізі. Але в гості до ковалівців їде середняк, який є напрочуд незручним для них суперником.

Річ у тім, що ще з аматорських часів «Балкани» були значно успішними, а відколи вийшли в Першу лігу – ще не програвали «Колосу». Минулого сезону двічі обіграли команду із Київщини з різницею в один м’яч, а в першому колі суперники розійшлися миром.

Для «Колоса» перемога стратегічно важлива – у такому випадку він зберігатиме шанс на те, щоб перед самою зимівлею вийти на третє місце (для цього треба виграти свої матчі й дочекатися осічок конкурентів). «Балкани» ж борються за те, щоб за підсумками осінньої частини сезону бути в горішній половині таблиці.


10 листопада. 14:00. Кропивницький. «Зірка»

«Зірка» - «Суми»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: Хорольський, Збунь - Квачов

Перше коло: 1:3

Зустріч аутсайдерів матиме своє турнірне значення. Господарі у випадку перемоги останнє місце не покинуть, але, цілком можливо, скоротять відставання від конкурентів. Гостям три очки гарантують місце над зоною вильоту, а за сприятливих обставин – і кілька кроків угору.

Попри те, що «Зірка» зазнала найбільше поразок, згадка про перемогу над «Інгульцем» на початку осені натякає на те, що команда може дати бій суперникам. Сумчани ж також у формі, далекій від оптимальної. Вони востаннє вигравали на початку вересня. З тої пори не знають перемог упродовж уже семи турів.


10 листопада. 17:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Волинь»

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Дискваліфіковані: немає

Перше коло: 0:2

Про центральний матч туру – в окремому матеріалі.

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


11 листопада. 13:00. Горішні Плавні. СК «Юність»»

«Гірник-Спорт» - «Дніпро-1»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: Болденков - Квасний

Перше коло: 0:6

Сергій Пучков – легенда дніпрянського футболу, чемпіон СРСР у складі тамтешньої команди. Але матч проти СК «Дніпро-1» у першому колі надовго запам’ятається йому розгромною поразкою.

Нема сумнівів, що «Гірник-Спорт» зробив висновки із ураганної поразки від лідера й спробує заготувати для нього кілька сюрпризів. Передовсім розрахунок на те, що ця команда особливо потужно грає вдома (12 із 14 очок набрала на своєму полі). Із середини вересня вона не знає поразок у Горішніх Плавнях.

Але треба враховувати, що СК «Дніпро-1» – особливий суперник. Він все ще не програвав у гостях ні в чемпіонаті, ні в кубку. Останні три матчі на всіх фронтах виграв із розгромними рахунками («Миколаїв», «Калуш», «Рух»). У складі гостей буде й кілька екс-гравців «Гірника-Спорт» від Кліщука до Панасенка. Їм буде особливо хвилююче зіграти на стадіоні «Юність».


11 листопада. 14:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» - «Інгулець»

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: немає - Коваленко

Перше коло: 1:0

Дещо загальмували новачки Першої ліги – за останніх п’ять турів «Прикарпаття» здобуло лише одне очко. Але треба пам’ятати, що команда ця – особлива. У її складі суто місцеві гравці, при цьому, вони дають бій навіть таким авторитетам, як «Інгулець». У першому колі все вирішив автогол Кучеренка.

Стосовно самих гостей, то для них осінь – неоднозначна. З одного боку, історичний вихід у весняну частину Кубка України. З іншого – чимало втрат у чемпіонаті, зокрема, й програний виїзд у Краматорську в минулому турі. З огляду на це, завдання гостей очевидне – поки гратимуть між собою деякі конкуренти, є шанс скоротити відставання від них і знову повернутися у першу п’ятірку.


11 листопада. 14:00. Львів. «Україна»

«Рух» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: Буй – Єфремов, Покотилюк

Перше коло: 0:0

"Оболонь Бровар" - "Рух" - 0:1. Фото: fcbrovar.obolon.ua


«Рух» зазнав розгромної поразки в Дніпрі – першої для Юрія Вірта. Погано йдуть справи і з домашніми матчами – до цих пір жодної перемоги на своєму полі в чемпіонаті.

Тому в заключному для себе матчі цього року винниківська команда постарається піднести сенсацію. Тим більше, що в першому колі «Рух» зумів здобути нічию в столиці. А «Оболонь Бровар» після перемоги над миколаївцями втратить через дискваліфікацію відразу двох основних гравців.

Від перших чисел серпня кияни не програють в гостях, у п’яти матчах здобувши 13 очок із 15 можливих. У виїзних матчах оболонці взяли навіть більше очок, ніж у домашніх. Тож зрозуміло, що візит Ковальця у Львів – місто, де він грав і тренував раніше – буде особливим і сповненим приємних очікувань. Перемога дозволить «пивоварам» зберегти п’яте місце й поборотися за четверте. А от якщо виграє «Рух» – матиме нагоду підтягнутися до найближчих конкурентів у сподіваннях покинути небезпечну зону.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україин

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору