Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 16-й тур. Анонс. У фокусі Київ і Дніпро

10:30, 4 листопада 2018

Анонс матчів 16-го туру сезону 2018/19 у Першій лізі

Перший тур. «Агробізнес» (Волочиськ) – «Металіст 1925» - 0:2. Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, 05 листопада, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 16-му турі із експертом у студії відомим футболістом і тренером Олександром Призетком. Екс-наставник "Металіста 1925" та "Полісся" поділиться думкою щодо перших матчів другого кола у Першій лізі, а також перипетій центрального матчу Групи А у Другій у Новоград-Волинському - "Полісся" - "Минай". Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


03 листопада. 13:00. Суми. «Юність»

ПФК «Суми» - ФК «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: Бубенцов - немає

Перший матч: 1:1

Зустрічаються сусіди за турнірною таблицею, рівні за очками. Вони знаходяться прямо над небезпечною зоною, причому, в випадку поразки кожен із них «підставляється» під удар – у випадку перемоги суперників.

Сумчани восени ще не знали смаку перемог (три нічиї та чотири поразки, якщо рахувати з кубком). Причому, вдома вони не можуть виграти ще із липня місяця.

«Гірник-Спорт» у цьому плані почувається не набагато легше. Восени горішньоплавненці набрали сім очок. Але при цьому винятково невдало грають в гостях – лише одне очко від початку чемпіонату, зрозуміло, жодної перемоги.

Історично «Гірник-Спорт» незручний суперник для сумчан – із 21 матчу проти нього вони виграли лише шість при десяти поразках і п’яти нічиїх. А в Сумах не обігрували його від 2010 року.


03 листопада. 14:00. Волочиськ. «Агробізнес»

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Металіст 1925»

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:2

 

Свого часу ці команди були суперниками в фіналі Чемпіонату ААФУ, причому, «Агробізнес» став чемпіоном України серед аматорів, забивши чотири м’ячі в скандальному фіналі, який не був дограний через вболівальницькі безпорядки.

Після цього клуби примирилися й зіграли матч дружби під час закордонних зборів. І матч на першоліговому рівні пройшов без ексцесів, у ньому «Металіст 1925» здобув перемогу – 2:0.

Наразі харків’яни є значно успішнішими, аніж абсолютний чемпіон Другої ліги. Волочищани нещодавно розгромили «Зірку», аж наприкінці жовтня здобувши першу перемогу після підвищення в класі. Але ж апетит приходить під час їжі, чи не так?


03 листопада. 14:00. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 1:0

Ще один матч сусідів по таблиці – «Балкани» йдуть дев’ятими з двохочковою перевагою над івано-франківцями. Тому цей матч буде стратегічно важливим, а особливо зважаючи на непрості турнірні взаємини суперників, які тягнуться ще із попередніх сезонів. Наразі всі три матчі між ними завершилися з різним підсумком.

«Прикарпаття» не виграє в гостях п’ять матчів поспіль – ще з липня місяця. У команди не найкращим чином складається осінній графік. У жовтні, приміром, вони не здобули жодної перемоги, в чотирьох турах здобувши лише одне очко. Хороша новина полягає в тому, що в випадку перемоги кожна із команд має шанс відірватися від небезпечної зони (зважаючи на матч між собою двох переслідувачів). Погана – результати нестабільні, тому тут буде важко спрогнозувати підсумок гри.


03 листопада. 14:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» (Краматорськ) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфіковані: Шершень – Лупашко, Піднебенной, Солдат

Перший матч: 4:2

У Краматорську гості спробують взяти реванш за поразку 2:4 від «Авангарду». Фото: ingulec.com


«Інгулець» став одним із двох клубів ПФЛ, яким вдалося пробитися в ¼ фіналу Кубка України. Причому, петровський клуб здобув яскраву, результативну й переконливу перемогу над представниками УПЛ – недавніми учасниками єврокубків, ФК «Маріуполь».

Втома після виснажливого матчу посеред тижня – не єдиний фактор проти гостей. Відразу троє важливих гравців із основної обойми пропускають тур через дискваліфікації. Як наслідок, доведеться вносити зміни в звичну середню та задню лінії.

Утім, «Інгулець», який іде п’ятим і має великі завдання, має кадровий потенціал, розрахований, в тому числі, й на такі обставини. Тож у Краматорську гості спробують взяти реванш за поразку 2:4 від «Авангарду» в першому колі. Цікаво, що за останніх два тижні краматорці двічі програли на своєму полі – зоряницям та харків’янам.


03 листопада. 17:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дискваліфіковані: Болденков - Квасний

Перший матч: 2:0

Закриватиме суботню ігрову програму матч за участі одного із лідерів проти найголовнішого аутсайдера. «Зірка» тільки один раз у чемпіонаті уникла поразки – коли сенсаційно здолала «Інгулець» на своєму полі на самому початку осені. Після того вона зазнала ще вісім поразок поспіль із загальним рахунком 3:28.

«Волинь» пережила поразки від дніпрян та оболонців – після цього вже сім турів поспіль вона здобуває очки, вигравши п’ять матчів та два звівши внічию. Якщо залишити за дужками поразку від «Оболоні Бровар», всі інші домашні зустрічі «хрестоносці» виграли. Сподіваються на такий результат і цього разу – тим більше, що перемога відкриває можливість на те, щоб замахнутися на перше місце.


04 листопада. 15:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» (Київ) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

Перший матч: 0:0

«Оболонь Бровар» вийде на матч проти миколаївців, уже знаючи підсумок матчів конкурентів. Це накладає додаткову відповідальність, як і непроста історія протистоянь між двома клубами.

Річ у тім, що МФК «Миколаїв» регулярно відбирає очки у киян. Із восьми матчів половина завершилися внічию, а по два виграв кожен із суперників. Що може обнадіювати оболонців – так це те, що на своєму полі вони не лише не програвали «корабелам», а навіть не пропускали від них.


04 листопада. 17:00. Дніпро. «Дніпро Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Рух» (Винники)

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: Польовий - Копина

Перший матч: 3:1

Дніпряни розгромили ФК «Калуш», другий рік поспіль здобувши право на кубкову весну. Це непересічне досягнення, яке свідчить, що лідер Першої ліги – дійсно висококласна команда, якій під силу змагатися на високому конкурентному рівні. Наступне випробування команди Михайленка – матч із досвідченим суперником, який дуже прагне покинути зону вильоту. У минулому турі винниківці виграли на Сумщині. В гостях вони восени значно вирівнялися й здобули сім очок у трьох останніх виїздах.
СК «Дніпро-1» за останніх півтора місяці вдалося провести сім матчів чемпіонату та кубку – шість із них виграно при єдиній нічиїй (1:1 в Ковалівці). Після кубкового протистояння треба відстоювати лідерство, тож господарі спробують знову обіграти «Рух», як це було і в першому колі.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україин

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору