Новини змагань

Перемоги аутсайдерів. Огляд Другої ліги. 12-й тур

21:20, 7 жовтня 2018

У черговому, 12-му турі, Другої ліги слід виокремити два поєдинки, в яких  зустрічалися сусіди по турнірній таблиці

У поєдинку «Металурга» та «Гірника» було багато боротьби, і нічийний підсумок слід визнати закономірним. Фото: mfcmetalurg.com


Передусім цікавило, чи зуміють продовжити свою переможну серію в групі «А» футболісти «Вереса». Але вже з перших хвилин відчувалося, що їхні суперники з вінницької «Ниви» добре підготувалися до протистояння. Вони намагалися діяти щільно й не дозволяли господарям швидко переходити від оборони в атаку. До того ж в ударі був їхній воротар Артем Кулінич, який двічі парирував небезпечні удари Олега Маїка.

Рівнян вибив із колії гол, пропущений у дебюті другого тайму: Михайло Шестаков зіграв майстерно, не залишивши шансів Ігореві Фіялу. Усі спроби «Вереса» врятуватися від поразки були безуспішними, оскільки вінничани надійно грали при підстраховці.

«Ми взяли гору заслужено, — сказав після фінального свистка  керманич «Ниви» Денис Колчин. — Нам вдалося нейтралізувати козирі футболістів «Вереса», зокрема, їхні домашні заготовки при розіграші стандартних положень. Я не маю претензій до своїх підопічних».

Визнав перемогу гостей справедливою й виконуючий обов’язки головного тренера «Вереса» Олег Шандрук: «Сьогодні, образно кажучи, в наших діях не було іскри. Я неприємно здивований грою моїх підопічних, особливо в другому таймі. Рахунок по грі, у кращому випадку ми могли розраховувати на нічийний підсумок…».

"Нива" Т - "Калуш" - 1:2. Фото: Віктор Зарванський


У Запоріжжі головний тренер «Гірника» Геннадій Приходько не міг кинути в бій дискваліфікованих півзахисників Володимира Заїменка та Євгена Сантрапинських. Це далося взнаки. Господарі злагодженіше діяли в середній зоні, і гостям довелося частіше думати про оборону. На їхнє щастя, відмінну реакцію демонстрував   голкіпер Данило Кучер, а коли вже й він був безсилий, то  «металург» Олександр Яровенко примудрився не влучити в незахищені ворота.

На початку другого тайму суперники обмінялися голами, але територіальною перевагою продовжували володіти господарі. І все ж останнє слово могло залишитися за криворіжцями, проте в компенсований час із найкращого боку себе проявив воротар «Металурга» Ігор Варцаба, який парирував удари Сергія Гвоздевича та Артема Олійника з близької відстані…

«Гірник»  заслужено перебуває серед лідерів, — відзначив головний тренер «Металурга» Олег Таран. — У порівнянні з нашим матчем першого кола криворіжці додали, передусім, у мобільності. Ми дуже хотіли перемогти, ризикували, грали з двома нападниками, але в кількох епізодах пробачили суперника. Усе ж рахунок закономірний…»

«Важким виявився поєдинок, — сказав у свою чергу Геннадій Приходько. — Передусім ми намагалися нейтралізувати швидких флангових півзахисників господарів. Значною мірою нам це вдалося. Мені сподобався «Металург», це перспективна команда…»

Заминкою «Гірника» відразу скористався «Кремінь», який після перемоги над «Миколаєвом-2» знову очолив турнірну таблицю в групі «Б». Те саме після перемоги в Тернополі зробив у групі «А» «Калуш». На жаль, продовжують  програвати  футболісти «Буковини» й «Нікополя»…

 

За матеріалами ffu.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору