Новини змагань

Костишин і Доценко - Герої 11-го туру змагань ПФЛ

14:00, 4 жовтня 2018

ПФЛ та Sport Arena називають Героїв 11-го туру. Вони отримають брендовану футболку JAKO на згадку про перемогу у номінації

Футбольна династія Костишиних охопила всю ПФЛ – Руслан Костишин очолює першоліговий Колос (Ковалівка), його брат Віталій – друголігове Поділля (Хмельницький), а його син Денис донедавна грав за ФК Дніпро, а нині перейшов у команду батька, де також грають екс-дніпряни Ільїн та Дорошенко.

А родом Костишини із Хмельниччини – тому те, що Денис став героєм туру якраз завдяки вдалому виступу проти земляків. Агробізнес покладав великі надії на матч із Колосом – довго тримався, навіть у меншості зберігаючи надію на відіграш, однак саме дубль Костишина-молодшого дозволив Колосу остаточно зломити супротив суперника. Спершу Денис скористався проникаючою передачею Кизилатеша, а потім замкнув подачу Сахневича зі штрафного. Агробізнес програв – 0:3.

Герой 11-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Денис Костишин (Колос)

інфографіка pfl.ua

103 матчі, 21 гол на професіональному рівні
21 рік. Атакувальний півзахисник

  • оформив дубль у матчі з Агробізнесом
  • найбільш забивний «джокер» чемпіонату
  • син у команді батька – головного тренера

Денис – син колишнього гравця ЦСКА й Арсеналу, Дніпра, Кривбасу та низки інших українських клубів. Починав займатися футболом у столиці, пройшов школу Динамо. А в 2014-2018 роках виступав у складі Дніпра, встиг дебютувати в УПЛ, був лідером команди, яка виступала у Другій лізі попри всі зняття очок та інші санкції.

Влітку Костишин-молодший зважився на непростий для себе крок – перейшов у команду, яку очолює його батько. Цього сезону він сім разів вийшов на заміну й відзначився трьома голами (навіть чотирма у восьми – якщо мати на увазі анульований матч із Коброю, його ми традиційно не рахуємо, оскільки команда знялася з турніру до завершення першого кола). Футбольні чесноти Дениса Руслановича – швидкість, техніка та універсалізм, який дозволяє йому претендувати фактично на будь-яку точку в групі атаки.

Херсонська область нарощує присутність на всеукраїнському рівні: три команди в Другій лізі, чотири в чемпіонаті України серед аматорів, ще одна суто в Кубку ААФУ. А ще ж у Бериславі базується сімферопольська Таврія, яка встигла роззнайомитися із місцевими клубами і має з ними досить принципові протистояння, які вже можна вважати південними дербі.

Тому матч у Горностаївці за участі двох клубів, які сусідять у турнірній таблиці на мінімальній відстані одне від одного, не міг не привертати увагу. І гості-таврійці вели в рахунку, аж поки за справу не взявся найкращий бомбардир в історії ФК Мир. Доценко-молодший двічі швидше всіх зреагував при стандартних положеннях, а тому приніс горностаївцям вольову перемогу над найближчим переслідувачем. Навіть попри вилучення, статус героя матчу та туру в цілому не похитнувся – вклад Івана залишився вирішальним.

Герой 11-го туру Другої ліги 2018/2019 ПФЛ та Sport Arena

Іван Доценко (Мир)

інфографіка pfl.ua

116 матчів, 40 голів на професіональному рівні
34 роки. Центральнийнападник

  • оформив дубль у матчі з Таврією
  • найкращий бомбардир в історії ФК Мир
  • всі його голи – в переможних матчах

Іван – син президента футбольного клубу та однойменної агрофірми, яка ось уже біля чверті століття утримує та розвиває ФК Мир. Граючи за рідну команду, Доценко-молодший забив у 184 матчах на всеукраїнському рівні 86 м’ячів. У складі збірної України здобував золоту медаль Паралімпіади 2016 року в Ріо. Граюча легенда свого клубу – найкращий бомбардир у його історії, штатний виконавець стандартних положень, таранний форвард хороших габаритів, який уміє зіграти і жорстко, і тонко.

 

Gрес-служба ПФЛ за матеріалами SportArena




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору