Новини змагань

Малик: у "Калуша" є колектив, який здатен перемагати (відео)

10:00, 3 жовтня 2018
Головний тренер "Калуша" Василь Малик в ексклюзивному інтерв'ю "Україні футбольній" розповів про тренувальний процес та інфраструктуру в клубі, а також поділивився своїми очікуваннями від матчу з СК "Дніпро-1"

- В Кубку України ваша команда перемогла "Буковину" в серії пенальті, а "Металіст 1925" та "Авангард" в екстра-таймі. Чи можна говорити, що у "Калуша" з’явився характер переможця?

- Ми завжди акцентуємо увагу, що моральний дух в колективі має бути на високому рівні. Налаштовуємо хлопців лише на перемогу, незважаючи на суперників. Звичайно, хотілося перемогти в основний час, щоб футболісти витратили менше фізичних сил, адже досить складно постійно грати по 120 хвилин. Добре, що гравці завжди б’ються до кінця. Це говорить про те, що в нас є колектив, який здатен перемагати.

- Чи існує в команди особлива мотивація на кубкові змагання?

- Ми з однаковою відповідальність готуємося як до кубку, так і до матчів чемпіонату. Можливо, саме афіша кубкових матчів додатково мотивує, адже граємо проти серйозних суперників з Першої ліги. Відзначу, що всі матчі у нас виходять бойовими і цікавими для глядачів. Особливої мотивації саме на кубкові змагання  немає.

- У п’ятницю відбулося жеребкування 1/8 фіналу. "Калуш" зіграє проти СК "Дніпро-1". Як оціните жереб для вашої команди?

- Ми задоволені результатами жеребкування. СК "Дніпро-1" — хороша команда з кваліфікованими виконавцями. На їхньому тлі можна перевірити свої сили. Намагатимемося проявити всі свої найкращі якості. Підопічні Михайленка зараз лідирують в Першій лізі, прагнуть підвищитися в класі і грати в Прем’єр-Лізі в наступному сезоні. Вважаю, що гра буде цікавою як для гравців, так і для вболівальників.

- За короткий термін Калуш пройшов шлях  від середняка аматорського чемпіонату до одного з лідерів Другої ліги. За рахунок чого вдалося досягти такого прогресу?

- Однозначно, за рахунок щоденної роботи. В нас є своя командна філософія. Дотримання нашої стратегії напевно і дає бажаний  результат.

- Як побудований тренувальний процес в Калуші? Задоволені інфраструктурою?

- У нас немає нічого незвичайного в тренувальному процесі. Коли була можливість провести навчально-тренувальні збори — використали цю нагоду, а зараз працюємо в тижневому циклі. Намагаємося звертати увагу на організацію гри, швидкі переходи з захисту в атаку. Дуже багато уваги приділяємо швидкості прийняття рішень, швидкості роботи з м’ячем. Це основні компоненти, над якими працюємо в тренувальному процесі.

У нас хороша інфраструктура. Команда демонструє прогрес в результатах, клуб також розвивається. Крок за кроком рухаємося до створення серйозної команди, яка вирішуватиме амбітні завдання. З часом в нас буде і запасне поле і поле з штучним покриттям. Навіть, якщо є якісь проблеми, вони завжди вирішуються.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору