Новини змагань

Харківщенко: "Минай" не боїться "Динамо" + результати жеребкування КУ

14:00, 28 вересня 2018

У Будинку футболу відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. Серед команд - шестеро представників ПФЛ

У процедурі взяли участь головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко та капітан збірної України серед ветеранів Владислав Ващук. Жеребкування було сліпим. Серед 16-ти учасників — 10 переможців третього попереднього етапу (чотири клуби Прем'єр-ліги, два представники першої ліги та чотири команди другої ліги), а також шість клубів Прем’єр-ліги, які згідно з рейтингом станом на початок сезону посідали місця з першого по шосте.

Матчі цієї стадії відбудуться 31 жовтня (базова дата).

Після жеребу головний тренер «Миная» Ігор Харківщенко поділився своїми емоціями з Dynamo.kiev.ua від суперника - київського «Динамо».

- Нам буде дуже цікаво зіграти з такою сильною командою. Ми, звичайно, не боїмося «Динамо» і намагатимемося порадувати своїх уболівальників і президента нашого клубу хорошою грою. Ми раді зіграти з таким суперником. Коли ще «Минай» зіграє з київським «Динамо»? У нас молода команда і для нас велика честь протистояти такому опонентові. Для нас це буде свято. Найважливіше в майбутньому поєдинку - це організація гри, і це питання стоятиме перед нами на першому місці. За рахунок організованої гри ми можемо протистояти «Динамо».

Зараз київський клуб потрапив в невелику яму, але я впевнений, що вони з неї вийдуть, оскільки «Динамо» - це бренд України. У їхньому складі виступають дуже хороші футболісти, тому, я впевнений, нас чекає дуже цікава гра.

Зрозуміло, ми дуже сподіваємося на наших досвідчених футболістів, зокрема, Василя Кобіна, Михайла Кополовця, Олега Допілку. Очікуємо, що вони поведуть за собою молодих гравців, які ще навіть не виступали у Другій лізі. Вони будуть прикладом для них, і від того, як проявлять себе досвідчені виконавці, і залежатиме підсумковий результат, - сказав Харківщенко.


Прокоментував результати жеребкування і пвзахисник криворізького «Гірника» Ігор Яровий, кому в суперники дістався прем'єрліговий «Львів».

- Чесно кажучи, хотів у суперники «Динамо» чи «Шахтар», спробувати свої сили на тлі грандів нашого футболу. Але і «Львів» - хороша добротна команда, цікаво буде зіграти проти клубу з УПЛ. Добре, що граємо вдома перед своїми вболівальниками, це дає нам шанси на позитивний результат. Упевнений, нас чекає цікаве протистояння. Знаю, що у «Львова» по ходу сезону змінився наставник, збалансована команда, хороший колектив. Особисто знаю тільки Влада Приймака, з яким разом виступали в молодіжці «Динамо». Як протистоятимемо бразильцям? Їм потрібно давати якомога менше простору, грати щільно, не давати розвернутися.
В цілому, це хороший жереб для «Гірника». Шанси пройти далі? 60 на 40 на користь «Гірника» (посміхається).


Жеребкування 1/8 фіналу Кубку України-2018/2019

«Інгулець» (Петрове) — «Маріуполь» (Маріуполь)

«Шахтар» (Донецьк) — «Олімпік» (Донецьк)

«Калуш» (Калуш) — «Дніпро-1» (Дніпро) 

«Чорноморець» (Одеса) — «Ворскла» (Полтава)

«Десна» (Чернігів) — «Зоря» (Луганськ)

«Минай» (Ужгород) — «Динамо» (Київ)

«Гірник» (Кривий Ріг) — «Львів» (Львів)

«Черкащина-Академія» (Білозір'я) — «Карпати» (Львів)

Що далі? (базові дати)

03.04.2019

1/4 фіналу. Жеребкування — 2 листопада.

24.04.2019

1/2 фіналу

15.05.2019

Фінал 

Із регламенту

— Усі стадії складаються з одного матчу.

— Перед кожним етапом проводиться жеребкування, за результатами якого визначаються пари команд-учасниць.

— Господарем поля є команда, яка виступає в лізі, нижчій за рангом. Якщо зустрічаються команди однієї ліги, то господарем є команда, яка має непарний номер при жеребкуванні.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору