Новини змагань

Кравченко: "Дніпро-1" прагне вийти в УПЛ з першого місця

18:00, 27 вересня 2018

Екс-півзахисник "Ворскли", "Дніпра", "Динамо" та збірної України Сергій Кравченко переживає другу молодість

Фото: zbirna.com


Його старанності та працездатності може позаздрити будь-який молодий футболіст. У свої 35 років колишній півзахисник "Ворскли", "Дніпра", "Динамо" та збірної України Сергій Кравченко веде за собою партнерів у "Дніпрі-1", який нещодавно, у принциповому матчі перегравши "Волинь" (2:1), вийшов до 1/8 фіналу Кубка України. Один із голів ­ на рахунку капітана дніпрян.

— Сергію, у 35 років ти вже не хлопчик, однак, якщо не помиляюся, ти відіграв усі матчі поточного сезону від свистка до свистка. Складно?

— Не сказав би. Поки що отримую задоволення від футболу.

— Поділися секретом футбольного довголіття.

— Якісне відновлення, потрібні вправи, правильне харчування і здоровий сон. На мою думку, цих компонентів достатньо, аби грати в футбол якомога довше.

«Найкращі виконавці штрафних — П'янич і Малиновський»

— Окрім п'яти гольових передач у твоєму активі й три точних постріли, два з яких — після виконання прямих штрафних. За ким підглядав?

— Я ні в кого не вчився. Просто з дитинства подобалося бити по воротах із різних дистанцій, чи то ігрова ситуація, чи то стандарт. Зараз намагаюся бити просто, але, мабуть, тренування не минають дарма. Що більше повторів, тим більше шансів забити. Часом після занять я разів зо 50 відпрацьовував виконання таких ударів.

— Пам'ятаєш свій перший м'яч на високому рівні, забитий зі штрафного?

— Так. Це сталося у квітні 2006 року. Тоді я виступав за "Ворсклу". Ми перемогли вдома запорізький "Металург" — 3:1. Я відкрив рахунок у матчі.

— Кого вважаєш майстром виконання штрафних європейського масштабу?

— Бразильця Жуніньо, італійця Андреа Пірло та серба Синишу Михайловича. У них м'ячі влучали в ворота. Якщо говорити про сьогодення, то, як на мене, вправними в цьому аспекті є півзахисник "Ювентуса" Міралем П'янич та хавбек "Генку" і збірної України Руслан Малиновський.

— Наскільки важливі результативні стандарти в сучасному футболі?

— Надзвичайно важливі, адже значна кількість команд навчилася компактно захищатися, тож розкрити таку оборону комбінаційними діями стало значно складніше.

«Я вражений роботою Мауріціо Саррі»

—  Хто зараз законодавець моди в футболі?

— Хто яким бачить футбол. Для мене дуже важливою є роль тренера, він передає футболістам свою філософію. Формує стиль колективу. Мені імпонує рбота Мауріціо Саррі, Хосепа Гвардіоли. Подобається, як грає "Інтер" за Лучіано Спалетті, "Ліверпуль" — за Юргена Клопа, "Тоттенхем" — за Маурісіо Почетіно.

Однак на першому місці все ж Саррі. Останні три роки я стежив за його роботою в "Наполі", а зараз у "Челсі", не пропускаючи жодного поєдинку. Люблю футбол, коли у команди м'яч "бігає", а при його втраті одразу ж вмикається пресинг, змушуючи суперника помилятися. Авжеж, на такому рівні наставникам легше, простіше добирати кваліфікованих футболістів, яких не потрібно перенавчати під свою гру, а достатньо лише пояснити.

Останнє десятиріччя "Челсі" вважався командою, яка грає від оборони, але дивовижно, як Саррі за три тижні передсезоння докорінно змінив стиль гри лондонців. А серед футболістів взірцем  центрального півзахисника для мене стали гравці "Челсі" Жоржиньо та Фабрегас. 

«Ворскла показала, як грати через два дні на третій»

— Нещодавно в Лондоні гостювала твоя колишня команда — "Ворскла". Як тобі дебют біло-зелених у груповому етапі Ліги Європи?

— Мене здивувало, що наставник "Арсеналу" Унаї Емері призначив такий бойовий склад. Отже, поважають "Ворсклу". Я радий за ворсклян, яким вдалося забити два м'ячі на "Емірейтс" та уникнути поразки із великим рахунком. Ці позитивні емоції допомогли їм перемогти "Зорю" в принциповому матчі чемпіонату.

У нас полюбляють говорити, що складно грати через два дні на третій. "Ворскла" довела зворотнє. Ба більше, полтавці на гру проти луганчан вийшли тим же складом, що й проти "Арсеналу".

— "Ворсклі" в групі ЛЄ доведеться зіграти і з "Карабахом". Стежиш за азербайджанцями?

— За їхніми результатами. Іноді листуюся з деякими працівниками клубу. У них сильна команда. "Ворсклі" буде дуже складно і вдома, і тим паче на виїзді. "Карабах" — навчена команда, до того ж, досвід виступів у єврокубках — на боці суперника.

— У "Ворскли" примарні шанси вийти з групи?

— Надія помирає останньою, але, якщо відверто, то біло-зеленим навряд вдасться створити сенсацію.

«Хочу виступати якомога довше»

— Усі, про кого ми говорили, представляють елітні дивізіони. "Дніпро-1" теж цього прагне?

— Таке завдання поставилося, тільки-но команда утворилася, ще в другій лізі. Футбольне поле покаже, як ми з ним упораємося, але прагнутимемо не лише вийти до Прем'єр-ліги, але й зробити це з першого місця. Це непросто, оскільки зараз сильна конкуренція в першому дивізіоні, майже всі команди одного рівня.

— Чого хотілося б досягти в Кубку України?

— У футболі важко щось загадувати. Але у кожному поєдинку ми гратимемо бойовим складом і тільки на перемогу. А що з цього вийде, подивимось!

— А Сергій Кравченко ще довго планує забивати зі штрафних на професіональному рівні?

— Як Бог дасть і дозволить здоров'я. Хочу грати якомога довше. Відчуваю в собі сили.

 

За матеріалами zbirna.com

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору