Новини змагань

Акименко: "Інгулець" рухається у правильному напрямку (відео)

11:40, 29 серпня 2018

Нападник "Інгульця" Олександр Акименко відповів на питання прес-служби ПФЛ

Фото: ingulec.com



Герой шостого туру в Першій лізі Олександр Акименко поділився  враженнями від гри з “Гірником-Спорт”, а також наголосив на своєму прагненні забити 100-й м'яч на професіональному рівні.

- Для вас має значення визнання фахівців за підсумками цього туру?

- Звичайно, кожному футболісту приємно, коли його фахівці та журналісти визнають найкращим гравцем туру, а особливо в такій конкурентній боротьбі. Перемога в цій номінації лише мотивує мене. Намагатимуся продовжувати радувати вболівальників своїми забитими м'ячами та приносити успіх команді.

- Пропустили швидкий м’яч зі стандарту. Кравчук перевисів всіх ваших гравців. В той момент не згадували минулорічний матч в Горішніх Плавнях?

- Ми підходили до цього матчу з максимальною відповідальністю, пам'ятали про минулу гру у Горішніх Плавнях, де поступилися супернику. Пропущений швидкий м'яч психологічно не зламав команду, а навпаки лише розізлив. В нас було велике бажання перемогти. Ретельно розібрали гру “Гірника — спорт”. Важливо, що нам нарешті вдалося відігратися по ходу матчу і вирвати перемогу. На жаль, раніше в нас це не виходило.

- Після цього м'яча ви розуміли, що  завдяки колективним діям «Інгулець» зможе переломити хід матчу?

- Відчували, що суперник почав притискатися до своїх воріт.  Важливо, що вдалося реалізувати свій перший гольовий момент. Далі почували себе більш впевнено.

- Ваш перший забитий м'яч видався також красивим. Синьогуб здається віддав передачу. Відразу прийняли рішення саме так пробити?

- Все потрібно було вирішувати дуже швидко. Олег подав з правої ноги, хоча сам лівоногий гравець, а я виграв позиційну боротьбу в захисника і пробив в дальню дев'ятку. В мене не було іншого варіанту ніж бити по воротам саме таким чином.  Приємно, що вдалося забити і зрівняти рахунок. Передача Синьогуба була ідеальною.

- У моменті з другим голом ви також забивали головою, це ваша сильна сторона?

- Якщо чесно, гра головою не найсильніша моя якість.Звісно, добре що в цьому матчі вдалося реалізувати свої нагоди, але тут треба відзначити ідеальні передачі партнерів. У другому забитому м'ячі пробив у протихід воротарю, тому йому було досить складно зреагувати.

- В моменті з третім голом Міщуренко міг і сам забивати…

- Особливо вдячний Олександру за чудові передачі. В цьому чемпіонаті це вже третій ассист від Мішуренка. Напевно, за всю мою кар'єру Сашко віддав мені найбільше результативних передач (посміхається).

- Тільки після голу Піднебенного вдалося полегшено зітхнути?

- Відзначу також “Гірник-Спорт.” Вони грали до кінця, відіграли один м'яч, тому в нас відчувалася деяка нервовість. М'яч Піднебенного зняв усі питання про переможця матчу. Після цього стали почувати себе більш розкуто та впевнено.

- Робота з уболівальниками приносить свої плоди. Команда своїми результатами закликає фанатів на стадіон. Розраховуєте на аншлаг в домашніх матчах?

- У кожній грі необхідно викладатися на всі 100%, перемагати та радувати своїх вболівальників. Впевнений, що кількість глядачів на нашій домашній арені зростатиме. У нас хороший, затишний стадіон. Для глядачів завжди вигадують конкурси, щоб їм було цікаво та весело. Вважаю, що клуб рухається в правильному напрямку. Для того, щоб у нас були заповненені трибуни необхідно трішки почекати.

- Команда невдало розпочала сезон, поступилася в двох стартових домашніх матчах. Як вважаєте, в чому причина такого невиразного початку чемпіонату? Уже проаналізували?

- Звичайно, вже проаналізували причини поразок. Вважаю, що ми дещо втратили свої сильні якості, які приносили нам перемоги в минулому чемпіонаті.  Нам не вистачало агресивних дій в нападі, пресингу. Більше контролювали м'яч, але було мало гостроти. Необхідно відзначити, що суперники грали надійно в захисті, не давали вільних зон.

- На професіональному рівні в Перші лізі ви забили 98 м'ячів. Роль лідера та головного бомбардира психологічно не тисне на вас? Чи це лише додатково мотивує ще більше працювати та вдосконалюватися?

- У кожному матчі налаштовуюся на забитий м'яч, для того щоб своїми діями приносити перемоги команді. Звісно, хочеться забити 100 — й м'яч, адже це серйозний рубіж для кожного нападника. Сподіваюся, що в мене все вийде і найближчим часом подолаю бар'єр в 100 м'ячів.

- Минулого сезону ви небагато матчів відіграли до кінця. Зараз майже у всіх поєдинках проводите на полі 90 хвилин. Функціонально себе добре почуваєте?

- Тренерський штаб вирішує скільки часу зіграє той чи інший гравець.  Звичайно, необхідно футболістам давати відпочинок, тому тренер проводить заміни, ротує склад. Все також залежить від суперника та перебігу матчу. Я себе добре почуваю. Для кожного футболіста головне відновитися після матчу, приділяю цьому аспекту особливу увагу.

- Наступний ваш суперник “Зірка”. Зустрічатимуться команди з одного регіону, вболівальники очікують на справжнє дербі. Але “Зірка” вже не такий грізний суперник?

- Якщо не помиляюся, це буде перший офіційний матч між клубами. Впевнений, що відчуватиметься принциповість матчу. “Зірка” зараз дуже мотивована, адже вони ще не набирали залікових пунктів в цьому сезоні. Статус дербі додаватиме ще більшої мотивації гравцям. Футболісти один з одним спілкуються, всі хочуть перемогти в цій конкуренції. “Зірка” перебуває на шляху оновлення, у них змінився склад, грають молоді гравці. Вважаю, що цей фактор не сильно вплине на нашу гру, адже для Першої ліги завжди головним чинником  було налаштування команди. Вважаю, що вболівальники отримають задоволення від матчу.

- Настрій вже покращився в команді, стали почувати себе більш впевнено? Суперники вже вас мають боятися?

- Ми на хорошому рівні провели минулий сезон, тому для всіх було несподіванкою такий невдалий старт команди. Для нас був дуже важливий матч з “Колосом” на виїзді. Сергій Лавриненко говорив, що нам потрібно було мінімум не програти супернику, зіграти надійно в захисті, щоб відчути впевненість. 

Після цієї гри поступово почали здобувати залікові пункти, перемагати та грати у всій футбол. Потрібно на кожен матч виходити з максимальною самовіддачею і доводити, що ми сильніші. На класі в Першій лізі зараз нікого не обіграєш.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору