Новини змагань

MATCHDAY. Перша ліга. Шостий тур. Анонс. Із центром у Дніпрі

07:00, 26 серпня 2018

Анонс матчів шостого туру у Першій лізі

Фото: ingulec.com


У понеділок, 27 серпня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у шостому турі із головредом журналу «Футболу» Артемом Франковим. Початок о 21:30.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


26 серпня. 17:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) – ПФК «Суми»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

"Авангард" провів тренування перед матчем з ПФК "Суми". Фото: fc-avangard.com.ua


Черговий тур Першої ліги матиме свою особливість – це після смак кубкових протистоянь, крізь призму яких ми будемо розглядати й матчі шостого ігрового дня.

Так, «Авангард» прийматиме сумчан на фоні втоми від переїзду Краматорськ-Калуш-Краматорськ і виснажливого кубкового матчу, програного господарям в екстра-таймах. А от ПФК «Суми», нагадаємо, пройшли далі завдяки технічній перемозі над «Коброю». Харків’яни, таким чином, зберегли їм сили на виїзд в Донецьку область.

У турнірній таблиці суперників розділяє всього одне очко, зате чотири рядки рейтингу. За такої щільності їхній матч матиме велике значення для всіх середняків. Цікаво, що «Авангард» у новому сезоні вдома ще не вигравав. А ПФК «Суми» у протистояннях із цим суперником здобули 5 перемог при 3 нічиях та 3 поразках.

Цікавий факт

• 10 м’ячів пропустила сумська команда – більше за всіх.


26 серпня. 18:30. с.Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» (Зоря) – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

«Зірка» їде в село Зоря, що на Одещині, в покращеному настрої. Напередодні кропивничани вибили з Кубка України одного із лідерів Другої ліги – «Кремінь». Тепер же, в черговому поспіль виїзному матчі, екс-учасники УПЛ спробують здобути перші в сезоні очки в матчі проти міцних «Балкан».

Місцева команда, нагадаємо, припинила виступи в Кубку України, мінімально поступившись миколаївцям. Але в чемпіонаті «Балкани» знаходяться у групі команд, що розділяють 8-10 місця, маючи по 7 очок із «Інгульцем» та «Сумами». Щоб не втратити свою позицію в цьому протистоянні, господарям доведеться грати тільки на перемогу в першому для себе матчі проти цього суперника.

Цікаві факти

• 3 жовті картки в пасиві Дмитра Болокана із «Балкан». Стільки ж у Ковальчука з «Прикарпаття» та Чеботаєва з «Дніпра-1».

• 16-річний Андрій Савицький із «Зірки» – наймолодший учасник чемпіонату Першої ліги сезону 2018/19 на даний момент.


26 серпня. 19:00. с.Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

"Колос" і "Миколаїв" зустрічалися між собою чотири рази.


Третє місце в гостях у четвертого – цікавий матч, один із тих, які претендуватимуть на особливий інтерес. Ковалівський клуб напередодні припинили виступи в Кубку України, програвши в Петровому («Інгулець» виграв з мінімальним рахунком. У той же час, МФК «Миколаїв» з перемогою повернувся із Одещини.

Історія протистоянь суперників поки що складається на користь миколаївців – 2 їхні перемоги при 1 нічиїй та 1 поразці. «Колос» при цьому в новому сезоні вдома не програвав (1 перемога та 2 нічиї), тож спробує набрати максимум очок у протистоянні з миколаївцями. Цей матч дасть його переможцю рішучий ривок вгору.

Цікавий факт

• «Колос» 4 м’ячі забив зі стандартів – лідер за цим показником з «Волинню» та «Дніпром-1».


26 серпня. 18:30. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Рух» (Винники)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Обидві команди гратимуть з особливим завзяттям – нагадаємо, вони достроково припинили виступи в Кубку України. «Прикарпаття» програло «Минаю» на Закарпатті, «Рух» – «Черкащині-Академії» в Черкаській області. Поразка від суперників із нижчих за статусом ліг є поганою ознакою. Тим більше, що й у чемпіонаті суперники йдуть не дуже вдало, за очками знаходячись ближче до аутсайдерів.

Отож сумніватися у надзвичайному налаштуванні на цей матч його учасників не випадає. «Прикарпаття» провело вже три домашніх матчі, але до цих пір не набрало жодного очка. «Рух», натомість, ще не вигравав у гостях. Команди ще не перетиналися у Першій лізі, зате в Другій зіграли одне з одним два матчі. Цікава деталь: обидва з мінімальним рахунком виграв «Рух».

Цікавий факт

• «Рух» відразу 4 м’ячі пропустив зі стандартів – найбільше разом із «Зіркою» та «Коброю».


26 серпня. 19:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

«Інгулець» на старті чемпіонату втратив вісім очок, але останні матчі показали, що колектив готовий виправляти турнірне положення. Надихає на це й кубкова перемога над «Колосом» – давнім і сильним суперником.

Цікаво, що «Гірник-Спорт» двічі поступився у два м’ячі в Петровому, але вдома двічі обіграв у два м’ячі «Інгулець». Після поразки у кубковому матчі в Вінниці «Гірник-Спорт» спробує набрати перші виїзні очки в сезоні.

Цікавий факт

• 318 хвилин не пропускає м’ячів у чемпіонаті воротар петрівців Антон Ситников.


26 серпня. 19:00. Дніпро. «Дніпро Арена»

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Про центральний матч туру говоримо в окремому матеріалі прес-служби ПФЛ.


27 серпня. 19:00. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Обидві команди будуть дещо стомленими. «Оболонь-Бровар» пережила двоматчеве турне у Харкові – після перемоги в чемпіонаті поступилася «Металісту 1925» в кубку. А ось «Агробізнес» зазнав поразки в серії післяматчевих пенальті від «Кристалу», тож мав іще подолати шлях від Херсона до столиці.

Адаптація до Першої ліги у її дебютантів ще явно не завершена. «Агробізнес» за підсумками стартових п’яти турів ще не здобував перемог. Однак колектив вирізняється непоступливістю, у більшості матчів мав шанси здобути очки, тож навряд чи «Оболонь-Бровар» допустить будь-яку недооцінку суперника. Тим більше, маючи шанси замахнутися й на трійку кращих.

Цікавий факт

• головний тренер киян Сергій Ковалець лідирує за кількістю результативних замін – 2 гравці, яких він випустив по ходу чемпіонату, забивали м’ячі.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору