Новини змагань

Перша ліга. П’ятий тур. Анонс. Коли кожен матч важливий

19:00, 16 серпня 2018

Анонс матчів п’ятого туру у Першій лізі

Фото: ingulec.com


У понеділок, 20 серпня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у п'ятому турі із Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником. Початок традиційно о 21:30. 

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


17 серпня. 18:00. Івано-Франківськ. «Рух»

МФК «Миколаїв» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: Андрій Гурський - Віктор Данищук

МФК "Миколаїв" випустив анонс до цього матчу, який "порвав" інформпростір.

У новітній історії суперники ще не зустрічалися, однак команди двох міст мають свій літопис взаємин. Скажімо, 2007 року, коли востаннє «Прикарпаття» гостювало в Миколаєві, господарі виграли – 4:0.

Нині обидві команди будуть у сприятливих для себе умовах. Річ у тім, що миколаївці ще не програвали вдома в новому сезоні, а івано-франківці свій перший виїзний матч після промоції у Першу лігу виграли, та ще й у «Інгульця».

В минулому турі обидві команди зазнали поразок («Миколаїв» – у Петровому, «Прикарпаття» – вдома від «Колоса»), до того ж, через дискваліфікації вони втратили провідних захисників. 


18 серпня. 17:00. Харків. «Сонячний»

«Зірка» (Кропивницький) - «Кобра» (Харків)

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам’янське)

Не відбудеться через зняття команди ФК «Кобра» зі змагань


18 серпня. 18:00. с.Ковалівка. «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Дискваліфікований: Роман Мірошник (Авангард)

Дискваліфіковані: немає-Мірошник

Ковалівська команда повернулася з перемогою з Івано-Франківська – пізній штрафний від Гавриша дозволив мінімально переграти «Прикарпаття». Для підопічних Руслана Костишина це четвертий поспіль матч у новому сезоні без поразок та пропущених м’ячів (аналогічне досягнення лишається тільки у волинян).

У той же час, «Авангард» у минулому турі поступився лучанам. Складається незвична ситуація, коли краматорська команда абсолютну більшість очок набрала в гостях – 6 із 7-ми.

Цікавий історичний факт: «Колос» ще ніколи не програвав «Авангарду» (+3=1-0), однак при цьому краматорці в новому сезоні в гостях очок іще не втрачали.


18 серпня. 18:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: немає-немає

Фото: fcbalkans.com.ua


У минулому сезоні, коли й розпочалася їхня історія протистоянь, обидві команди здобули по одній мінімальній перемозі. Наразі ж успішніше йдуть справи у «Балкан»: 7 очок після 4 турів, у минулому – вольова домашня над «Рухом» (2:1).

«Гірник-Спорт» оговтався після поразки 0:6 від СК «Дніпро-1», далі вигравши в оболонців. Минулий тур горішньоплавненський клуб пропускав через неявку харківської «Кобри».


18 серпня. 18:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Дніпро-1» (Дніпро)

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

Ще на початку літа ці суперники розігрували між собою друголігове абсолютне чемпіонство – гол Семенця на НСК «Олімпійський» приніс золоті медалі «Агробізнесу».

Щоправда, на новому рівні значно успішніше стартував СК «Дніпро-1», який здобув три перемоги поспіль, аж поки в минулому турі не поступився ще одному давно знайомому супернику – «Металісту 1925».

У той же час, мотивація господарів буде взагалі величезною. До цих пір «Агробізнес» не знає перемог у Першій лізі (таких команд у сезоні поки що тільки три), тому Волочиськ чекатиме переконливої гри від своїх улюбленців.

«Двоє амбітних дебютантів Першої ліги – це свідчення того, що змагання зростають, – вважає прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. – Добре укомплектовані, з низкою цікавих футболістів, вони по-різному йшли до свого успіху, однак всього за рік у професіональному футболі підвищилися у класі. Тож їхня очна зустріч – це ще й випробування клубних стратегій, певна віха в житті двох колективів».


18 серпня. 18:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) – ПФК «Суми»

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає-немає

Минулого сезону ці два клуби боролися за виживання й синхронно зберегли місце у Першій лізі. Однак вийшло так, що в новий сезон «Волинь» увійшла більш посиленою, тому нині одноосібно лідирує в турнірній таблиці.

Оновлена команда вже стала іншою, ніж у минулому сезоні, тому чекатиме на нагоду взяти реванш в умовно виїзному матчі минулого чемпіонату (мінімальна поразка в Луцьку, де господарями були сумчани).

Справжнім героєм першого місяця нового сезону є правий півзахисник «Волині» Денис Кожанов. Дворазовий переможець Першої ліги у складі «Севастополя» та «Маріуполя» Денис Кожанов. У чотирьох турах у його активі 4 голи та 2 гольові передачі. Чи продовжиться його результативна серія – це також одне з головних запитань напередодні зустрічі.


18 серпня. 18:30. Винники. Стадіон імена Богдана Маркевича

«Рух» (Винники) – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

Фото: ingulec.com


Два клуби, які являють собою успішний приклад прогресу: починали з аматорського рівня, стрімко увірвалися на професіональний, а потім за один рік досягли Першої ліги.

Нині справедливо називаються у числі претендентів на найвищі місця, але при цьому мають причини бути невдоволеними стартом. Обидві команди вже втратили деякі важливі очки. «Інгулець»лише в минулому турі здобув першу перемогу (2:0 над «Миколаєвом»), «Рух» же втратив перевагу й поступився в гостях «Балканам».

Маючи по 4 очки, обидві команди можуть зробити ривок із нижньої частини таблиці, але для цього їм треба вигравати.  


18 серпня. 19:00. Харків. «Металіст Арена»

«Металіст 1925» (Харків) - «Оболонь Бровар» (Київ)

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Дискваліфіковані: немає-немає

Закриє тур пара харків’ян та киян. Обидві команди у гарному настрої – «Металіст 1925» на виїзді обіграв СК «Дніпро-1», головний тренер Сергій Валяєв став найкращим серед колег в турі, захисник Дмитро Поспєлов – героєм туру.

Резонансні заяви Сергія Валяєва на післяматчевій прес-конференції викликали чимале обговорення, втім, на клубному зібранні напередодні туру «Металіст 1925» засвідчив свою єдність, тож тепер продовжує рухатися до своєї мети.

«Оболонь-Бровар» здобула першу перемогу в сезоні, завдяки голу Олега Слободяна здолавши «Зірку». Команда мало забиває, але й мало пропускає. Тому спробує нав’язати боротьбу харків’янам, які вдало й переможно грають на своєму полі.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ Україин

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору