Новини змагань

"Прямі трансляції - ознака здорового турніру". Визначне досягнення Другої ліги

15:10, 12 серпня 2018

Усі матчі четвертого туру змагань ПФЛ Другої ліги сезону 2018/19 - у прямому ефірі


Усі матчі четвертого туру змагань Другої ліги - показано в прямому ефірі. Здебільшого трансляції відбувалися на клубних каналах у мережі YouTube зусиллями прес-служб. Але були й матчі на місцевому телебаченні, як-то поєдинок із Запоріжжя, які цього сезону традиційно показує телеканал "Z". Є у нас і поєдинок, який транслювався на двох ресурсах - це житомирське "Полісся".

В історії Ліги подібне досягнення перше, тому є значним. І воно є однією з ознак здорового сучасного футбольного турніру. "Користь від показу своїх матчів велика - це і популяризація клубу, і задіювання вболівальників з інших регіонів та навіть з-за кордону, - переконаний авторитетний оглядач змагань ПФЛ інформаційного партнера Ліги порталу SportArena Артур Валерко. - У багатьох клубів чимало земляків таким чином стежать за матчами з усіх куточків світу, тому подібні починання клубів є прекрасними. Хороший огляд матчів дає велику користь і при оцінці дій гравців, і при розборі епізодів, які мають особливе значення для тренерів та арбітрів".

Те, що змагання ПФЛ настільки покриті мережею трансляцій, йде лише на користь змаганням. "Як показує відвідуваність, яка в окремих клубів перевершує навіть вищолігові показники, транслювати домашні матчі - не означає втратити глядача. Можна лише привітати таку активність футбольних клубів в організації перегляду своїх матчів. Це створює той футбольний продукт, який матиме великий попит", - переконаний Валерко.

Трансляції матчів змагань у Першій лізі щонайменше у мережі YouTube - є обов'язковою вимогою Регламенту змагань. Щодо Другої ліги, такої норми не прописано. Однак цього сезону зазвичай більше половини матчів туру є в ефірі, а зараз бачимо збільшення задіяності клубів у трансляціях, тож цей тиждень увесь пройшов у Другій лізі в режимі онлайн.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору