Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Чекаємо протистояння в Дніпрі

09:00, 11 серпня 2018

 Анонс матчів четвертого туру у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, 13 серпня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у четвертому турі з експертом у студії відомим футболістом, а зараз дитячим тренером Іваном Кривошеєнком. Звертаємо вашу увагу, що програма  почнеться о 21:00.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


10 серпня. 18:00. Краматорськ. «Прапор»

«Авангард» (Краматорськ) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Непросте завдання стоїть перед краматорським клубом - спинити "Волинь", яка набрала просто-таки флагманську ходу. Лучани, нагадаємо, виграли всі три стартові матчі з однаковим рахунком 2:0. Кажуть, стабільність - ознака класу. Отже, віддаємо належне феєричному старту лучан та тому, що вони розділяють перше місце з СК "Дніпро-1". Продовження серії може стати заявкою й на одноосібне лідерство...
Стосовно "Авангарду", то команда напрочуд успішно грає в гостях. Визначним можна вважати результат із перемог в Петровому та Івано-Франківську. Чи виявиться команда Косевича таким же "міцним горішком" для "хрестоносців" - покаже гра.
ПЕРСОНА МАТЧУ - Дмитро КОзьбан (на фото)
Форвард радує своєю грою луцьких фанів - після повернення із Польщі він такий же результативний та настирний. Але цей матч буде для Дмитра особливим - він зіграє проти рідної команди на своїй малій батьківщині...


10 серпня. 18:30. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Календар дуже відповідальний для прикарпатців - у третьому турі зі стартових чотирьох вони відкривають змагальний уїк-енд домашнім матчем. До цього часу ці зустрічі тиснули своїм статусом на івано-франківців - звідси прикрі мінімальні домашні поразки від "Балкан" та "Авангарду". Чи вдасться перервати невдачі у грі з "Колосом"? Побачимо в грі.
Ковалівський клуб після нічиєї з "Інгульцем" сподівається брати максимум очок, хоча не має ілюзій стосовно статусу новачка у суперників - "Прикарпаття" укомплектоване винятково досвідченими гравцями у поєднанні з найталановитішою місцевою молоддю.
ПЕРСОНА МАТЧУ - Ігор "Халк" Худоб'як
"Халк" все ще не забивав у новому сезоні, а єдиний гол "Прикарпаття" - "самостріл" суперників. Для Ігоря, найкращого бомбардира Другої ліги останніх сезонів, це справжнє випробування. Він спробує довести, що після кількарічної відсутності все ще ефективний на першоліговому рівні.


10 серпня. 18:30. Суми. «Ювілейний»

ПФК «Суми» - «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Обидві команди зіграють після гіркоти поразок. Але сумчани програли в Харкові після двох поспіль перемог, а от волочищани поступилися лучанам після не надто переконливого старту.
Чия візьме у цій грі - побачимо. Звісно, треба розуміти специфіку "Агробізнеса", який благородно вчинив зі своїми гравцями й дав тріумфаторам Другої ліги та Чемпіонату ААФУ спробувати себе на новому рівні. Однак назагал це досвідчені бійці зі спортивним характером - тому в гостях у старожилів Першої ліги на одному з найбільших стадіонів дивізіону гості з Хмельниччини віддадуть всі сили грі.
ПЕРСОНА МАТЧУ - Богдан Семенець
Він свого часу гучно заявив про себе у Першій лізі з ФК "Тернопіль", грав за заможні ФК "Полтава" та "Геліос". Якщо на когось і сподівається "Агробізнес", то це на Богдана із його першоліговим досвідом.


11 серпня. 17:00. Зоря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» (с.Зоря) – «Рух» (Винники)

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Давні суперники знайомі між собою ще з аматорських часів – власне, тоді вони боролися одне з одним лише за найвищі нагороди ААФУ, пізніше майже синхронно вийшли до Другої ліги, звідки відразу ж підвищилися у класі. Нинішній сезон – час зрілості двох клубів на першоліговому рівні. Невипадково на «Балкани» та «Рух» все частіше поглядують вимогливо – як на фаворитів.

Утім, «Балкани» все ще не вигравали вдома в новому сезоні, а «Рух» першу перемогу здобув лише в минулому турі – над «Коброю». Маючи по 4 очка, клуби розділяють 8-9 місця, тож їхнє протистояння буде особливо принциповим.


11 серпня. 18:30. Харків. «Сонячний»

«Кобра» (Харків) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Матч не відбудеться.


11 серпня. 19:00. с.Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) – МФК «Миколаїв»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Суперники перетиналися не лише в чемпіонаті, а й у кубку. І треба сказати, що амбітний «Інгулець» нерідко втрачав очки в протистояннях із миколаївцями. Наразі, до речі, МФК «Миколаїв» значно успішніший у новому сезоні – 7 очок і 4-6 місце, у той час, як «Інгулець» провалив старт і набрав всього одне очко за три тури.

Ще від початку травня Петрове не бачило перемог своїх улюбленців – три домашніх поразки поспіль від «Десни» (1:3), «Авангарду» (2:4) та «Прикарпаття» (0:1). Однак миколаївці спробують продовжити цю серію – у них дві перемоги поспіль, до того ж, Забранський уже має досвід перемог над цим суперником.


11 серпня. 19:00. Дніпро. «Дніпро Арена»

СК «Дніпро-1» (Дніпро) – «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Центральний матч туру – визначне протистояння суперників із міст з великими футбольними традиціями. У минулому сезоні, нагадаємо, нові клуби Дніпра та Харкова суперничали в Групі «Б» Другої ліги, звідки синхронно підвищилися у класі: «Металіст 1925» з бронзовими медалями з другого місця, «Дніпро-1» - зі срібними медалями з першого місця.

Наразі успішніше проходять адаптацію якраз дніпряни. Навіть попри те, що вони відпустили своїх юних талантів – Супрягу в «Динамо», а Сафронова та Бєляєва в «Зірку», СК «Дніпро-1» продовжує йти лідером без втрати очок, з найвищою результативністю та з авторством найкрупнішої перемоги сезону (6:0 над «Гірником-Спорт»).

«Металіст 1925» також грає результативно – вдома він почергово переграв «Агробізнес» та «Суми», однак поступився в Луцьку «Волині». Команда екс-дніпрянина Валяєва, легенди класичного «Металіста», оновлюється. Влітку прибула низка новачків, дехто з колишніх лідерів відданий в оренду за кордон або навіть набуває ігрової практики в резервному складі.

При цьому досвід минулого сезону свідчить,що це протистояння буде особливо напруженим та цікавим. Також чекаємо підвищеного глядацького інтересу, адже минулого сезону саме ця пара побила більш як 20-річний історичний рекорд Другої ліги за відвідуваністю.


12 серпня. 19:00. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Зірка» (Кропивницький)

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Закриє тур протистояння двох статусних суперників із непростою турнірною долею. Обидва клуби ще не вигравали, забили лише по 1 м’ячу, а тому знаходяться в небезпечній зоні.

За відсутності «Кобри» це їхній шанс на турнірний ривок за підсумками 4-го туру. Як підсумок туру, відзначимо, що підопічні Сергія Ковальця вдома ще не забивали й не пропускали, у той час, як «Зірка» поки що програла всі матчі після пониження у класі.

Особлива обставина – якраз перед цим туром кропивницька команда отримала посилення із СК «Дніпро-1» – учасники недавнього юнацького Євро Сафронов та Бєляєв готові допомогти зірковим у турнірному підйомі.

 

Прес-служба ПФЛ

 

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору