Новини змагань

Кожанов і Масалов - Герої другого туру

11:00, 31 липня 2018

Найкращі футболісти у кожному турі будуть нагороджені фірмовою футболкою JAKO з відповідним тисненням на ній

Фото: fcvolyn.net



Sport Arena та ПФЛ називають героя чергового туру Першої ліги з футболу 2018/2019.

Домашня прем’єра оновленої Волині проходила з великими очікуваннями. Уболівальників зацікавило не лише ім’я суперників – Металіст 1925 викликає підвищений інтерес, – а й, у першу чергу, новий луцький колектив. Після перемоги у Кропивницькому Волинь не розчарувала фанів і вдома, забивши харків’янам чергові два м’ячі без відповіді.

А «конструктором» цієї перемоги виявився 31-річний півзахисник Денис Кожанов. Він відкрив рахунок, підхопивши м’яча й завдавши несподіваного для воротаря удару, а потім зі штрафного передав «посилочку» Горопевшеку, виступивши асистеном при другому взятті воріт.

Герой 2-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Денис Кожанов ("Волинь")

391 матч, 73 голи на професіональному рівні

Фланговий півзахисник

  • відкрив рахунок завдяки індивідуальним діям
  • безпосередньо асистував Горопевшеку
  • сприяв 800-й перемозі Волині в офіційних матчах

 

Для Кожанова Перша ліга – «звідане поле». Не далі, як позаминулого сезону, він вигравав її разом із ФК Маріуполь (тодішній Іллічівець), а чотири роки тому тріумфував тут із ФК Севастополь. Схоже, на цей чемпіонат він і Волинь плекають не менш амбітні плани. І це реально з такими гравцями, як Денис. 

Людина зі школою Шахтаря, екс-гравець Карпат та низки українських і зарубіжних клубів, колишній гравець національної збірної України з єврокубковим стажем, Кожанов є одним із найбільш статусних гравців турнірів ПФЛ сезону 2018/2019. А у Волині, в яку перейшов після виступів за Верес лише цього літа, вже став одним із лідерів. 




Багата Друга ліга принциповими протистояннями. Тільки на Херсонщині нині три дербі, а ще ж базується тут сімферопольська Таврія, для якої матчі з новими сусідами також уже мають особливий статус. Тож на візит горностаївського Миру кримчани, безсумнівно, налаштовувалися дуже серйозно – як і належить, коли в гості їде ще один можливий претендент на високі місця. 

Господарі вели в рахунку, проте в якийсь момент грав пішла не за їхнім планом – пропущений штрафний, хиткий результат, загроза втрати очок… І тут взяв на себе гру один із найдосвідченіших не лише за віком, а в першу чергу, за ігровим стажем – Анатолій Масалов. Саме його шикарний дальній удар у підсумку привів до перемоги Таврії, яка за підсумками двох стартових турів йде в трійці найкращих Групи «Б» Другої ліги.

Масалов Таврия футбол победа Украина Вторая лига

Масалов після перемоги, hoff.ks.ua

Герой 2-го туру Першої ліги 2018/2019 ПФЛ та SportArena.com

Анатолій Масалов ("Таврія")

219 матчів, 13 голів на професіональному рівні

Захисник і півзахисник

  • граючи центрального захисника, керував грою команди
  • асистував Воронченку в епізоді з першим голом
  • прицільним дальнім ударом приніс перемогу Таврії

 

Важко пояснити ігрову роль Масалова у сімферопольській команді. Граючи номінально центрального захисника, він (як і лінія в цілому) розташовується високо, тому має чимало підборів не лише на своїй, а й на чужій половині поля. Регулярно Анатолій веде м’яч вперед, виступає як розігрувач атак та навіть дуже глибокий плеймейкер. А добре поставлений удар дозволяє йому ще й загрожувати чужим воротам. Так було і в матчі проти Миру, де він виявився причетним до обох голів. 

28-річний вихованець херсонського футболу, загалом-то, центральний півзахисник – саме на цій позиції він грав у Першій лізі за ПФК Суми, Титан (Армянськ), Сталь (Алчевськ та Кам’янське), ФК Полтава та Геліос. Однак Таврія відчувала нестачу кваліфікованих гравців у задній лінії – і Анатолій Масалов згадав свої колишні вправи в обороні. Й зумів не лише зробити більш надійним захист команди Сергія Шевченка, а й не полишив, як бачимо, атакувальні звички.

 
Артур Валерко, SportArena



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору