Новини ЗМІ

Відкриття Школи футбольної журналістики відбудеться 22 серпня 2013 року

13:25, 21 серпня 2013

22 серпня 2013 року  о 15.00 у приміщенні Професіональної футбольної ліги (м. Київ, пров. Музейний, 2-б, 3-й поверх) відбудеться урочисте відкриття Школи футбольної журналістики.  Участь у заході візьмуть президент ПФЛ Мілетій Бальчос  та президент ПАТ «Оболонь» Олександр Слободян.

Теми лекцій:

1. Жанри спортивної журналістики.

Групи жанрів. Жанри новинні (коротка новина, розширено новина, інформаційне інтерв'ю), раціональної публіцистики (коментар, аналітична стаття, експертне інтерв'ю). Тема, ідея і сюжет журналістського твору. Емоційна публіцистика (репортаж, фічер, особистісні інтерв'ю, портрет)

Лектор: Артур Валерко, оглядач сайту Football-ua

   2. Майстер створення спортивних новин

Як писати новини? Критерії відбору новин для публікації. Структура короткої новини та розширеної новинної нотатки. Новина-факт, новина-подія і новина-цитата. Види актуальності. Інформування про подію, що триває. Передача слів ньюсмейкера в прямій і непрямій мові. Про що писати, коли немає теми. Журналістика «Що?», «Як?» і «Чому?». Питальні методи пошуку теми. Офіційний, спонтанний і розслідувальний рівні інформації. Способи отримання інформації журналістом. Цілі і схеми збору інформації. Моделі опитування.

Лектори: головний редактор Інтернет-порталу ua-football Костянтин Довгань та  заступник головного редактора, керівник відділу українського футболу Сергій Швець.  




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору