Новини ЗМІ

ПЕРША НІЧИЯ «ЗІРКИ»

11:06, 12 серпня 2013

«Зірка» Кіровоград – «Титан» Армянськ – 2:2 (0:1)

11 серпня 2013 р. 16:00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 1400 глядачів.

Арбітри: Я.Пєсоцький (Суми); В.Луцький (Калуш), М.Маланчук (Кіцмань).

Делегат ФФУ – І.Іщенко (Київ).

«ЗІРКА»: Ширяєв, Пінчук, Мостовий, Бочкур, Шаврін, Галенко (Чичиков, 46), Фатєєв (Рудницький, 46), Загальський (Степанов, 84), Березовський, Тітов (Осадчий, 46), Логінов. Запасні: Поштаренко, Бурдіян, Самойленко. Тренер – Микола Федоренко.

«ТИТАН»: Кошелєв, Маслов (Шаповал, 86), Кучеренко, Климентовський, Гальчук, Нудний, Соляник (Субочев, 58), Войнаровський (Абляметов, 82), Култишев, Кравченко, Жигалов (Морозов, 62). Запасні: Іваненко, Симончук, Кудь. Тренер - Олег Лутков.

Голи: І.Загальський (49), В.Березовський (85) - С.Кравченко (29), С.Нудний (74, з пенальті)

Попередження: О.Логінов (27) - Р.Войнаровський (13), Р.Соляник (54), А.Култишев (84).

На 70-й хвилині матчу за фол останньої надії вилучено Р.Климентовського («Титан»).

 

Для обох колективів це вже 3-й поєдинок за 9 днів, при чому кубкові матчі для обох суперників виявилися виснажливі, з додатковим часом. Команди грали в складних умовах за непомірної спеки та задухи. Зазначимо, що всі інші колективи першої ліги розпочинали свої матчі не раніше 18:00, але матч в Кіровограді розпочався о 16:00 з поважної причини, а саме трансляції на ТК «Футбол». Тому на протязі гри футболісти змушені були брати паузу на водопій для відновлення водно-сольового балансу.

Якщо згадати взаємовідносини між суперниками, то вони майже рівні (6 перемог у «Зірки», 5 у «Титана», а ще 5 матчів завершилося у нічию). Цікаво, що цей баланс не було порушено і після звітного матчу. Все це є свідченням впертої боротьби між суперниками. Ніхто не хотів поступатися, тим більше в турнірній таблиці команди розділяли лише три сходинки та 2 очки. Більше того, в минулорічній першості «Зірка»  і «Титан» зіграли в Кіровограді у нічию 1:1. Вийшла нічия і цього разу, причому для «Зірки» вона стала першою у нинішньому чемпіонаті. Забігаючи на перед, відзначимо ще одну прикру для кіровоградців закономірність в поєдинках з «Титаном». Як і в матчі попередньої першості , гості знову залишилися в меншості, і знову таки в меншості забили Євгену Ширяєву.

Цей поєдинок мав ще одне підґрунтя, - нинішній наставник «Зірки» Микола Федоренко працював в Армянську в 2009-2012 рр. і виводив цей колектив до першої ліги, хоча сам Микола Іванович матч його нинішніх підопічних проти бувших вважає буденним.

Знову ми побачили в складі «Зірки» групу вихованців кіровоградського футболу. В стартовому складі вийшли Д. Тітов, Д. Фатєєв, І. Загальський.   Д. Осадчий грав у другому таймі, а В. Самойленко був серед  18-ти. І нехай у молодих гравців ще не все виходить, але коли ж, як не сьогодні вводити їх до основного складу?

Враховуючи погодні умови, гра розпочалася в середньому темпі і виглядала цілком рівною. Спочатку Шаврін (13 хв.) вивів на ударну позицію Мостового, але м’яч після удару Андрія просвистів поруч з правою стійкою воріт. На 17-й хвилині вдало поборовся за м’яч Дмитро Тітов, видряпавши його у суперників, але удар Галенка заблокували захисники. Гравці «Титана» огризнулися на 22-й хвилині, коли після удару Жигалова свої ворота довелося рятувати Ширяєву. Приспавши пильність кіровоградських захисників та дочекавшись їх помилки, гості завдали разючого удару на 29-й хвилині.  У складі «Титана» відзначився Сергій Кравченко, який реалізував вихід сам на сам з голкіпером, 0:1. Зрівняти рахунок «Зірка» мала нагоду ще в першому таймі, але комбінація Загальський – Фатєєв – Мостовий завершилася ударом останнього над поперечиною.

В перерві футбольного матчу наставник «Зірки» робить відразу три заміни, кидаючи в бій нові сили. Замість Фатєєва, Галенка, Тітова в гру вступають Рудницький, Чичиков, Осадчий. І це дуже швидко приносить результат. На 49-й хвилині після пострілу Мостового з ліва Ігор Загальський в один дотик переправляє м’яча в сітку воріт Артема Кошелєва. Закритий своїми захисниками, голкіпер «Титану» врятувати ситуацію не зміг, - 1:1. Звалося, що «Зірка» дотисне суперників, тим більше, що гольові моменти були. Мали нагоди відзначитися Осадчий та Чичиков. На 70-й хвилині Олексій Чичиков виходив сам на сам з голкіпером, але Роман Климентовський зупинив форварда недозволеним прийомом. Фол останньої надії та пряма червона картка. І звісно, штрафний, але удар Вадима Шавріна вийшов не надто точним, м’яч пройшов над поперечиною воріт. Про аналогії з попереднім матчем цих суперників в Кіровограді 17 квітня ми вже згадували. Знову в меншості «Титан» забиває, але цього разу з пенальті. Дуже сумнівного! Дуже велике запитання (до кого?), чому другий матч поспіль «Зірку» «судить» арбітр з Сум Пєсоцький? І чому і в Краматорську, і в Кіровограді він призначає сумнівні пенальті в ворота «Зірки»? На думку рефері дебютант кіровоградської команди Віталій Березовський «збив» Олександра Морозова. Вирок з 11-метрової позначки реалізував капітан гостей Сергій Нудний, - 1:2.

І все ж «Зірка» відігралася. На 85-й хвилині фірмена передача зі штрафного Рудницького знайшла свого адресата. М’яч у складі «Зірки» забив (ударом головою) все той же Віталій Березовський, -2:2. Ось такий дебют вийшов у вихованця одеського футболу, який він, напевне, запам’ятає на довго.

Як не прикро для кіровоградців, але забити переможного м’яча вони просто не встигли. Хоча нагоди для цього були. Достатньо пригадати удар головою Рудницького на 87-й хвилині, та «постріл» Шавріна під поперечину вже в доданий час.

Микола Ковальов, керівник прес-служби ФК «Зірка»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору