Новини ЗМІ

"ЗІРКА": ГІРКИЙ ПРИСМАК ПОРАЗКИ

08:23, 22 липня 2013

«Нафтовик» Охтирка – «Зірка» Кіровоград – 4:0 (1:0)

20 липня 2013 р. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 18:00

Судді : В. Бондар (Харків), Д. Оганесян (Луганськ), С. Толмачов (Маріуполь).

Делегат ФФУ – О. Деревинський (Київ)

«Нафтовик»: Лавренюк, Васильєв, Бояринцев, Єрмак (Вайда, 6), Антонюк, Башлай, Артюх, Зайчук, Світличний (Саванчук, 85), О. Яровенко (Прокопченко, 75), Радіонов (Левига, 65). Тренер –Євген Яровенко.

«Зірка»: Ширяєв, Мостовий, Бочкур, Рудницький (Загальський, 68), Горбаненко (Галенко,46), Шаврін, Степанов, Гонщик, Смалько, Осадчий (Сокуренко, 84), Логінов. Тренер – Микола Федоренко.

Голи: Є. Радіонов (23), Ш. Вайда (54), В. Прокопченко (84, 90+2).

Попередження: Ш. Вайда (19), Д. Васильєв (36) – А. Степанов (6), А. Смалько (53).

Враховуючи заходи по урочистому відкриттю 23-го чемпіонату України з футболу в Охтирці, святково налаштованих глядачів та те, що в попередній першості «Зірка» в перше перемогла в місті нафтовиків, а також різні результати команд-суперниць в першому турі, цілком зрозуміло супермотивованість господарів у цьому поєдинку. У тренерського штабу «Зірки» перед грою, на жаль, було більше негативних емоцій, аніж позитивних. Залишилися в Кіровограді травмовані Кочура, Бурдіян, Родіна, Чичиков. Лише за добу до початку матчу прибули в Буймерівку (під Охтиркою), де базувалася кіровоградська команда, Галенко, Бочкур і Пінчук, які повернулися з Універсіади (Казань, Росія), подолавши два нелегкі перелети та просидівши два дні в московському аеропорту в очікуванні чартерного рейсу на Київ, а потім добиралися до Охтирки на автомобілі. Зрозуміло, що вони виглядали вкрай втомленими. Враховуючи, що троє вищеназваних гравців виступали в основі студентської збірної України, виникають великі запитання до ФФУ. Чому, наприклад, не забезпечили повернення гравців в розташування команди 17-го липня? Додамо, що поза заявки на матч в Охтирці залишилися молоді Травкін, Мартинюк, Тітов, Кривошей.

Перша атака і перший удар по воротам були за кіровоградцями, - удар зі штрафного Горбаненка відбив голкіпер. Господарі відповіли атакою правим флангом у виконанні О. Яровенка. Поступово ініціативу перехопили нафтовики, створюючи небезпечні моменти біля воріт Ширяєва. Особливо вільно почувався «Нафтовик» на правому фланзі атаки, де Родіонов, Світличний та О. Яровенко раз за разом перегравали Мостового. На 10-й хвилині лише самовіддана гра Степанова, який блокував удар О. Яровенка, врятувала «Зірку» від неприємностей. На 12-й хвилині Осадчий ударом з 27 метрів перевірив пильність воротаря «Нафтовика» Лавренюка. Розпочався невеличкий дощ, який, склалося враження, налякав не стільки глядачів (серед яких були шість фанів з Кіровограда), скільки гравців команди гостей. Саме вони на 23-й хвилині прогавили атаку по центру, партнери вивели один на один з Ширяєвим Євгена Радіонова,  який поцілив точно в лівий нижній кут воріт. Бочкур втікача не наздогнав, а голкіпер «Зірки» до м’яча не дотягнувся, - 1:0. Кіровоградці, на жаль, продовжували грати «без воріт», а нафтовики на 44-й хвилині мали нагоду збільшити рахунок, але два поспіль кутових від Світличного та завершальний удар О. Яровенка успіху господарям поля не принесли.

Другий тайм підопічні Миколи Федоренка розпочали значно жвавіше і навіть додали в атакувальних діях, чому певною мірою сприяв вихід на поле Ярослава Галенка. На 51-й хвилині «Зірка» мала самий реальний гольовий момент в грі, коли Андрій Мостовий зі штрафного поцілив в самісіньку 9-ку воріт, але блискуче зіграв голкіпер та дебютант «Нафтовика» Максим Лавренюк. І коли здавалося, що кіровоградці зрівняють рахунок, неочікуваний м’яч забили господарі. Зовсім необов’язкове порушення правил з боку Смалька, штрафний, Ширяєв відбиває м’яч, але Шандор Вайда з гострого кута добиває його у ворота. Захисники  голкіпера «Зірки» не підстрахували, - 2:0.

Кіровоградці, скоріше за інерцією, продовжують атакувати, але відчувається, що психологічно команда надломлена. Були моменти у Галенка та Осадчого, але захист господарів зіграв надійно. Вирішальною стала 75 хвилина, коли головний тренер «Нафтовика» Євген Яровенко замінив свого сина Олександра на одного з кращих бомбардирів «Титана» (Армянськ) у минулорічній першості Віталія Прокопченка. Вже за хвилину, після прострілу з правого флангу Левиги, Прокопченко б`є в притул, але «Зірку» рятує Ширяєв. 80-та хвилина, - знову Прокопченко, і  знову Ширяєв! Та на 84-й хвилині форвард нафтовиків досяг таки свого, ударом в один дотик замкнувши простріл Башлая, - 3:0. На другій доданій хвилині матчу все той же Віталій Прокопченко  добив ударом головою по м`ячу деморалізованих кіровоградців, - 4:0.

«Зірка» за всю історію взаємовідносин з нафтовиками лише одного разу перемагала  в Охтирці, але поразка з розгромним рахунком залишає гіркий присмак. І правий головний тренер кіровоградців Микола Федоренко, який на післяматчевій прес-конференції зазначив, що необхідно негайно міняти психологію гравців, які виявили безхарактерність, безвольність та безвідповідальність. Сподіваємося, що висновки будуть зроблені ще до початку матчу з «Динамо-2» (Київ).

М. Ковальов,

керівник прес-служби ФК «Зірка». 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору